En Sıcak Konular

FATİHA DA SANSÜRLENMİŞTİ

27 Aralık 2011 16:03 tsi
FATİHA DA SANSÜRLENMİŞTİ Demek, “Kur’an ayetleri insanlar arasında düşmanlığı körükleyecek kavramlar içeriyor” ha…Biz bu devirde bu günlere de şahit olduk…

Fatiha da sansürlenmişti!

Önce son hadiseyi hatırlatalım…

CHP Milletvekili İhsan Özkes; Avrupa Birliği hutbelerde okunan Al-î İmran suresinin 19. Ayeti  "İnne'd-dîne indallahi'l-'İslam/Allah katında geçerli din ancak İslam'dır" Ayetinden rahatsızlık duydu. Bu rahatsızlığını AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Kreichmer aracılığı ile ifade etti. ABD eski büyükelçisi Eric Edelman'da bu konuyu bir mektupla dile getirdi. 17 Şubat 2006 ve 230 sayılı Diyanet İşleri Başkanlığı zamanın Diyanet İşleri Başkanı Sayın Ali Bardakoğlu imzasıyla müftülüklere bir yazı gönderdi. O yazıda, (…ilişikte gönderilen yeni hutbe duaları uygulamaya konulacaktır" denilerek, "İnne'd-dîne indallahi'l-'İslam" ayeti yerine Peygamberimizin "Ettâibu mine'z-zenbi kemen la zenbe leh" (Günahlarından tövbe eden, hiç günah işlememiş gibidir) hadisini önerdi" dedi…
Ve kıyamet koptu.
AKP'li kurmaylar "Yok böyle bir şey" dediler.
Oldu da, daha neler oldu neler…
2007 yılının 8 Şubat'ında gazeteci Ahmet Açıkay imzası ile şu haber yayımlandı:
"Milli Eğitim Bakanlığı'nda skandallar bitmek bilmiyor. MEB Talim ve Terbiye Kurulu onaylı İlköğretim 5. Sınıf, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi kitabında Fatiha Suresi'nin son ayeti ve Bakara Suresi'nin 286'ıncı ayetinin bir kısmının yazılmaması dikkati çekti. İlköğretim okullarında ücretsiz dağıtılan ders kitabında ayetlerin içerisinden özellikle 'Kâfir' sözcüğünün çıkarılması dikkat çekti. 20 kişilik MEB Komisyonu'ndan bu kitabın nasıl geçtiği merak ediliyor."
Muhabir Açıkay devam ediyor:
"İlköğretim 5. Sınıf Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi Dersi 2006 beşinci baskısında yer alan metinler şaşkınlığa neden oldu. Ders kitabının 29. Sayfasında yer alan 'Kur'an'dan ve Peygamberimizden Dua Örnekleri' başlığı altında bulunan sure ve ayetlerin bazı kısımlarının eksik olduğu ortaya çıktı. Birinci kısımda yer alan Fatiha Suresi'nde son ayet kısımlarının özellikle eksik yazıldığı belirlendi.
Bakara Suresi'nin 286. Ayeti de kitapta aynen şöyle yer alıyor: 'Sen bizim Mevla'mızsın… bize yardım et'. Ayetin üç nokta ile eksiltilen kısmında aslında 'Kâfirler topluluğuna karşı' ifadesi yer alıyor. Yani eksik tamamlandığında, 'Sen bizim Mevla'mızsın, kâfirler topluluğuna karşı bize yardım et.' "
Bu haber bir Müslüman olarak insanı nasıl altüst ediyor öyle değil mi? Pekiyi, "Gözden kaçmış olamaz mı" diye düşünebilir miyiz?
Hayır, maalesef gözden kaçma falan yok…
Gazetede bu haber çıktıktan yedi gün sonra zamanın Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Eğitim-Bir Sen'in 15. Kuruluş Yıldönümüne katılıyor ve burada kendisine "Allah'ın ayetlerine sansür" konusu sorulunca bakınız nasıl cevap veriyor:
"- Ayakta sorulan sorulara cevap vermiyorum!"
Söyleyin Allah aşkına bu hadise böyle geçiştirilebilecek bir hadise mi?
Elbette değil… Ne var ki, işlerin "organize" olduğu kısa sürede açığa çıkıyor. 24 Şubat 2007 akşamı bir TV'nin Ana Haber Bülteni bakınız konuyla ilgili haberinde neler söylüyor:
"-İlköğretim 5. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi kitabında yer alan, Fatiha Suresine yönelik sansür skandalında akıl almaz gelişmeler yaşanıyor. Talim Terbiye Kurulu Başkanı İrfan Erdoğan'dan, skandalla ilgili inanılmayacak bir savunma geldi. Erdoğan, sansür edilen ayetlerin 'İnsanlar arasında düşmanlığı körükleyecek' kavramlar içerdiği için kitaptan çıkarıldığını söyledi."
Biliyorsunuz, Fatiha Suresinin son iki ayetinin tefsirini bizzat Peygamber Efendimiz(s.a.v) yapmış, burada kastedilenlerin Hıristiyanlar ve Yahudiler olduğunu bize O öğretmiştir.
Demek, "Kur'an ayetleri insanlar arasında düşmanlığı körükleyecek kavramlar içeriyor" ha…
Biz bu devirde bu günlere de şahit olduk… 

Hasan Demir - Yeni Mesaj 

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETE http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?haberno=11006724&tarih=2011-12-27


Bu haber 822 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,891 µs