En Sıcak Konular

SEYFÜLİSLAM KADDAFİ DE YAKALANDI

19 Kasım 2011 18:39 tsi
SEYFÜLİSLAM KADDAFİ DE YAKALANDI Libya'da geçtiğimiz ay yakalanarak öldürülen Muammer Kaddafi'nin firari oğlu Seyfülislam'ın tutuklandığı bildirildi.

Seyfülislam Kaddafi de yakalandı

Libya'da geçtiğimiz ay yakalanarak öldürülen Muammer Kaddafi'nin firari oğlu Seyfülislam'ın tutuklandığı bildirildi. Libya televizyonu, Seyfülislam Kaddafi'nin yakalandıktan sonra çekilen görüntülerini yayınladı.

Libya Ulusal Geçiş Konseyi (UGK) Adalet Bakanı Muhammed el Allagui, Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) tarafından hakkında tutuklama emri çıkarılan Seyfülislam Kaddafi'nin ülkenin güneyindeki Obari kasabası yakınlarında yakalandığını söyledi.

Çölde dört adamıyla birlikte Nijer'e kaçmaya çalışırken yakalandığı belirtilen 39 yaşındaki Seyfülislam Kaddafi'nin, sağlık durumunun iyi olduğu ve uçakla Zintan kentine götürüldüğü bildirildi.

Uçaktaki bir Reuters muhabiri, Zintan'daki havaalanında bekleyen Libyalıların Seyfülislam Kaddafi'ye saldırmaya çalıştığını ancak silahlı milislerin buna engel olduğunu söyledi.

DİRENİŞ GÖSTERMEDİ

Seyfülislam'ı yakalayan milislerden Ahmed Ammar, Reuters'a yaptığı açıklamada, oğul Kaddafi ve beraberindekileri taşıyan iki aracı sabaha karşı 01.30 sularında durduklarını ifade etti. Ammar, Seyfülislam ve adamlarının çatışmaya girmeden teslim olduğunu belirtti.

Oğul Kaddafi'nin yakalandığının açıklanmasının ardından Libya'nın El Ahrar televizyonu tarafından yayınlanan görüntülerde, çekyatta uzanan Seyfülislam'ın sağ elindeki üç parmağının sargılı olduğu görüldü.

Kaddafi rejiminin son günlerinde babasının en büyük destekçisi olan Seyfülislam, isyan hareketinden önce Muammer Kaddafi'nin yerine geçecek isim olarak görülüyordu.

UCM SAVCISI LİBYA'YA GİDECEK

UCM savcısı Luis Moreno-Ocampo, bir hafta içinde Libya'ya giderek, Seyfülislam Kaddafi'nin yargı sürecinde atılacak adımlar konusunda görüş alışverişinde bulunacağını ifade etti. Ocampo, Libyalı yetkililerle görüşerek, Seyfülislam Kaddafi'nin nerede ve nasıl yargılanacağına karar vereceklerini belirtti.

Avrupa Birliği, Libyalı yetkililerden, oğul Kaddafi'nin, UCM ile işbirliği içinde ve adil bir şekilde yargılanması için güvence istedi. Uluslararası Af Örgütü ise Ulusal Geçiş Konseyi'ne, Seyfülislam Kaddafi'nin UCM'ye teslim edilmesi çağrısında bulundu.

NATO sözcüsü Oana Lungescu da NATO'nun, Seyfülislam Kaddafi'nin adil bir biçimde yargılanacağı konusunda Libyalı yetkililer ile UCM'ye güvenlerinin tam olduğunu söyledi.

"SUÇSUZUM" DEMİŞTİ

UCM Savcısı Ocampo geçtiğimiz ay Seyfülislam Kaddafi'nin aracılar kanalıyla kendileriyle temas kurduğunu ve suçsuz olduğunu söylediğini ifade etmişti.

Hollanda'nın Lahey kentindeki UCM, Kaddafi'nin yanı sıra, oğlu Seyfülislam ve eski istihbarat şefi Abdullah Essenusi hakkında insanlığa karşı suçtan temmuz ayında tutuklama emri çıkarmıştı.

Kaddafi'nin ikinci eşinden doğan çocuklarının en büyüğü olan Seyfülislam'ın geçtiğimiz Ağustos ayında da yakalandığı öne sürülmüştü. Ancak Seyfülislam kısa süre sonra Libya'nın başkenti Trablus'ta gazetecilerin önüne çıkarak, gövde gösterisi yapmıştı.

Seyfülislam, tüm dünyanın peşinden koştuğu dönemde ise CNN Türk'ten Cüneyt Özdemir'e röportaj vermişti.

TRABLUS'TA KUTLAMA

Seyfülislam Kaddafi'nin yakalandığı haberi Trablus halkını sevince boğdu. Trablus'un cadde ve sokaklarına dökülen Libyalılar sevinç gösterileri yaparken, kentteki Şuheda meydanında toplanan kalabalık bir grup da şarkılar ve sloganlar eşliğinde Seyfülislam Kaddafi'nin yakalanmasını kutladı.

Kutlamalar sırasında çok sayıda insan Trablus sokaklarında arabalarıyla turlar atarken, silahlı grupların da yine kutlama amacıyla havaya ateş açtıkları bildirildi. (Hürriyet Planet)


Kaynak:  Hürriyet Planet http://www.hurriyet.com.tr/planet/19280508.asp



Bu haber 690 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,759 µs