En Sıcak Konular

ZEYBEK: ''TÜRK BİZİM ORTAK ADIMIZDIR''

12 Kasım 2011 22:41 tsi
ZEYBEK: ''TÜRK BİZİM ORTAK ADIMIZDIR'' Zeybek,''Bugün mevcut iktidarın başı, 'Türkiye'de etnik gruplar' diye konuşmaya başlıyor. Şunlar var, diye saymaya başlıyor. En sonuna da Türkleri koyuyor. Türk bizim çatı kavramımızdır, Türk bizim ortak adımızdır'' dedi.

"Başbakan etnik grupları sayıyor en sonuna da Türkleri koyuyor.."

"Ben Van'daki organizasyonu çok acemi gördüm Bakanlar biraz daha dikkatli konuşmalıdır. Gelen yardımların dağıtımı konusunda problem var. Görevi ihmal suçu yok mu? Burada hükümet her açıdan sınıfta kalmıştır."

Demokrat Parti Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, Denizli 10'uncu Olağan Genel Kurulu'na katıldı. Kongrenin açılışında bir konuşma yapan Zeybek, "Başbakan Türkiye'deki etnik grupları sayıyor, en sonuna da Türkleri koyuyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin bu güzel birliğini dağıtacak şekilde ikide bir etnik grupları niye sayıyorsun.." diye sordu.

Zeybek, Denizli İl Kongresindeki konuşmasında zorunlu askerliğin kaldırılmasını istedi

Kelleci Kardeşler Restoran'da düzenlenen Denizli İl Kongresi'ne gelişinde partililer tarafından coşku ile karşılanan DP Genel Başkanı Zeybek için binanın önünde kurban kesildi ve kanı Zeybek'in alnına sürüldü. DP Lideri Zeybek, kongreye katılan partililerin tek tek ellerini sıktı.

İl Kongresi'nin açılışında konuşan Namık Kemal Zeybek, Başbakan Erdoğan ve hükümeti eleştirdi:

"En sonuna Türkleri koyuyor"

Bugün mevcut iktidarın başı, ikazlarımıza rağmen 'Türkiye'de etnik gruplar' diye konuşmaya başlıyor. Şunlar var, diye saymaya başlıyor. En sonuna da Türkleri koyuyor. Türk bizim çatı kavramımızdır, Türk bizim ortak adımızdır. Anadili, kökeni, kökü ne olursa olsun bu coğrafyada bütünleşen her insan bununla iftihar etmek hakkına sahiptir. Şimdi sen Türkiye Cumhuriyeti'nin bu güzel birliğini dağıtacak şekilde ikide bir etnik grupları niye sayıyorsun?

"Hükümet Van'da sınıfta kaldı"

Bakanlar biraz daha dikkatli konuşmalıdır. Uzmanlığa önem verilmelidir. Yani bir inşaat mühendisi, jeoloji de biliyor anlamına gelmez. Dolayısıyla ben depremden sonra gittim, orayı gördüm. Milletimizin hayırseverliği yağmur gibi. Gelen yardımların dağıtımı konusunda problem var.

Ben oradaki organizasyonu maalesef çok acemi gördüm. Şimdi birinci deprem konusunda iktidarı suçlamak doğru olmayabilir. İktidarı neden suçluyoruz? 1999'da alınan şu vergilerle bölgeye yardım ve yatırım yapsaydınız böylesine mağduriyetler olmazdı. Deprem olmuş, ondan sonra oraya birikim yapıp, düzgün örgütleyip otellerdeki insanların ölmesine sebep olunmazdı. Bunların hiç mi bir sorumlusu yok? Bu otellere gelip hasar çalışması yapıp, 'girmeyin' demek kimin görevi? Görevi ihmal suçu yok mu? Burada hükümet doğrudan doğruya sınıfta kalmıştır.

Önlem alınsaydı ikinci depremde insanların telef olmasına, canlarından olmasına, içlerinde gazeteci arkadaşlarımız da var sebep olunmazdı. Bunların hiç mi sorumlusu yok? Bunların sorumlusu yok mu?

"Bedelli Askerlik konusunda CHP'yi eleştirdi"

Türkiye'de bir sol parti var. Yani kendini sol parti ilan eden parti var. Bugün de o iddiada. İnsanlarımızın, yazarlarımızın, Türkiye'yi yönlendirilenlerin dikkatini çekmiyor mu? Bu parti yasa teklifi veriyor ve bu yasa teklifinin kapsamı; 'zengin çocuklarının askere gitmemesini, yoksulların askerlik yapmasını' sağlayacak. Bedel vererek askerlikten muaf olma konusu. Bu fikir söylenebilir. Ama sol bir parti bunu söylemez. Sol bir parti bunu nasıl söyler, nasıl savunur ve dikkati çekmez?

"Zorunlu Askerlik Kaldırılmalıdır"

Diyebilirsiniz ki siz siyasetçisiniz, dolayısıyla birçok genç aile bunu bekliyor, o zaman ben onlara, onların da ve tüm halkımızın da beklentisine cevap verecek olan projemizi ilan ediyorum. Diyorum ki zorunlu askerlik kaldırılmalıdır, zorunlu askerlik doğru bir kavram değildir. Avrupa Birliği'nde hiçbir ülkede zorunlu askerlik kalmamıştır. Ya kaldırmışlardır ya da kaldırma kararı vermişlerdir ve uygulamaya başlamışlardır. Dolayısıyla zorunlu askerlik yanlıştır ve bundan vazgeçilmelidir. Ordu profesyonel ordu olmalıdır. 750 bin kişilik ordumuzun mevcudunun 250 bininin askerlik dışı işlerle meşgul olduğunu biliyoruz. Geriye kalıyor 500 bin, Türkiye 500 bin askerini besleyebilir. Bunlar gerçekten savaşmaya ruhen ve bedenen hazır insanlar olur. Hiçkimse bana 'Biz asker milletiz' demesin. Niye asker millet olalım? Bizim askerimiz de, alimimiz de, yazarımız da olur. Bu büyük bir yanlıştır.

Bunlar gerçekten savaşmaya ruhen, bedenen hazır olan kişilerden oluşturulmalıdır. Hiç kimse bana biz asker milletiyiz demesin. Niye biz asker milleti olalım. Bizim askerimiz de, alimimiz de, yazarımız da olur. Bu büyük bir yanlıştır.''

Zorunlu askerlik kaldırılınca ailelerimiz, çocuklarının tam iş güç sahibi olacakken, mesleğini yapmaya başlamışken, koparılıp, götürülüp, zorla askerlik yaptırılması yanlışından kurtulmuş olurlar. Bunu ben söylüyorum, bu eninde sonunda olacak, bu aklın yolu.
 
Zeybek Denizli il Kongresindeki  konuşmasında yeni projeleri anlattı.

"Yedeksubaylık Almanların icadı"

Bilinmeyen bir gerçeği de ifade ediyorum. Aslında çok basit bir araştırmayla anlaşılabilir. Bir gerçektir ama insanların aklına kütüphaneye bakmak gelmez. Benim aklıma gelir. İyi inceledim bu konuyu. 1840 yılına kadar bizde zorunlu askerlik yok. Tamamen meslekten askerlik var. Yeniçeri, diğer kapıkulu askerleri sipahiler zorunlu asker değildirler. Zorunlu askerlik bize Alman tesiriyle girmiştir. Prusya militarizminin bir etkisidir. Mesela yedek subaylık denen vahim yanlışlık da 1914'e kadar bizde yoktur. 1914'te yine Almanların bir icadıdır. Ve onların dayatması sonucunda Osmanlı 1840'dan sonra bile askere almadığı okumuş adamları askere almaya başladı.

Osmanlı'da 1840'tan 1914'e kadar okumuş kişiler askere alınmadı. 1914'te alındı. Almanların hevesi uğruna yüz binlerce insanımız savaş alanlarında hayatlarını kaybetti. Bu yüzden Çanakkale savaşlarına yedek subay savaşları da derler. Yani yedek subaylık falan filan gibi yanlışlardan da kurtulmak lazım. Bu iş içinde gecikilmemesi lazım. Ben ordumuzda aklı başında olan komutanlarımızın bu işe itiraz etmeyeceklerini biliyorum. Eğer itiraz edecekleri varsa tarihi gerçekleri ben onlara anlatırım. Bu bizim savaşma gücümüzü de savunma gücümüzü de artıracak çözümdür. Biz bunda ısrar ediyoruz bizden başka da ısrar eden yok.

"Keşke basınımız ve halkımız Füze Kalkanı projesine birlikte karşı çıksa"

Füze kalkanı kurulduğunda İsrail'in İran'a saldıracağını söyleyen Namık Kemal Zeybek, Birinci Dünya Savaşına Osmanlı'nın katılması gibi, İsrail'in İran'ı vurması durumunda da Türkiye'nin savaşın içine sokulacağını belirtti ve şunları söyledi:

"İsrail'in İran'ı vurması durumunda Türkiye savaşın içine sokulacak ve İran Malatya'yı füzeyle vuracak. Bugün ülkeyi yönetenler de bu işi öyle sevinerek kabul etmemişlerdir. Keşke basınımız ve halkımız birlikte buna karşı çıkma durumunda olsaydı, en azından Türkiye'de şunu söylemek imkanı olurdu; 'Bak halkımız istemiyor yapmayın şu işi'. Maalesef bu da olmadı. Ve sonunda da Amerikalı bir generalin alay konusu haline geldi. 'Kimse karşı çıkmıyor, saydım 9 kişi' karşı çıkıyor' diyor."
 
Denizli il başkanlığına Uğur Kenter seçildi.

"Yeter söz milletindir"

Konuşmasında, Demokrat Parti'nin birinci başkanının Mustafa Kemal Atatürk olduğunu söyledi. Atatürk'ün gerçek takipçisinin Celal Bayar olduğunu belirten Zeybek, Celal Bayar'ın DP'yi kurduğunu ve DP'nin Atatürk'ün izinden giden parti olduğunu vurguladı ve şöyle devam etti:

''Atatürk'ten sonra, ne yazık ki ikinci cumhurbaşkanı Atatürk'ün yolunu bozmuş ve Türkiye'de bir milli şeflik dönemi başlamıştır. İşte büyüklerimiz o despot döneme karşı ellerini kaldırıp 'Yeter söz milletindir' demişlerdir. Çünkü o dönemde ne yazık ki millet dışlanmıştır. Şimdilerde Türkiye'yi Atatürk'ün yolundan çıkarmak isteyen, Türkiye Cumhuriyetini tasfiye ederek başkalarının kulu, bir kukla devlet haline getirmek isteyenler var. Adım adım yapılıyor bu işler, adım adım gerçekleştiriliyor."

Uğur Kenter İl Başkanı seçildi

Teşkilat Başkanı Ahmet Uyanık'ın divan başkanlığını yaptığı olağan kongreye, Nisan ayında il başkanlığına atanan Uğur Kenter, tek aday olarak girdi ve 200 delegeden kongreye katılan 186'sının tamamının oyunu alarak il başkanlığına seçildi.

"Kimler katıldı"

Kelleci Kardeşler Restoran'da düzenlenen Denizli İl Kongresi'ne Teşkilat Başkanı Ahmet Uyanık'la birlikte çok sayıda Genel İdare Kurulu ve Merkez Karar Kurulu Üyeleri ile çevre illerden gelen İl Başkanları, İlçe başkanları ve yöneticiler ile partiler katıldı

 

Kaynak: DP Basın Merkezi  http://www.dp.org.tr/HaberDetay.asp?id=133190



Bu haber 685 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,222 µs