En Sıcak Konular

LEFTER SON YOLCULUĞUNA BÖYLE UĞURLANDI

15 Ocak 2012 20:28 tsi
LEFTER SON YOLCULUĞUNA BÖYLE UĞURLANDI Vefat eden Fenerbahçe ve Türk futbolunun efsane ismi Lefter Küçükandonyadis, son yolculuğuna uğurlandı.

Lefter Küçükandonyadis, son yolculuğuna uğurlandı

Vefat eden Fenerbahçe ve Türk futbolunun efsane ismi Lefter Küçükandonyadis, son yolculuğuna uğurlandı.İlk tören Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda yapıldı. Lefter için Büyükada'da Aya Dimitri Kilisesi'nde ayin düzenlendi. Ardından toprağa verildi.

Törenin açılış konuşmasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın adı geçince yuh'lama sesleri yükseldi.

Rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede önceki gün yaşamını yitiren, Türk futbolunun 'Ordinaryüs" lakaplı unutulmaz futbolcusunun naaşı, düzenlenecek tören için Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'na getirildi.

Lefter'in naaşını taşıyan cenaze arabası stadın protokol tribünü girişi önündeki yolda görününce stat önünde tören için bekleyen futbolseverler, Lefter'i alkışlarla karşıladı.

"Aziz Yıldırım'ı çıkarsınlar beni alsınlar"

Lefter'in torunu Özcan, "Aziz Yıldırım'a gidip moral vermek isteyince karşı çıkan doktorlara nasıl kızdığını hatırlıyoruz. Aziz Yıldırım'ı çıkarsınlar beni alsınlar oraya diyerek verdiğin mesaja tüm Türkiye şahittir" diye konuşunca tribünlerden 'Aziz Yıldırım' sesleri yükseldi.

Alex'in konuşması

Konuşma yapan Alex sözlerine Türkçe "Teşekkürler" diyerek başladı ve bunları söyledi:

"Türkiye'de en gururlu ve mutlu günlerimden birisi Ada'da Lefter'i ziyaret ettiğim gündü. Hayata veda etmen bir yabancı olsam da beni içten yaraladı. Lefter gibi insanlar hiçbir zaman ölmezler. Fenerbahçe gibi takımlar bu efsaneleri hiçbir zaman öldürmezler. Şunun sözünü veriyoruz. Onun bıraktığı çubuklu forma için en gururlu şekilde ter dökülmesini sağlayacağım"

Lefter'in Aziz Yıldırım'a yazdığı mektup okundu

Törende Lefter'in sağlığında Metris'te tutuklu olan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'a yazdığı mektup da okundu:

"Sana güç-kuvvet ve sabır diliyorum. Sana ve Fenerbahçe'ye haksızlık yapıldığını düşünüyorum. Bunları yanında söylemek isterdim. Doktorlar izin vermedi. Rıdvan helikopter ayarlamış. Uçuş korkum olmasına rağmen gelmek istedim yine izin vermediler.

Geçen gün taraftarlar Ada'ya geldi. Herkes senin için dua ediyor. Benim için yaptıklarını unutamam asla. Ne kadar ömrüm kaldı bilmiyorum. Hakkını helal et"

ERDOĞAN'IN ANONS EDİLDİĞİ SIRADA DUYULAN "ISLIK"LARA KOÇ MÜDAHALE ETTİ

Başbakan Erdoğan, Lefter'in saha içindeki tabutu başında saygı duruşunda bulunduktan sonra protokol tribününe çıkarak, töreni izledi. Ancak, Başbakan'ın anons edilmesi ve tribüne geçişi sırasında "ıslık" ve yuhalama sesleri duyuldu. Bunun üzerine Fenerbahçe Spor Kulübü Asbaşkanı Ali Koç, tribünde oturanların yanına gelerek, sakin olmaları konusunda uyarıda bulundu. Bu uyarının ardından ıslıklar kesildi. Buradaki törenin ardından Lefter'in cenazesi, Büyükada'ya götürüldü. Başbakan Erdoğan, törenin ardından Kısıklı'daki evine döndü.

ADA'DA COŞKULU KARŞILAMA

Büyükada'da yine coşkulu bir kalabalık vardı. Lefter ölmedi kalbimizde yaşıyor şeklindeki tezahüratlar yükseldi. Lefter'in naaşı, omuzlarda kliseye kadar taşındı. Daha sonra Aya Dimitri Kilisesi'nde ayin yapıldı.

Kilisede düzenlenen törenin ardından Lefter'in cenazesi alkışlar ve tezahüratlarla, atların çektiği cenaze arabasına konularak defnedilmek üzere Büyükada Rum Ortodoks Kabristanı'na götürüldü.

 
Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ http://spor.milliyet.com.tr/lefter-kucukandonyadis-son-yolculuguna-ugurlandi/spor/spordetay/15.01.2012/1489219/default.htm


Bu haber 697 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,666 µs