En Sıcak Konular

AKP'NİN ANAYASA KILAVUZU ABDÜLMECİD

19 Kasım 2011 11:29 tsi
AKP'NİN ANAYASA KILAVUZU ABDÜLMECİD AKP’nin yeni anayasa çalışmalarını yürüten Cemil Çiçek, teslimiyetçi Abdülmecit’in anılmasına öncülük yaptı.

İşte anayasayı hazırlayacak zihniyet

AKP'nin yeni anayasa çalışmalarını yürüten Cemil Çiçek, teslimiyetçi Abdülmecit'in anılmasına öncülük yaptı.

Atatürk'ün, "Batı'nın baskısına boyun eğdi. Gayrimüslim unsurları memnun etmeye çalıştı, ülkeyi vesayet noktasına getirdi" dediği Abdülmecit'i "Açılımcı padişah" diye sunan TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Dolmabahçe Sarayı'ndaki sempozyumun açılışında konuştu. Çiçek, "Yeni adımlar atabilmek için tarihimizi iyi bilmeliyiz" dedi.
 
Anayasa kılavuzları Abdülmecid
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, kendisine bağlı Milli Saraylar Daire Başkanlığı tarafından organize edilen "Vefatının 150. Yılında Sultan Abdülmecid ve Dönemi Uluslararası Sempozyumu"nun açılışında yaptığı konuşmada, "Bugünü daha iyi anlayabilmek için tarihi daha doğru anlamak bir zorunluluktur" dedi. AKP iktidarının yeni anayasa çalışmalarına öncülük eden Cemil Çiçek, teslimiyetçi Abdülmecit'in anılmasına evsahipliği yaptığı sempozyumda şöyle konuştu: "Osmanlı ile Cumhuriyeti karşı karşıya getirerek bir yere varmamız söz konusu olmaz. Kimse yanlış noktalardan giriş yaparak, bir istismar yapma çabasına, gayretine girmesin. Amacımız ne geçmişi kutsamak ne de haksız ve mantıksız karalamalarla lüzumsuz bir tartışma başlatmaktır. Tek hedefimiz, tarihi geçmişimizle, metodolojik, kaliteli, adil ve insaflı bir diyalog kurmaktır. Bugün hoşumuza gitmeyecek olsa dahi, tarihi hakikatlere ulaşıp, bugünümüzü daha iyi anlayıp yarınlara daha hazır olmaktır." 

Bugünü anlamak için

Bu toplantıyı önemsediğini söyleyen Çiçek, bin yıllık süre içinde, Türk milletinin, iftihar ettiği dönemler olduğu gibi çok karalandığı, ithama maruz kaldığı dönemlerin de olduğunu dile getirdi. Çiçek, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Biz tarihimizle daha derin tartışmaya, tarihimizle yüzleşmeye, doğrularımızı dosdoğru savunmaya, eksikliklerimiz, yanlışlarımız varsa bunlardan yola çıkarak, bir gelecek inşasına mecburuz. Bugünü daha iyi anlayabilmek için elbette Osmanlı'yı ve bu kültürel mirası daha iyi analiz etmeliyiz. Bu toplantılar, bundan sonra da ister burada, ister üniversitelerde, isterse sivil toplum örgütleri tarafından yapılmasında fayda görüyorum. Eksik, yanlış hüküm tesis etmek yerine, kutuplaşma, gerginlik çıkarmak yerine bilim adamlarımızın ortaya koyduğu gerçekler üzerinden, konuları tartışmak ve gelecek inşa etmenin daha doğru olacağına inanıyorum."

 

Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ  http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=59270




Bu haber 975 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    10,886 µs