En Sıcak Konular

FRANSA GERİ ADIM ATMIYOR

19 Aralık 2011 22:22 tsi
FRANSA GERİ ADIM ATMIYOR Fransa Milli Meclisi'nin 22 Aralık'ta görüşeceği Ermeni soykırım iddialarını kabul etmeyenlerin cezalandırılmasına ilişkin yasaya Türkiye'nin sert tepki göstermesine rağmen, iktidar partisi tasarıda geri adımın kesinlikle olmayacağını belirtiyor.

Fransa Geri adım atmıyor...

Küstahça ama düşündürücü

Fransa Milli Meclisi'nin 22 Aralık'ta görüşeceği Ermeni soykırım iddialarını kabul etmeyenlerin cezalandırılmasına ilişkin yasaya Türkiye'nin sert tepki göstermesine rağmen, iktidar partisi tasarıda geri adımın kesinlikle olmayacağını belirtiyor.

2001'DEN SONRA TİCARET HACMİ ARTTI
 
2001'DEKİ soykırım iddialarının Fransa tarafından resmi olarak tanınma sürecini anlatan Senator Philippe Kaltenbach ise, Türkiye'nin ilişkilerin tehlikeye gireceği tehtidini o tarihte de yaptığını; ancak olay sonrası Türkiye ile Fransa'nın ticari ortaklığının önceki yıllara göre çok daha ileri gittiğinin altını çizdi.
 
İSRAİL'LE DE TİCARETİMİZ ZİRVEDE
 
Büyükelçimizi alçak koltuğa oturtarak fotoğraf çektirip Türkiye'yi küçük düşürmeye çalışan; Gazze'ye insani yardım götüren gemiye uluslararası sularda saldıran ve 9 vatandaşımızı şehit eden İsrail ile ticaret hacminin zirve yapması da, Fransız Senatör Kaltenbach'ın küstahlığını düşündürücü kılıyor.
 
Fransa Milli Meclisi'nin 22 Aralık'ta görüşeceği Ermeni soykırım iddialarını kabul etmeyenlerin cezalandırılmasına ilişkin yasaya Türkiye'nin sert tepki göstermesine rağmen, iktidar partisi tasarıda geri adımın kesinlikle olmayacağını belirtiyor.
 
Fransız haber ajansı AFP'ye açıklamalarda bulunan tasarının mimarı iktidar partisi Halk Harekat Birliği (UMP)'nin milletvekili Valeri Boyer, tasarıdan geri adım atmalarının mümkün olmadığını belirtti. Boyer, Fransa'nın 2001 de soykırım tasarısını kabul ettıiğini belirterek 2006'da meclisten geçen yasanın Mayıs ayında senatodan geri döndüğünü, fakat bu sefer kararlı olduklarını dile getirdi.
 
TÜRKİYE 2011'DE DE AYNI TEHDİDİ YAPTI AMA İLİŞKİLER DAHA DA GELİŞTİ
 
Senator Philippe Kaltenbach da Türkiye'nin Fransa'ya karşı sert tavrını şantaj olarak niteleyerek "Bu tutum karşısında Fransa değerlerinden vazgeçmemeli" diye konuştu. 2001'deki soykırım iddialarının Fransa tarafından resmi olarak tanınma sürecini de anlatan Kaltenbach, Türkiye'nin ilişkilerin tehlikeye gireceği tehtidini o tarihte de yaptığını; ancak olay sonrası Türkiye ile Fransa'nın ticari ortaklığının önceki yıllara göre çok daha ileri gittiğinin altını çizdi. Senator, "Türkiye şimdi de aynı taktiği uyguluyor" dedi.
 
Fransa Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Bernard Valero ise yaptığı açıklamada Türkiye ile Fransa arasında her alandaki güçlü ortaklığa değinerek "İki ülke arasında bölgesel ve ulusal konularda çok önemli görüş alışverişleri bulunmaktadır. Umuyorumki karşılıklı anlayış çerçevesinde bu ilişki daha ileri seviyeye taşınacaktır." açıklamasında bulundu.

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE {http://www.milligazete.com.tr/haber/kustahca-ama-dusundurucu-224544.htm}



Bu haber 622 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,907 µs