En Sıcak Konular

AKP'NIN ''KALKINMA''SI BALON ''ADALET''İ DE İŞTE BU!

9 Ocak 2012 14:56 tsi
AKP'NIN ''KALKINMA''SI BALON ''ADALET''İ DE İŞTE BU! CEZAEVLERİ, komutan, gazeteci ve öğrencilerle doldu.Toplumu, " acaba sıra kimde " korkusu sardı. AKP Hükümetinin 'ustalık'döneminde kendinden olmayanlar, ya çeşitli yollarla susturuluyor ya da cezaevini boyluyor.

BUNUN ADI 'AK ADALET'

Hizbullahçıları serbest bırakan, Fenerciler'i aklayan, PKK'lı teröristleri davul-zurna ile karşılatıp, özel mahkemeler kurdurup salıveren hükümet; komutanların "terörist'diye içeri alınmasına ses çıkarmıyor.
 
CEZAEVLERİ, komutan, gazeteci ve öğrencilerle doldu.Toplumu, " acaba sıra kimde " korkusu sardı. AKP Hükümetinin 'ustalık'döneminde kendinden olmayanlar, ya çeşitli yollarla susturuluyor ya da cezaevini boyluyor. Yıllarca teröristlere karşı mücadele eden komutanlar ise " terörist " olmakla suçlanıp cezaevine konuluyor.
 
PKK'lı teröristleri Habur'da davul-zurna ile karşılatan, özel mahkemeler kurdurup serbest bırakan hükümet; komutanların " terörist'diye içeri alınmasına ses çıkarmıyor. Sadece hangi mahkemede yargılanacağının tartışmasını yapıyor. Son olarak tutuklanan Başbuğ ile birlikte 58'i görev başında 139 komutan cezaevine konuldu. Tutuklu gazeteci sayısı ise 97.

Cezaevleri, komutan, gazeteci ve öğrencilerle doldu.Toplumu, "acaba sıra kimde" korkusu sardı. AKP Hükümetinin 'ustalık'döneminde kendinden olmayanlar, ya çeşitli yollarla susturuluyor ya da cezaevini boyluyor.

Yıllarca teröristlere karşı mücadele eden komutanlar ise "terörist" olmakla suçlanıp cezaevine konuluyor.

Hizbullahçıları serbest bırakan, Fenerciler'i aklayan, PKK'lı teröristleri davul-zurna ile karşılayan, özel mahkemeler kurdurup serbest bırakan hükümet; komutanların "terörist'diye içeri alınmasına ses çıkarmıyor. Sadece hangi mahkemede yargılanacağının tartışmasını yapıyor. 3 Ocak 2012 tarihi itibariyle Türkiye cezaevlerinde tutuklu bulunan gazeteci sayısı ise 97.

 139 KOMUTAN TUTUKLU
 
Son olarak Eski Genelkurmay Başkanı" terörist diye " suçlanıp Silivri'ye gönderilirken, şu ana kadar 58'i görev başında 81'i de emekli general ve amiral cezaevine konuldu. Eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ, bu kapsamda tutuklanan en yüksek rütbeli isim oldu. Başbuğ tutuklanana kadar en yüksek rütbeli askerler emekli kuvvet komutanlarıydı.
 
Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Özden Örnek ve eski Hava Kuvvetleri Komutanı İbrahim Fırtına Balyoz Davası'nın tutuksuz yargılanan sanıklarıydı. Ancak daha sonra 163 sanık hakkında çıkarılan tutuklama ve yakalama kararı bu iki komutan için de geçerli oldu.Örnek ve Fırtına'nın tutuklandı, böylece ilk kez kuvvet komutanları tutuklu sanıklar arasında yerini aldı.
 
Balyoz soruşturmasının sonraki aşamalarında da tutuklamalar devam etti. Halen görevi başında olan 2 orgeneral daha tutuklandı.İnternet Andıcı Davası kapsamındaki tutuklamalar ise ağırlıklı olarak muvazzaflardan oluştu.
 
Gölcük Donanma Komutanlığı'nda ve Eskişehir'de emekli bir albayın evinde yapılan aramalarda elde edilen belgeler doğrultusunda Hava Harp Okulu Komutanı Orgeneral Bilgin Balanlı tutuklandı.İnternet Andıcı Davası kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan Orgeneral Nusret Taşdeler de tutuklandı.Tüm soruşturmalarda bugüne kadar görevi başındaki 58 general tutuklanmış oldu.Halen Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndan 17 general, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan 25 amiral, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan 13 general ve Jandarma Genel Komutanlığı'ndan 3 general tutuklu bulunuyor.
 
2. AÇILIM GELİYOR
 
Komutanları 'terörist" ilan edip geceyarısı Silivriye koyan hükümet 2. açılım için kolları sıvadı. 1. açılımın da mimarı olan Başbakan Yardımcısı ve AKP Kırıkkale Milletvekili Beşir Atalay'ın geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamaya göre, şiddet içermeyen her düşünce Türkiye'de serbest kalacak.

Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ {http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?haber=bunun-adi-39ak-adalet-39&id=22437}



Bu haber 707 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,057 µs