En Sıcak Konular

GÖRMEZ: ''UMREYİ ELEŞTİRENLER VATİKAN'I İZLESİN''

12 Ocak 2012 18:03 tsi
GÖRMEZ: ''UMREYİ ELEŞTİRENLER VATİKAN'I İZLESİN'' Prof. Dr. Mehmet Görmez, Diyanet'in ilköğretim ve lise öğrencilerine yönelik yarı yıl tatili için düzenlediği umre programlarına yöneltilen eleştirilere cevap verdi.

Umreyi eleştirenler Vatikan'ı izlesin

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, "Müslüman bir ülkede Müslüman bir gencin, çocuğun Müslümanların kıblesi olan Kâbe'yi, sevgili Peygamberimizin (sav) doğup büyüdüğü yerleri görme arzusuna Diyanet İşleri Başkanlığı'nın öncülük ve rehberlik yapması kadar tabii bir şey olamaz." dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Filistin Gazze Yönetimi Vakıflar ve Din İşleri Bakanı Salih H. S. Alreqed ve beraberindeki heyet ile bir araya geldi. 

Görmez ve Alreqed, görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Başkan Görmez, toplantıda gündeme ilişkin soruları da cevaplandırdı. Bir gazetecinin, Diyanet'in ilköğretim ve lise öğrencilerine yönelik yarı yıl tatili için düzenlediği umre programlarına yöneltilen eleştirileri hatırlatması üzerine Görmez, "Müslüman bir ülkede, Müslüman bir gencin, çocuğun Müslümanların kıblesi olan Kabe'yi, sevgili Peygamberimizin (sav) doğup büyüdüğü yerleri görme arzusuna Diyanet İşleri Başkanlığı'nın öncülük ve rehberlik yapması kadar tabii bir şey olamaz. Aslında bu her sene yapılıyordu. Yaz tatillerinde anne babalar çocukları ile birlikte gidiyordu. Şubat tatilinde bazı öğretmenler, öğrencileri ile birlikte talip oluyorlardı. Ama bugüne kadar bu mümkün olmadı. Çünkü Şubat tatili ilk defa umre dönemine denk geliyor. Dolayısı ile Diyanet'in buna rehberlik yapması, bu ihtiyaca karşılık vermesi kadar tabii bir şey olamaz. Bunu açıkça ifade etmek istiyorum. Bu konuyu eleştiren dostlarımıza, yarı yıl tatillerinde İspanya'dan, İtalya'dan, Almanya'dan Vatikan'a ne kadar öğrenci turlarının düzenlendiğini gidip izlemelerini tavsiye ederim." diye konuştu.

Talep İmam Hatip Liselerinden geldi

Başka bir gazetecinin, "Şu ana kadar gelen talep ne kadar? Kontenjan belirlendi mi?" şeklindeki sorusu üzerine Prof. Görmez, "Onu bilmiyorum. Bizi üzen hususlardan bir tanesi de sanki sadece bunun henüz ilkokulda okuyan, reşit olmayan çocuklara yönelik bir tur gibi gösterilmesi. Halbuki, bu talep öncelikle imam hatip liselerinden bize gelmiştir. Ancak başka liselerden de öğrenciler kendi aralarında birleşerek, bunlar daha çok lise öğrencileri, ya da anne babalar yarıyıl tatilinde umreye gitmek istediklerini, ilk defa çocuklarının tatiline denk geldiği için çocukları ile gitmek istediklerini ifade ettiler." dedi.

Öğrencilere yönelik ilan edilen rakamı çok yüksek görenler bulunduğunu söyleyen Görmez, bu ücretin üçte ikisinden fazlasının sadece uçak masrafı olduğunu kaydetti. Görmez, "Bir kuruş dahi kâr yapmadan, sadece uçak ve ulaşım ücreti olarak alınmıştır. Öğrencilere böyle bir indirim yapmayı, Diyanet, öğrencilere gösterilmesi gereken kolaylık olarak görmüştür." diye konuştu

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE  http://www.milligazete.com.tr/haber/umreyi-elestirenler-vatikan-i-izlesin-226844.htm



Bu haber 655 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,434 µs