En Sıcak Konular

TOPKAPI SARAYI'NDA SİLAHLI SALDIRGAN DEHŞETİ

30 Kasım 2011 13:25 tsi
TOPKAPI SARAYI'NDA SİLAHLI SALDIRGAN DEHŞETİ Elindeki pompalı tüfekle Topkapı Sarayı önüne gelen adam, güvenlik görevlilerine ateş açtı. Ateş sonucunda 1 asker ve 1 özel güvenlik görevlisi yaralandı.Yaklaşık 1 saat süren çatışma soncu saldırgan öldürüldü.

Sultanahmet saldırganı Libyalı, aracı Suriye plakalı

Yaklaşık 1 saat süren çatışma sona erdi. Saldırgan öldürüldü. İçişleri Bakanı Naim Şahin, "Sultanahmet'teki saldırgan Libya uyruklu, 1975 doğumlu, 27 kasım Türkiye girişli" açıklamasını yaptı. 

Olay şu şekilde gelişti: Elindeki pompalı tüfekle gelen adam, Topkapı Sarayı önündeki güvenlik görevlilerine ateş açtı. Ateş sonucunda 1 asker ve 1 özel güvenlik görevlisi yaralandı. Saldırgan daha sonra sarayın içinde ateş açmaya devam etti. Çatışma yaklaşık 1 saat sürdü. Saldırının başladığı anlarda sarayı ziyaret için gelen ve otobüslerden inen turist grupları büyük tehlike atlattı.Bir grup turist kafilesi sarayda mahsur kaldı.

Yaklaşık saat 10.10'da başlayan çatışma 11.15'te sona erdi. Sultanahmet Meydanı'nda silahlı bir kişi etrafa ateş açtı. Olay yerinde 2 yaralı olduğu açıklandı.

YARALI ASKERİN DURUMU İYİ

Sultanahmet Meydanı'nda, Libyalı saldırganın yaraladığı 23 yaşındaki jandarma er Şerafettin Eray Topçu'nun sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Sol bacağına isabet eden kurşun İstanbul Üniversitesi, İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'nde gerçekleştirilen operasyonla çıkarılan Şerafettin Eray Topçu'nun bacağı alçıya alındı.

SALDIRGAN SURİYE PLAKALI, KENDİSİ LİBYALI 

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, silahlı saldırganın bölgeye geldiği araca ulaşıldığını belirterek, ''Saldırgan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı değil, yabancı uyruklu. 1975 doğumlu, Libya uyruklu. 27 Kasım'da Türkiye'ye giriş yapmış. Araç, Suriye plakalı. İlk belirlemelere göre sahibi bir başkası'' dedi.

Şahin, İstanbul Valiliğini ziyaretinin ardından basın mensuplarının Fatih'teki silahlı olaya ilişkin sorularını yanıtlarken, şahsın etkisiz hale getirilerek, saldırı eyleminin sonlandırıldığını hatırlattı.

''Saldırganın üzerinde bir şeyler bulunup bulunmadığı'' sorulan Şahin, konunun araştırıldığını ifade etti.
Şahsın sırt çantasının da incelendiğini belirten Şahin, ''Bundan sonrası adli süreç. Deliller değerlendirilecek'' dedi.

''Şahsın olay yerine bir araçla geldiği söyleniyor. Bu araca ulaşıldı mı? Bağlantılar belirlendi mi?'' sorusu yöneltilen Şahin, ''Doğrudur, bir araçla gelmiştir. Arkadaşlarımız, şahsın olay yerine geldiği araca ulaştı. Araç Suriye plakalı. İlk belirlemelere göre sahibi bir başkası. Bağlantıları çok kesin değil. Saldırgan bir kişi'' karşılığını verdi.

''Eylemi nasıl değerlendirdiği de sorulan Şahin, ''Eylem eylemdir. Eylemin mesajı zarar vermektir'' dedi.
Şahin, ''Olayın kritik bölgede yapılmasının özel bir seçim olup olmadığı''nın da sorulması üzerine ''Araştırılıyor'' karşılığını verdi.

GÖRGÜ TANIKLARI

Görgü tanıklarının ifadesine göre saldırgan, Arapça "Allahu ekber" ve "Ben Suriye'liyim" diye bağırdı.

Görgü tanığı turist rehberi "Bir asker vurulmuştu. Diğerleri içeri kaçmıştı. Askerin vurulduğu belliydi, yardım istiyordu. Ortada fazla insan yoktu, sadece askerler vardı" dedi.

Bir görgü tanığı ise "İlk başlarda dikkat etmedik. Film çekimi var sandık" diye konuştu.

 

Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ  http://gundem.milliyet.com.tr/sultanahmet-saldirgani-libyali-araci-suriye-plakali/gundem/gundemdetay/30.11.2011/1469244/default.htm



Bu haber 1,136 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,455 µs