En Sıcak Konular

BU YIL ETRAFI MOBİL ZARARLILAR KAPLAYACAK

9 Ocak 2012 14:42 tsi
BU YIL ETRAFI MOBİL ZARARLILAR KAPLAYACAK Bilgisayar Güvenlik Uzmanları, bilgisayar ve cep telefonlarımıza yönelik 2012 yılının tehditleri ile ilgili öngörülerini paylaştı. Buna göre yeni yılda zararlı yazılımlar en çok mobil aygıtları hedef alacak.

Etrafı mobil zararlılar kaplayacak

Bilgisayar Güvenlik Uzmanları, bilgisayar ve cep telefonlarımıza yönelik 2012 yılının tehditleri ile ilgili öngörülerini paylaştı. Buna göre yeni yılda zararlı yazılımlar en çok mobil aygıtları hedef alacak

180’den fazla ülkede hizmet sunan bilgisayar güvenlik uygulamaları şirketi ESET’in dünyanın çeşitli yerlerinde yaşayan kidemli güvenlik uzmanları Stephen Cobb, Cameron Camp, Aryeh Goretsky, David Harley, Robert Lipovsky ve Sebastian Bortnik, internet kaynaklı 2012 yılı tehditleri ile ilgili öngörülerini paylaştı. 

 ESET Analizlerine göre 2012 yılının önemli tehditleri:
· Mobil zararlılar
· Windows 7 tehditleri
· Belli noktalara odaklanan hedefli saldırılar
· Sosyal ağları kullanan sosyal mühendislik saldırıları olarak sıralanıyor.

Akıllı telefonlar risk altında
ESET Latin Amerika Farkındalık ve Araştırma Koordinatörü Sebastian Bortnik’e göre, “2012 yılının başlıca zararlıları konusunda ilk sıra, mobil aygıtlarda olacaktır. Android’in pazar payının gelişmesi bu platformu malware yazarlarının hedefi haline getirdi.”
 2011 Ekim ayı itibariyle, Android platformları tehdit eden 41 büyük bulaşıcı kod ailesi tespit edilmiş durumda: Bu tehditlerin  yüzde 30’u Android Market’ten indirilen uygulamalara gömülü olarak geliyor, yüzde 37’si SMS truva atları ve yüzde 60’ı botnet ilişkili bulaşıcı kodlardan oluşuyor.
 
Windows 7 hedef olacak
Hedeflenen işletim sistemleri arasında yalnızca Android yok. Araştırmalar, yılsonuna kadar en çok kullanılan işletim sisteminin Windows 7 olacağını öngörüyor. Bu da örneğin 64 bit rootkitlerin 2012 yılında çok daha popüler olacağı anlamına geliyor. Windows 7 gibi sistemlerdeki güvenlik teknolojisi geliştikçe kötü adamların da aynı oranda karmaşık zararlılar geliştireceklerinden emin olabilirsiniz. 2012 yılının önemli gelişmelerinden biri de hacker’lerin dağıtım yöntemlerindeki değişiklikler olacak. Virüs dağıtımında kullanılan e-posta, anında mesajlaşma, USB bellek gibi geleneksel kanalların yerini sosyal ağlarda kullanılan sosyal mühendislik teknikleri, blackhat arama motoru optimizasyonu ile kişiselleştirilmiş arama sonuçları ve yasal fakat güvenliği tam sağlanamamış internet sitelerinden yapılan yüklemeler alacak.(ŞEVKET TEPETAŞ - YENİ MESAJ)

 

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ {http://www.yenimesaj.com.tr/?haber,652383/test}



Bu haber 733 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,706 µs