En Sıcak Konular

''BOP 21. YÜZYILIN HAÇLI SEFERİDİR''

9 Ocak 2012 18:45 tsi
''BOP 21. YÜZYILIN HAÇLI SEFERİDİR'' 'Büyük Ortadoğu Projesi' konferansına konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Burhanettin Can, "BOP projesi denen şey, bana göre 2. Sevr projesi ya da onların da açıkça söyledikleri gibi 21. Yüzyılın Haçlı seferidir" dedi.

BOP, 21. yüzyılın haçlı seferi

'Büyük Ortadoğu Projesi' konferansına konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Burhanettin Can, "BOP projesi denen şey, bana göre 2. Sevr projesi ya da onların da açıkça söyledikleri gibi 21. Yüzyılın Haçlı seferidir" dedi.

İstanbul'da Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen konferans Büyük Ortadoğu Projesi'ni (BOP) anlatan kısa film gösterimiyle başladı. Ardından Prof. Dr. Burhanettin Can, BOP projesiyle ilgili tafsilatlı bilgi verdiği konferans icra edildi. 

Soğuk savaş sona erdikten sonra hedefteki düşmanın İslam olduğunu söyleyen Sosyal ve Ekonomik Araştırmalar Merkezi (SEKAM) Genel Başkanı Prof. Dr. Can, "Olayları incelerken ve anlamaya çalışırken meselenin bütününe bakmak, doğru anlamayı sağlar. Basiret ve feraset sahibi olmak oyunları ve tuzakları görmektir. BOP projesi denen şey, bana göre 2. Sevr projesi ya da onların da açıkça söyledikleri gibi 21. Yüzyılın Haçlı seferidir. Soğuk savaş sonrası Batı, İslam' bir tehdit ve düşman olarak hedef tahtasına koydu. NATO'nun düşmanı niteleyen rengi Kırmızı'dan Yeşil'e değiştirildi" ifadelerini kullandı.

BU BÖLGE ÇOK ÖNEMLİ

BOP'la hâkim olunmak isten bölgenin stratejik önemine dikkat çeken Prof. Dr. Can, bunun üç ayağı olduğunu söyledi ve konuşmasına şöyle devam etti: "Büyük Ortadoğu denilen coğrafya içinde Türkiye'nin de olduğu Fas'tan Çin seddine kadar olan coğrafyadır. Bu coğrafyanın tarihi arka planını ve önemini incelediğimizde üç ana damar ortaya çıkar. Birincisi bu coğrafya dini açıdan merkezi bir coğrafyadır. İslam, Hıristiyanlık ve Museviliğin yanı sıra, Budizm gibi dinlerin çıkış noktası bu coğrafyadır. İkinci damar medeniyet ve kültür damarıdır. Emevi, Abbasi, Selçuklu, ,Osmanlı, Bizans, Sasani, Mısır vb. büyük devlet ve imparatorluklar bu coğrafyada tarih boyunca birbiri ardınca var olmuştur. Son olarak da bu coğrafya, dünyanın bugün ihtiyacı olan enerjinin yüzde 70'ini sağlamaktadır. Bu enerjiye Batı'nın ve Japonya'nın büyük ihtiyacı vardır. Bu enerjinin dağıtım güzergâhında yer alan yol ve boğazlar hep Müslüman ülkelerden geçmektedir."

BOP'UN AMACI İSLAM'I ÖNLEMEKTİR

İslam dünyasının yeniden ayağa kalkması için üzerlerine kurgulanan projelere karşı dikkatli olmaları gerektiğini belirterek "İslam bu coğrafyanın en önemli gücü, Siyonizm'in küresel imparatorluğuna karşı, hakkı ve adaleti hâkim kılacak ve yeni bir küresel güç olabilecek yegâne aktördür. İşte bu gücün yeniden ayağa kalkmaması için ortaya konulan projelere karşı dikkatli olmalı, kendi projelerimizi acilen uygulamaya koymalıyız. Tam da burada İslam Birliği'nin temeli demek olan D-8 Projesi'nin mimarı Erbakan Hocayı rahmetle anıyorum. Yeni ve adil bir dünyanın kurulmasını dert ediniyorsanız çok çalışmalısınız ve umudunuzu asla kaybetmemelisiniz" diye konuştu.

HARD POWER'DANSOFTPOWER'A GEÇİŞ

ABD'nin Başkan Obama'yla birlikte stratejik değişikliğe gittiğini ifade eden Prof. Dr. Can,  "ABD'nin devamı için uygulanan 'Hard Power-Sert Güç' politikasında istenmeyen bir durum oluştu. Türkiye ve tüm dünyada Amerikan karşıtlığı halklar nezdinde yüzde 90'lara vardı. Bunun üzerine strateji değiştirdiler ve Bush yerine Obama'yı seçtirerek 'SoftPower-Yumuşak Güç' stratejisini uygulamaya başladılar. Artık doğrudan ABD değil ama ABD'nin çıkarlarına hizmet eden gönüllüler ve işbirlikçiler kanalıyla projelerini devam ettirmeye çalışıyorlar" şeklinde konuştu.

BAŞBAKAN BOP'UN İÇYÜZÜNÜ ANLAYAMADI

BOP'un eş başkanı olan Başbakan Erdoğan'ı planın iç yüzünü görememesini eleştiren Prof. Dr. Can, "Sınırların ve rejimlerin değiştirilmesi, enerji yataklarının kontrol altına alınması, stratejik noktaların elde tutulması ve küresel sermaye imparatorluğuna kafa tutacak hiçbir gücün ortaya çıkmaması için geliştirilen BOP'a göre dönüşümün etap etap yapılması planlanmıştı. Bunun için bu coğrafyadaki bazı ülkelere de önemli görevler düşüyordu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan maalesef BOP'un içyüzünü anlayamadı. Bu projenin eş başkanı olmayı kabul etti. Türkiye'ye de 'Model Ortaklık' vazifesini verdiler. Biz, bu ülkelerde rejimler değişirken onlara kendi rejimimizi örnek gösterecektik. Nitekim Başbakan'ın Mısır'a laiklik tavsiye etmesi çok taze bir olay. Ayrıca Türkiye, İslam ülkelerine kadın hakları konusunda da modellik yapacak. Tamam da hangi kadın hakları diye sormuyoruz. İslam'a göre kadın hakları mı, yoksa modernizme göre kadın haklarımı?" dedi.

'11 EYLÜL' BAŞLANGICI OLDU

Büyük Ortadoğu Projesi'nin ABD'nin strateji kurumu olan PNAC tarafından hazırlandığını kaydeden Prof. Dr. Can, projenin gelişim basamaklarını şöyle sıraladı: "ABD'nin 20 yüzyılda pekişen küresel imparatorluğunun 21.yüzyılda da devam edebilmesi için ABD derin güçleri ve strateji üretim merkezi olan PNAC tarafından büyük Ortadoğu projesi geliştirildi. Bu projeden ilk defa 1995 yılında çeşitli konuşmalarda ve makalelerde söz eder oldular. Hungtinton, Fukuyama ve Brezinski gibi yazar ve stratejisiler bu projenin topluma kabulü için felsefi ve teorik projeler ürettiler. En sonunda Büyük İsrail'i kurmak isteyen Siyonistlerin, Hz. İsa'nın dönüşünü hızlandırmak için "Tanrı'yı kıyamete zorlayan" Neo-Con'ların, ABD'yi yöneten şirketlerin ve ABD imparatorluğunu devam ettirmeye niyetli olan ABD derin devletinin çıkarları bir noktada kesişti ve projeyi başlattılar. İlk önce 'Bush Doktrini' olarak anılan stratejiyi uyguladılar.


Bush'un açıkladığı bu stratejiye göre; gelecekte küresel güç olmaya namzet hangi ülke veya din (İslam) varsa şimdiden bunun önüne geçilmesi gerekir. Tehdit olmasını beklemek gerekmez. Buna 'önleyici savaş' dediler. Ancak ABD toplumunu ve dünya kamuoyunu ikna etmek için bir nedene ihtiyaç vardı. Bunu da 11 Eylül'de ikiz kulelerin vurulması olayını tertip ederek başardılar. Böylece kimsenin itirazı olmadan sudan sebeplerle Afganistan ve Irak'ı işgal ettiler. Hem İslam coğrafyasına yerleştiler hem de enerji yollarını kontrol etmeye başladırlar."

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE  http://www.milligazete.com.tr/haber/bop-21-yuzyilin-hacli-seferi-226557.htm



Bu haber 930 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,856 µs