En Sıcak Konular

İSRAİL DE ''SÖZDE SOYKIRIM''A SARILDI

27 Aralık 2011 11:25 tsi
İSRAİL DE ''SÖZDE SOYKIRIM''A SARILDI FRANSA'dan sonra 1915 olayları İsrail parlamentosunun da gündemine geldi. İsrailli parlamenterler "Ermeni soykırımı" iddialarının tanınması ve bir anma günü ilan edilmesini görüştü.

Önce Fransa şimdi de İsrail

FRANSA'dan sonra 1915 olayları dün İsrail parlamentosunun da gündemine geldi. İsrailli parlamenterler "Ermeni soykırımı" iddialarının tanınması ve bir anma günü ilan edilmesini görüştü. Toplantıya, alçak koltuk krizinin mimarı Dışişleri Bakanı Yardımcısı Ayaolon da katıldı.

İsrail gazetesi Haaretz'in haberine göre, İsrail parlamentosundaki Eğitim, Kültür ve Spor Komitesi Alex Miller başkanlığında dün "Ermeni soykırımı" iddialarının tanınması ve bir anma günü ilan edilmesi gündemiyle toplandı.

Basına ve kamuyouna açık yapılan komitenin toplantısında Meclis Başkanı Reuven Rivlin'nın yanı sıra Dışişleri Bakan Yardımcısı Danny Ayaolon da hazır bulundu..

Haaretz'in haberine göre, "Ermeni soykırımı" iddialarının kabul edilmesi halinde bu İsrail tarihinde bir ilk olacak. 'Soykırım'ın tanınması ve bir anma günü ilan edilmesi İsrail parlamentosunda 8 ay önce gündeme gelmiş ancak bugüne kadar ertelenmişti.  

'SOYKIRIM'A DAHA ÖNCE KARŞI ÇIKILMIŞTI

Daha önce de İsrail Meclisi'nin Dış İlişkiler ve Savunma Komiteleri konuyu kapalı kapılar ardında görüşmüş ancak soykırım iddialarının tanınmasına karşı çıkmıştı.

'AHLAKİ BİR SORUMLULUK'

"Ermeni soykırımı" nın tanınması için İsrail parlamentosunda çaba gösteren isimler arasında yer alan milletvekili Zahava Gal-On, "İsrail hükümeti, yıllarca Türkiye'yi hem ekonomik hem de askeri alanda stratejik bir partner olarak gördüğü için soykırımı tanımayı reddetti.

Şimdi iki ülke ilişkilerine baktığımızda, Dışişleri'nin bu yasanın geçmesini sağlayarak şimşekleri üzerine çekmek istemez. Ancak Eğitim, Kültür ve Spor Komitesi bu konunun konuşulması için doğru bir yer. Ermeni soykırımının tanınmasının ahlaki bir sorumluluk olduğuna da inanıyorum" şeklinde konuştu. 

'TÜRKİYE İLE BAĞLANTISI YOK'

Eğitim, Kültür ve Spor Komitesi Başkanı Alex Miller ise "Ermeni soykırımı" iddialarının İsrail parlamentosunda konuşulmasıyla Türkiye arasında doğrudan bir bağlantı kurulmasının doğru olmadığını iddia etti. Miller, 8 ay önceki konunun ertelenmiş olmasının Meclis Başkanı Rivlin'in de toplantıda hazır bulunma isteğinden kaynaklandığını ve ertelendiğini savundu. 

 

Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=22299&haber=once-fransa-simdi-de-israil 



Bu haber 621 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,282 µs