En Sıcak Konular

ÜMİT ÖZDAĞ'DAN TBMM'DE TERÖR BRİFİNGİ

30 Kasım 2011 19:32 tsi
ÜMİT ÖZDAĞ'DAN TBMM'DE TERÖR BRİFİNGİ Prof. Dr. Ümit Özdağ, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde oluşturulan, “terör ve şiddet olayları kapsamında yaşam hakkı ihlallerinin incelenmesine” yönelik alt komisyonda faili meçhullerle ilgili kitabı hakkında bilgi verdi.

Özdağ'dan TBMM'de terör brifingi

Prof. Dr. Ümit Özdağ, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde oluşturulan, "terör ve şiddet olayları kapsamında yaşam hakkı ihlallerinin incelenmesine" yönelik alt komisyonda faili meçhullerle ilgili kitabı hakkında bilgi verdi. 
 
Faili meçhullerden devlet sorumludur
Meclis'te Terör Alt Komisyonu'na bilgi veren Prof. Özdağ, "Faili meçhullerin cinayet olduğunu düşünüyorum. Meseleyi politik ajitasyondan çıkarmak lazım" dedi.
TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde oluşturulan, "terör ve şiddet olayları kapsamında yaşam hakkı ihlallerinin incelenmesine" yönelik alt komisyon, AKP Amasya Milletvekili Naci Bostancı başkanlığındaki dünkü toplantısında, Prof. Dr. Ümit Özdağ'ı dinledi. Özdağ, Türkiye'de 17 bin faili meçhul cinayet olduğunun söylendiğini ifade etti. Bu rakamın çok yüksek olduğunu belirten Özdağ, "Eğer bu rakam gerçekse, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı'nın kapısına, görevlerini yapmadıkları gerekçesiyle kilit vurabiliriz" dedi.  Faili meçhul cinayetler hakkında bir kitap yazdığını ifade eden Özdağ, Türkiye'de cesedi bulunan ancak herhangi bir örgütle ilişkilendirilemeyen 568 faili meçhul cinayet olduğunu, herhangi bir örgüt tarafından gerçekleştirildiği bilinen bin 839 cinayet bulunduğunu kaydetti.  Özdağ, "Faili meçhullerin cinayet olduğunu düşünüyorum ve bundan devlet sorumludur. Meseleyi bir politik ajitasyondan çıkarıp hukuk meselesi haline getirmemiz gerekir" dedi.

Çok büyük bir yalan
AKP Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat'ın, PKK'nın faili meçhul cinayetleri devlet yapıyormuş gibi gösterme gayreti içinde olduğunu söylemesi üzerine, Özdağ, PKK'nın, 17 bin faili meçhul cinayet rakamını devleti zan altında bırakmak için kullandığını bildirdi. Ümit Özdağ, "Adalet Bakanı çıkıp, '17 bin rakamı büyük bir yalan' diyerek, var olan dosyaları açıklamalı. İçişleri Bakanı da bunu teyid etmeli ve biz de gerçek rakamı bilebiliriz böylece" dedi. Özdağ, şunları söyledi: "Dünyanın bir çok ülkesinde halen bir etnik çatışma yaşanıyor. Türkiye'deki henüz, Allah'a şükür etnik çatışma denilebilecek ölçülere varmış değil. Çünkü çatışma hala devletle bir örgüt arasında gerçekleşiyor ama böyle devam ederse, Anadolu'nun sağduyusu hakim olmaya devam eder mi, şüphelerim var. Onun için en kısa zamanda sonuca ulaşmak gerekiyor." 

AKP'li Eronat ile BDP'li Kürkçü tartıştı
Komisyonda, AKP'li Oya Eronat'ın, BDP'li milletvekillerini suçlamasına BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü'nün tepki göstermesi, tartışmaya neden oldu. 2006'da Diyarbakır'da patlatılan bombanın failinin 2009'da yakalandığını ifade eden Eronat, "Örgüt, bunu 'devlet yaptı'dedi ve patlamanın olduğu yere anıt dikildi. Onlara yakın belediye başkanları ve onların vekilleri, her yıl oraya gidip anma töreni düzenleyerek örgüt propagandası yaptı" dedi. Eronat, Zazaların Kürtler tarafından baskı altında olduğunu ileri sürdü. Bunun üzerine Kürkçü, faili meçhul cinayetlerin PKK ya da devlet, kim tarafından yapılmışsa ortaya çıkartılması gerektiğini söyledi. Eronat'ın bir partiyi suçlayıcı biçimde konuşmaması gerektiğini kaydeden Kürkçü, "BDP ve PKK arasında aidiyet kurmaya çalışıyor. Ben de kendisi ve partisi hakkında konuşabilirim. Daha önce de bunu yaptınız, bir kere daha yaparsanız sizinle aynı masada oturup oturmayacağımdan emin değilim" dedi.

Terör örgütü PKK'nın hedefi, iradeyi kırmaktır
Prof. Dr. Ümit Özdağ, bir ilde terörle ilgili bir toplantıya davet edildiğini belirterek, bu toplantıda ilin önde gelen zengin bir işadamının, "Bırak hocam Allah aşkına, onlar ayrılmak istemiyor, artık biz ayrılmak istiyoruz" dediğini söyledi. Özdağ, şöyle konuştu: "Bunu şaşırtıcı görmemek lazım. PKK yıllardır bir yıpratma yarattı. Sovyetler Birliği, imparatorluğu taşıyan Rusların yorulmuş olması ve 'artık biz taşımak istemiyoruz' demelerinden dolayı dağıldı. PKK da terör eylemleriyle Türk ordusunu yenemeyeceğini biliyor ama PKK terörünün hedefi iradeyi kırmaktır. Buna 'bitirme, tüketme savaşı' deniliyor. Tüketme sonucunda 'yeter artık ne olacaksa olsun. 3 tane vilayeti versek ne olacak?' şeklinde bir kamuoyunun oluşmasını amaçlıyor. Bu henüz oluşmadı ama 10 yıl sonra ne olur? Bu konuyu düşünmemiz gerekiyor. Şehit olan her 100 kişiden 22'si Kürt ya da Zaza." 

Büyük kopukluk var

Özdağ, Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nden, PKK'nın yaptığı toplu katliamların listesini istediğini belirterek, "Emniyet Genel Müdürlüğü'nden daire başkan yardımcısı geldi, jandarma da bilgilerini yollamıştı. Bana, 'Bizde bu kayıtlar yok' dedi. İnanılır gibi değil. Devlet içerisinde böyle bir kopukluk var" diye konuştu. Terörle mücadelede bugüne kadar harcanan paranın 300 milyar dolar olduğunun söylendiğini ifade eden Özdağ, Türkiye'nin harcayacak bu kadar parasının hiç bir zaman olmadığını, 1984-2005 yılları arasında harcanan paranın 75 milyar dolar olduğunu savundu. Bu arada AKP Ordu Milletvekili İhsan Şener, devlet içinde, devlet için hareket ettiğini söyleyenlerin İttihat Terakki'den beri olduğunu ifade ederek, "Yunan tarihinde, Yunanlılarla Türkler arasında geçen bir Ege Savaşı yok ama bizim tarihimizin en önemli savaşı Ege savaşıdır. Oradaki bütün şehitliklerin temsili olduğunu gördüm. 1991-1996 arasında faili meçhul cinayetler var. 1997'de aczimendiler, hizbullah çıktı. Peki bunlar şimdi nerede? Niye şimdi faili meçhul cinayetler olmuyor?" diye sordu. Özdağ, AKP'li Şener'in Yunan Savaşı ile ilgili tespitinin tamamen yanlış olduğunu belirterek, savaşa ilişkin belgeleri gösterebileceğini söyledi. Bunun üzerine Şener, "Bakalım tarih kimi haklı çıkaracak. Bazı gerçeklerin, acıtsa da rahatsız etse de ortaya çıkmasını istiyoruz" diye konuştu.

 

Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ  http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=59777

 



Bu haber 837 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,781 µs