En Sıcak Konular

GÖKDELEN İÇİN TÜRBEYİ YERLE BİR ETTİLER

30 Kasım 2011 22:50 tsi
GÖKDELEN İÇİN TÜRBEYİ YERLE BİR ETTİLER Şişli Belediyesine bağlı Feriköy semtinin Cumhuriyet mahallesinde bulunan "İncirli Dede" Türbesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü izniyle yerle bir edildi.

Türkiye ne hale geldi

Şişli Belediyesine bağlı Feriköy semtinin Cumhuriyet mahallesinde bulunan "İncirli Dede" Türbesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü izniyle yerle bir edildi. Türbe'nin yıkılma sebebi ise insanın kanını donduruyor. Vatandaşlar da türbenin yıkılmasına tepkili. Türbenin birçok kesimden ziyaretçisinin olduğunu söyleyen vatandaşlar, son derece üzgün olduklarını belirtiyor.

Milli Gazete'nin haberine göre,modern görüntüler yüzünden inanç ve kültürümüzün yerle bir olmasından hiç rahatsızlık duymayan bazı çevreler, kültürel yıkıma son hızıyla devam ediyor. En son Şişli Belediyesi tarafından Cumhuriyet mahallesinde bulunan 'İncirli Dede Türbesi'nin' yeni yapılan iki gökdelenin görüntüsünü bozduğu gerekçesiyle yıkıldığı ortaya çıktı. Vatandaşlar 'Türbenin yıkılmasından dolayı büyük üzüntü duyduklarını ve vicdanen hiç rahat olmadıklarını' ifade ederek yıkıma tepki gösterdi.

Kaymakamlığın izni ile türbeye baktım
İncirli Dede Türbesi'nin yıktırılmasından dolayı büyük üzüntü duyduğunu ve vicdanının hiç rahat olmadığını söyleyen Türbedar Yusuf Çabuk: "Ben 1962 yılında bu mahalleye yerleştim. İncirli Dede Türbesi bakımsız bir mezarlıktı. Onun çok mübarek bir şahsiyet olduğunu öğrenince çevredeki insanlarla beraber bunu düzenli hale getirme kararı aldık. Hayırseverle beraber Şişli Kaymakamlığı'nın izniyle Türbe haline getirdik. Sonrada türbenin bakımı ve temizliği için kaymakamlıktan izin aldım. Ve benim türbeyle ilgilenmem için bana izin verildi. Türbenin anahtarı bana verildi. 1962 yılından beridir ben ilgileniyorum. Şu an yıkılmasından dolayı da çok üzgünüm vicdanım hiç rahat değil" şeklinde konuştu.

Türbeye Alevi ve Sünni vatandaşlar çok sık gelirdi
İncirli Dede Türbesini her kesimden insanlar ziyaret ederdi diyen Yusuf Çabuk " Türbeyi Bektaşi- Alevi ve Sünni vatandaşlarımız sıkça ziyaret ederlerdi. İncirli dede insanlar için manevi bir şahsiyetti. Ondan dolayı da kabrine sahip çıkıldı. Şimdi vatandaşlar çevre il ve ilçelerden geliyor. Yıkıldığını görünce çok üzülüyorlar. Neden manevi şahsiyetlere sahip çıkılmıyor diye de feryat ediyorlar" dedi.

Gökdelenlerin görüntüsünü bozuyor
Mahalle sakinleri türbenin yıkılma sebebini yeni yapılan iki gökdelenin görüntüsünü bozduğu için Şişli Belediyesi tarafından yıkıldığını öne sürdü.

Şişli Belediyesinin mahalle sakinlerini ara sıra türbe gezilerine götürdüğünü de ifade eden vatandaşlar mahallelerindeki türbeyi yıktırmalarına da bir türlü anlam veremediklerini belirti.

Şişli belediyesini aradık
Konu ile ilgili daha net bilgi almak için Şişli Belediyesini aradık fakat hiçbir bilgi alamadık. Telefonda 40 dakika boyunca birimden birime aktarıldık ve hiçbir şekilde konu ile ilgili bilgi verilmedi.

Sadece isim kaldı

Şişli Belediyesi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü tarafından yerle bir edilen İncirli Dede Türbesi'nin sadece ismi kaldı. İnciri Dede Caddesi...

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE  http://www.milligazete.com.tr/haber/turkiye-ne-hale-geldi-222811.htm



Bu haber 996 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,528 µs