En Sıcak Konular

KILIÇDAROĞLU GÜL'DEN ''KIYAK YASA''YA VETO İSTEDİ

29 Aralık 2011 13:19 tsi
KILIÇDAROĞLU GÜL'DEN ''KIYAK YASA''YA VETO İSTEDİ CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e mektup yazarak, emekli milletvekili maaşının yükselmesini öngören yasal düzenlemeyi veto etmesini istedi.

Yasayı iade edin

Kılıçdaroğlu Gül'e mektubunda "Parlamento deneyimimiz artık 'yangından mal kaçırırcasına düzenleme yapma' hakkını bize vermemelidir" diyerek yasanın TBMM'ye iadesini istedi.

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e mektup yazarak, emekli milletvekili maaşının yükselmesini öngören yasal düzenlemeyi veto etmesini istedi.
Kılıçdaroğlu "Sayın Cumhurbaşkanım" diye hitap ettiği mektubunda, "90 yıla yaklaşan parlamento deneyimimiz, artık 'yangından mal kaçırırcasına düzenleme yapma' hakkını bize vermemelidir. Parlamentomuzun itibarını korumak, Parlamentonun halka güven veren bir konumda olmasını sağlamak, kuşkusuz hepimizin görevidir" dedi.

İşte o mektup

Kılıçdaroğlu'nun Gül'e yazdığı mektup şöyle:

"Sayın Cumhurbaşkanım, Zat-ı Alilerinin malumu olduğu üzere, milletvekilleri ve emeklilerinin aylıkları ile ilgili düzenlemeler, öteden beri kamuoyunun ilgisini çekmiştir. Son olarak, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilip, Zat-ı Alilerinin onayına sunulan 'Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun' da kamuoyunda yoğun olarak tartışılmaktadır.
Sayın Cumhurbaşkanım, milletvekilleri ile emeklilerinin özlük haklarının yasayla düzenleneceği malumlarıdır ama bu yasalaşma sürecinin 'demokrasinin ve etik değerlerin' gereklerine uygun olarak gerçekleştirilmesi, yasaların toplum vicdanında kabul görmesi açısından çok önemlidir. Bir 'gece yarısı önergesiyle' aylıklarda olağan dışı artış öngören düzenlemeler, doğal olarak kamuoyunun tepkisini çekecektir. Bu tepkinin sonuçta, parlamentonun itibarını yaraladığı açıktır."

Yangından mal kaçırma
Kılıçdaroğlu mektubuna şöyle devam etti: "Milletvekili ve emeklilerinin aylıklarına zam yapılacaksa, bunun önceden kamuoyunun bilgisine sunulması, gerekçelendirilmesi ve daha sonra TBMM'nin gündemine taşınması gerekir. 90 yıla yaklaşan parlamento deneyimimiz, artık 'yangından mal kaçırırcasına düzenleme yapma' hakkını bize vermemelidir. Parlamentomuzun itibarını korumak, Parlamentonun halka güven veren bir konumda olmasını sağlamak, kuşkusuz hepimizin görevidir. Sayın Cumhurbaşkanım, Yapılan düzenlemenin anayasayla uyumunu Zat-ı Aliniz elbette ki takdir edeceklerdir ama kanımca çok daha önemlisi, yukarıda bilginize sunmaya çalıştığım etik değerlerdir. Bu bağlamda, söz konusu yasanın bir kez daha görüşülmek üzere TBMM'ye iadesini Zat-ı Alilerinin yüksek takdirlerine sunarım. Saygılarımla."

Anayasa Mahkemesi şıkkı
CHP, yasayı Gül'ün veto etmemesi durumunda Anayasa Mahkemesi'ne götüreceğini açıklamıştı. CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan'ın ve CHP Afyon Milletvekili Ahmet Toptaş'ın önergeye kabul oyu vermesi CHP için rahatsızlığa neden olmuştu. 248 milletvekiliyle yasayı geçiren Ak Parti'de ise birkaç çatlak ses dışında sessizlik hüküm sürüyor.
Kılıçdaroğlu, önceki gün TBMM'de konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede ise, "Cumhurbaşkanı'ndan, maaş düzenlemesine ilişkin yasaya yönelik veto bekliyor musunuz?" yönündeki soruya, "Mutlu oluruz" karşılığını vermişti. Kılıçdaroğlu, Gül ile bir görüşme yapıp yapmayacağına ilişkin soruyu da "Mutlu oluruz" diye yanıtlamıştı.


Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ http://siyaset.milliyet.com.tr/yasayi-iade-edin/siyaset/siyasetdetay/29.12.2011/1481634/default.htm 


Bu haber 653 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,252 µs