En Sıcak Konular

PKK'NIN TÜRKİYE'DEKİ EN BÜYÜK SIĞINAĞI BULUNDU

27 Aralık 2011 10:40 tsi
PKK'NIN TÜRKİYE'DEKİ EN BÜYÜK SIĞINAĞI BULUNDU Bingöl'de yapılan operasyonda PKK'nın kullandığı en büyük yeraltı sığınağı bulundu.

PKK'nın en büyük sığınağı bulundu 

Bingöl'de yapılan operasyonda PKK'nın kullandığı en büyük yeraltı sığınağı bulundu. Sığınağın içerisinde yönetim odası, eğitim odası, mutfak, tuvalet ile 15-20 kişinin kalabileceği 2 ayrı oda var. Sığınaktaki iki depoda da 5 tona yakın yiyecek ile mühimmat bulundu.

Bölge sorumlusu yakalandı
Bingöl'de sürdürülen operasyonda, Karlıova ilçesinde bir köy korucusunu şehit eden ve Tunceli Sarıyayla Jandarma Karakolu'na saldırı eylemine katılan PKK'nın bölge sorumlusu ve İran uyruklu bir PKK'lı sağ yakalandı.

Bingöl İl Jandarma Komutanlığı'nın yaptığı operasyonlarda Ortaçanak bölgesinde ele geçirilen PKK'nın en büyük sığınaklarından biri imha edildi.

Bingöl'ün Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre Bingöl arazisinde yakalanan Zindan kod adlı terörist sözde bölge sorumlusu ve İran uyruklu Şiyar kod isimli terörist sağ olarak yakalandı. Teröristlerin üzerinde yapılan aramada 2 adet el bombası, 2 adet tabanca, tabancalara ait şarjör ve mühimmat ele geçirildi. Yakalanan 2 teröristin daha öncesinde Nisan 2010 tarihinde Sarıyayla Jandarma Karakol Komutanlığı'na ve Temmuz 2011 tarihinde Bingöl Karlıova ilçe merkezinde şehit edilen korucubaşı Hacı Alan'ın eylemlerine katıldığı belirtildi. Sağ olarak yakalanan teröristlerden alınan bilgiler doğrultusunda, jandarma özel harekat, korucu timleri ve patlayıcı madde uzmanlarının katıldığı operasyonda Bingöl Ortaçanak bölgesinde, yeraltına elle yapılmış son yıllara bölgede ele geçirilen en büyük sığınaklardan biri ele geçirildi. İçerisinde yönetim odası, eğitim odası, mutfak, tuvalet ile 15-20 teröristin kalabileceği 2 ayrı oda bulunan 1 sığınak ve 2 depo yıkıldı. Depoda 1 adet Kannas keskin nişancı tüfeği dürbünü, 7 adet telsiz anteni, 2 adet güneş paneli, 2 adet jenaratör, 1 adet dikiş makinesi, 150 metre kumaş, 10 takım eşofman, 50 çift ayakkabı, yaklaşık 5 ton yiyecek malzemesi, diğer yaşam, giyim, temizlik malzemesi ve bol miktarda ilaç bulundu. Ele geçirilen malzemeler Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile olay yerinde imha edildi.

Ayrıca 22 Aralık 2011 tarihinde; Bingöl Merkez - Adaklı- Karlıova ve İstanbul illerinde, haklarında bölücü terör örgütü mensuplarına yiyecek ve malzeme temin etme, yapılacak eylemler ve askeri birlik hareketlilikleri ile ilgili bölücü terör örgütü mensuplarına bilgi verme, bölücü terör örgütü mensupları adına sözde vergilendirme adı altında para toplama faaliyetlerine aracılık etme ve bölgede faaliyet gösteren bölücü terör örgütü mensuplarına yardım ve yataklık yaptığı iddiası bulunan şahıslara yönelik 16 ayrı adrese eş zamanlı operasyon kapsamında gözaltına alınan 16 kişiden, aralarında 1 köy muhtarının da bulunduğu 12'si mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

Kaynak.MİLLİ GAZETE  http://www.milligazete.com.tr/haber/pkk-nin-en-buyuk-siginagi-bulundu-225411.htm



Bu haber 649 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    10,802 µs