En Sıcak Konular

''SAĞLIKTA SAĞLIKSIZ DÖNEM BAŞLATILIYOR''

12 Kasım 2011 22:00 tsi
''SAĞLIKTA SAĞLIKSIZ DÖNEM BAŞLATILIYOR'' Reşat Doğru; ''Kanun Hükmünde Kararname ile değiştirilen personel yasasında birçok yanlışlar vardır. Kararname ile getirilen kamu hastaneleri birlikleri, sağlıkta siyasallaşma getirecek, bölgesel olarak farklı tipte atamalar yapılmasına sebep olacaktır

Türk Tabipler Birliği'nin hekimlerden oluşan Türkiye Hekim Meclisi, sağlıkta son yayınlanan, Kanun Hükmünde Kararnameyle ilgili Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji konferans salonunda toplantı yaptı.

Toplantıda konu ile ilgili konuşma yapan MHP Genel Başkan Yardımcısı Tokat Milletvekili Dr. Reşat Doğru; Hekimlerin ve diğer sağlık personelinin son yıllarda devamlı olarak özlük haklarından tutunda, çalışma ortamlarına kadar devamlı kaybettiğini ifade ederek bu kararnamenin iptal edilmesini istedi.

Doğru konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Hükümet seçim öncesinde TBMM den aldığı Kanun Hükmünde Kararname yetkisini, kanunsuz bir şekilde kullanmaktadır. Acil durumlar için ve Meclisin çalışmadığı zamanlarda kullanılması gereken bu yetki, Meclis by-pass edilerek devamlı kullanılmış 32 tane kanun Hükmünde Kararname Resmi Gazete'de yayımlanmıştır.

Son yayınlanan Tam Gün Yasası ve Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlar Teşkilat ve Görevleri hakkındaki Kanun Hükmünde Kararnamesi geri çekilmeli ve konu Mecliste tekrar bütün tarafların fikirlerinin alınması ile görüşülmelidir. Meclis Komisyonlarında STK (Sivil Toplum Kuruluşları) ların katılımı ile tekrar değerlendirilmesi çok önemlidir.

Kanun Hükmünde Kararname ile değiştirilen personel yasasında birçok yanlışlar vardır. Kararname ile getirilen kamu hastaneleri birlikleri, sağlıkta siyasallaşma getirecek, bölgesel olarak farklı tipte atamalar yapılmasına sebep olacaktır.

Bütün sağlık personeli bölgesinde sözleşmeli olacak, birlik istediğine iş verirken, istemediği hiçbir kimseyi çalıştırmayacaktır. Bu da federasyon veya eyalet sistemine geçiş için mi diye, insanın aklına gelmektedir. Sonuçta, hastalar istediği hastaneye gidemeyecek ve mağdur olacaklardır.

Kanunda yeşil kartlı on milyon civarındaki insanlar Ocak 2012 den itibaren, iptalle karşılaşacak, prim ödemeye başlayacaklardır. Yeşil kartlı fakir insanlar, kendileri ve bakmakla yükümlü oldukları insanlar için acaba nasıl prim ödeyeceklerdir. Bunun açıklamasını bekliyoruz.

Yabancı doktor ve hemşire çalışması da Kanun Hükmünde Kararname'de yer verilmiştir. Artık ülkemizde çalışabileceklerdir. Yüz binin üzerinde sağlık personeli perişan halde atama beklerken, bu kararı anlamak mümkün değildir. Yabancı doktor olarak ta herhalde 3.Dünya Ülkelerinden buralara hekim getirilmesi düşünülmüştür. Bu insanlar Türk insanını nasıl anlayıp tedavi edeceklerdir. Sonuçta bu olanları anlamak mümkün değildir.

Hâlbuki sağlıkta insan gücü planlaması ihtiyacı, hedefe, talebe ve nüfusa göre yapılabilse bunların hiç birisine gerek kalmayabilir.

Hekimler dâhil bütün sağlık personeli sabırlı, fedakâr, gururlu ve akıllı insanlardır. Hepsi adil çalışma koşulları ve eşit haklar istemektedirler. Onlara mesleki bağımsızlık, iş güvencesi, onurlu bir emeklilik hakkı verilmesi çok mudur?

Çalışırken bile her türlü saldırıya uğrayan bu insanlara saygılı davranalım. O zaman sağlıkta çözüm oluşur. Ancak görülmektedir ki sağlıkta sağlıksız dönem başlıyor"

 

Kaynak:  mhp.org.tr http://www.mhp.org.tr/haber.php?id=3132



Bu haber 652 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,502 µs