En Sıcak Konular

DENİZ OTOBÜSÜNÜ KAÇIRAN TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

12 Kasım 2011 13:49 tsi
DENİZ OTOBÜSÜNÜ KAÇIRAN TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ait ’Kartepe’ adlı deniz otobüsünü kaçıran PKK’lı terörist,düzenlenen operasyonda ölü ele geçirildi.

İşte deniz otobüsünü kaçıran terörist

İzmit- Karamürsel seferini yapmak üzere 18 yolcu, 4 mürettebat ve 2 stajyer personel ile dün saat 18.00'de İzmit Körfezi'ne açılan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne ait 'Kartepe' adlı deniz otobüsünü kaçırdıktan sonra sabah düzenlenen operasyonda ölü ele geçen PKK'lı teröristin 27 yaşında Mensur Güzel olduğu saptandı. Terör örgütünün Kocaeli gençlik sorumlusu olan PKK'lı korsanın İzmit Marina'daki iskelede deniz otobüsüne binmek üzereyken mobese kameralarına yansıyan görüntüsü ortaya çıktı.

Kocaeli'nde kaçırılan deniz otobüsü ile ilgili bekleyiş yaklaşık 12 saat sürdü. Eylemci Kocaeli'de saat 17.45 sularında kaçırdığı deniz otobüsünü bir süre İzmit Körfezi'nde dolaştırdı. Bu arada yolcuların ve mürettebatın silahlarını topladığı ve polisi arayarak üzerinde bomba olduğunu söylediği belirtildi. Gemide toplam 18 yolcu, 4 mürettebat iki de stajyer bulunuyordu. Kartepe adlı deniz otobüsü yakıtının bitmesi üzerine Silivri Selimpaşa açıklarında demirledi.

YORGUNLUK EŞİĞİ BEKLENDİ

Gemiyi kaçıran eylemci kaptan aracılığıyla yakıt ve yiyecek istedi. Bu arada polis ve salih güvenlik birimleri deniz otobüsünün çevresinde geniş güvenlik önlemleri alırken İstanbul Terörle Mücadele ve deniz birliklerinin en seçkin timleri SAT komandoları ve tüm emniyet birimleri operasyon için ortak bir çalışmaya koyuldu. Gece boyunca sesiz bekleyiş sürdü herhangi bir hareketlilik yaşanmadı. Ancak sabah saatler 5.35'i gösterirken eylemcinin yorgunluk eşiği de dikkate alınarak operasyon için düğmeye basıldı. Operasyon fazla sürmedi. Yaklaşık 10 dakika sonra deniz otobüsünü kaçıran bir teröristin öldürüldüğü bilgisi geldi.

VALİ: BAŞARILI BİR OPERASYON YAPILDI

Olay yerine İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ile birlikte gelen İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu şu açıklamayı yaptı:

"Başarılı bir operasyon yapılmış ve eylemci, ölü olarak ele geçirilmiştir. Bu eylemle ilgili olarak İstanbul deniz liman sahasına, kaçırılan deniz aracının girdiği andan itibaren bütün ilgili birimlerimiz güvenlik teşkilatlarımız ciddi bir koordinasyon içinde geminin hareketini takip etmiş ve eylemciyle ilgili olarak eylemci sayısının tespiti, kimliği gerçekleştirmek istediği yöntemi, bomba düzeneğine sahip olup olmadığı, kimlik bilgileriyle ilgili olarak çok yoğun bir araştırma ve koordinasyon yürütmüştür."

 "Bomba düzeneği incelendi. Patlayıcılar incelendi. Teröristin üzerinde A-4 tipi yaklaşık 450 gram patlayıcı bulundu. Kimliği, hangi örgüt olduğu belli" diye konuştu. "Vali Mutlu, teröristin talepleri oldu mu?" sorusuna ise "Evet talipleri oldu. Bunlar örgütsel taleplerdir" şeklinde yanıt verdi.Öldürülen teröristin 1984 doğumlu Mensur Güzel olduğu öğrenildi.

OLAY YERİ İNCELEME GEMİDE

Gemide şu anda "olay yeri inceleme" ekipleri çalışma yapıyor. Saat 9.00 itibarıyla olay yeri incelemeye ait ve bomba imha uzmanlarının da içinde bulunduğu bir bot yolcu gemisine çıktı. Bomba imha uzmanları burada öldürülen teröristin üzerinde bulunan bombayı etkisiz hale getirecek, tipi konusunda bilgilere ulaşacak, daha sonra olay yeri incelemesi yapacak, teröristin parmak izlerini alacak, kimliğine dair bilgilere net bir şekilde ulaşılacak. Gemi çevresinde yoğun güvenlik önlemleri sürüyor, sahil güvenlikten iki ekip botlarla bekliyor.

Yolcular ve mürettebat sahil güvenlik botlarıyla tahliye edildi, sağlık durumlarının iyi olduğu gözlendi. Yolcular Silivri Devlet Hastanesine götürülerek sağlık kontrolünden geçirildiler. Yolcular Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde polisçe ifadeleri alındı.

 

Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ http://gundem.milliyet.com.tr/iste-deniz-otobusunu-kaciran-terorist/gundem/gundemdetay/12.11.2011/1461723/default.htm



Bu haber 729 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    10,396 µs