En Sıcak Konular

TRABZONSPOR LILLE MAÇ YAPTI (0-0) İNTER'E YENİLDİ

8 Aralık 2011 09:32 tsi
TRABZONSPOR LILLE MAÇ YAPTI (0-0) İNTER'E YENİLDİ Şampiyonlar Ligi’nde gruptan çıkmak için Fransa’da son kozunu oynayan bordo-mavili ekibin planları kusursuz işledi. Ev sahibini iyi kitleyen temsilcimiz 2. tura adını yazdırmak üzereyken İtalya’dan gelen haber gecemizi kâbusa çevirdi.

Alkışı siz hak ettiniz

Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkmak için Fransa'da son kozunu oynayan bordo-mavili ekibin planları kusursuz işledi. Ev sahibini iyi kitleyen temsilcimiz 2. tura adını yazdırmak üzereyken İtalya'dan gelen haber gecemizi kâbusa çevirdi.

Fener'in rekoru egale edildi
Trabzonspor, ilk kez katıldığı Şampiyonlar Ligi'nde 7 puan topladı, Fenerbahçe'nin rekorunu egale etmiş oldu. Sarı-lacivertliler de katıldıkları ilk sezon olan 1996-97'de, Teknik Direktör Lazaroni ile 7 puana ulaşmıştı. Diğer Türk takımlarının ilk katılımlarında topladıkları puanlar ise şöyle: Beşiktaş (6), Galatasaray (2), Bursaspor (1)
 
Ne yaptın İnter!
Trabzonspor'un grubundaki diğer karşılaşmada İnter evinde CSKA Moskova'ya 2-1  yenilerek bordo-mavililerin umutlarını sona erdirdi. İlk yarısı golsüz sona eren mücadelenin 2. yarısı büyük bir çekişmeye sahne oldu. Rus ekibi 50. dakikada sahneye çıkan Fildişili golcüsü Doumbia ile 1-0 öne geçti. Bu golün hemen 1 dakika sonrasında bu kez ev sahibi golü buldu, Cambiasso'nun vuruşuyla durumu eşitledi.
Maçın 86. dakikasında İnter, Diego Milito ile net bir fırsattan yararlanamadı. Arjantinli oyuncunun vuruşunda top kale direğinden geri dönerken, bu pozisyonun ardından gelişen konuk ekibin atağında Berezutski sahneye çıkarak takımını öne geçirdi ve karşılaşma 2-1 sona erdi. CSKA bu galibiyetle, gruptaki diğer maçın da berabere bitmesiyle bir üst tura çıkarak büyük bir sevinç yaşadı.
 
Sadri Şener uğurladı
Fransa'ya gitmesine rağmen, "seyirden yasaklama" nedeniyle stada gidemeyen Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, otelin önünden takımı uğurladı. Zokora ve Tolga ile bir süre sohbet eden Şener, otobüsün arkasından el salladı.
Şener, şike gündemiyle ilgili olarak, "Türkiye'de hiçbir şey karanlıkta kalmaz. Yasa yeniden meclise sevk ediliyormuş. O zaman iddianame de yeniden değişir. Biz onlara bakmayacağız tabi. Adalet Bakanlığı'na bağlı bir kuruluş değiliz. Trabzonspor bir şirket. Bizim hiçbir korkumuz ve derdimiz yok" dedi.

Kura çekimi 16 Aralık'ta

Yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek olan Trabzonspor'un rakipleri gelecek hafta cuma günü çekilecek kuralarla belli olacak. UEFA Avrupa Ligi'nde gelecek hafta Çarşamba ve Perşembe günleri oynanacak son grup maçlarından sonra son 32'ye kalacak takımların belli olmasıyla 16 Aralık tarihinde çekilecek kuralarla Trabzonspor'un eşleşeceği takım belli olacak. UEFA Avrupa Ligi'nde 2. tur maçları 16 ve 23 Şubat 2012 tarihlerinde oynanacak.[1]

"Beraberliğin yeteceğini sanıyorduk"

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, maç sonunda düzenlediği basın toplantısında, maç ile ilgili değerlendirmelerde bulundu...

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, maç sonunda düzenlediği basın toplantısında, yollarına UEFA'da devam edeceklerini ve bu lige daha iyi hazırlanacaklarını söyledi.

Gruptaki son maçlar öncesi kimin birinci, kimin sonuncu olacağının bilinmediğine dikkat çeken Şenol Güneş, "Belki de en az ihtimalli olan CSKA Moskova gruptan çıktı. Biz grubu lider tamamlayan takımdan 4 puan aldık, çıkamadık. Lille CSKA'dan 4 puan aldı, çıkamadı. Futbol böyle bir olay, her türlü sonuç çıkabiliyor" diye konuştu.

Güneş, UEFA Avrupa Ligi'ne kalmaları konusunda ise, "Hem sevinçli, hem de üzüntülüyüm. Maç boyunca beraberliğin bize yeteceğini sanıyorduk. Son 5 dakikada Şampiyonlar Ligi'ne katılamayan bir takım olarak üzüntülüyüz. Daha önce Şampiyonlar Ligi'ne son anda gidebilmiştik, şimdi UEFA Avrupa Ligi'ne hazırlanmak için zamanımız var, oraya daha arzulu ve dikkatli başlayacağımızı düşünüyorum" dedi. Güneş, bazı oyuncularının yorgunluğunu maça yansıdığının da altını çizdi.

GARCIA: RAKİBİN DEFANS OYNAMASI HEM BİZE HEM ONLARA PAHALIYA PATLADI

Lille Teknik Direktörü Rudi Garcia ise Trabzonspor'un maç boyunca defans oynadığını ifade ederek, "Bu nedenle gol bulmakta zorlandık. Rakibimizin defans oynaması hem kendisine hem de bize pahalıya patladı" diye konuştu.[2]

 

Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ

[2] http://spor.milliyet.com.tr/alkisi-siz-hak-ettiniz/spor/spordetay/08.12.2011/1472593/default.htm

[2] http://spor.milliyet.com.tr/-beraberligin-yetecegini-saniyorduk-/spor/spordetay/08.12.2011/1472666/default.htm



Bu haber 678 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,296 µs