En Sıcak Konular

EROĞLU: ''ÖZGÜRLÜK MÜCADELEMİZ SÜRECEK''

27 Aralık 2011 12:06 tsi
EROĞLU: ''ÖZGÜRLÜK MÜCADELEMİZ SÜRECEK'' Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, "Dünya kadar toprak verip, sonra bu halkı Kıbrıs Rum'unun merhametine bırakmak istemiyoruz." dedi.

Özgürlük mücadelemiz sürecek

ÖZGÜRLÜK için mücadelelerinin süreceğini vurgulayan KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, "Dünya kadar toprak verip, sonra bu halkı Kıbrıs Rum'unun merhametine bırakmak istemiyoruz. Ada'da bir anlaşma olacaksa, Kıbrıs Türkü'nün hakları ve ana vatan Türkiye'nin hakları korunacak. Biz de bu topraklarda insan gibi onurumuzla özgürce yaşayacağız" açıklaması yaptı. 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, "Dünya kadar toprak verip, sonra bu halkı Kıbrıs Rum'unun merhametine bırakmak istemiyoruz." dedi.
 
Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 90. kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Büyükşehir Belediyesi tarafından Şato Restoran'da resepsiyon düzenlendi.
 
Resepsiyona katılan KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Gaziantep'in kurtuluş mücadelesinde gösterdiği kahramanlığa değindi.
 
KKTC olarak da özgürlük mücadelelerinin süreceğine vurgu yapan Eroğlu, Annan Planı tartışmalarında verdiği mücadeleyi anlattı. Annan Planı'na karşı çıktıkları için bazı iş çevrelerinin rahatsız olduğunu ve AB'ye girişin engellendiğinin söylendiğini hatırlatan Eroğlu, "Kıbrıs Türk Cumhuriyeti konusu halledilse de AB konusu başka bir konudur.
Kıbrıs konusu halledilse biz Türkler, yeni ortaklık devleti adı altında AB'ye gireceğiz. Ama Türkiye'nin AB'ye girişi buna bağlı değildir. Eğer Kıbrıs sorunu AB'ye girişe engel olmuş olsaydı, Yunanistan giremezdi. Kıbrıs Rum yönetimi giremezdi." ifadelerini kullandı.
 
Özgürlük için mücadelelerinin süreceğini aktaran Eroğlu, "Dünya kadar toprak verip, sonra bu halkı Kıbrıs Rum'unun merhametine bırakmak istemiyoruz. Ada'da bir anlaşma olacaksa, Kıbrıs Türkü'nün hakları ve ana vatan Türkiye'nin hakları korunacak.

Biz de bu topraklarda insan gibi onurumuzla özgürce yaşayacağız. Aksi takdirde, insanlarımızı tekrar sürükleyerek bir anlaşmaya evet demek o günleri yaşayan Derviş Eroğlu için mümkün değildir" şeklinde konuştu. 

 

Kaynak: GAZETEVATAN  http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=22297



Bu haber 672 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,541 µs