En Sıcak Konular

VAN DEPREMİ'NDE ÖLÜ SAYISI 432'YE ULAŞTI

25 Ekim 2011 21:54 tsi
VAN DEPREMİ'NDE ÖLÜ SAYISI 432'YE ULAŞTI Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) saat 16.00 itibariyle 432 kişinin öldüğünü, 13521 kişinin yaralandığını açıkladı.

Ölü sayısı 432'ye ulaştı!

Merkez üssü Van'ın merkeze bağlı Tabanlı Köyü olan önceki gün saat 13.41'de meydana gelen Richter ölçeğine göre 7.2 büyüklüğündeki deprem, başta Van kent merkezi ve Erciş İlçesi olmak üzere bir çok yerleşim merkezinde yüzlerce binayı yerle bir etti.

Depremde acı bilanço da artıyor. 

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) saat 16.00 itibariyle 432 kişinin öldüğünü, 13521 kişinin yaralandığını açıkladı.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) saat 09.00 itibariyle 366 kişinin öldüğünü, 1301 kişinin yaralandığını ve yıkılan bina ile ağır hasarlı bina sayısının 2262 olduğunu açıklamıştı

Van ve Erciş İlçesi'nde enkaz kaldırma çalışmaları sürerken Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı bugün saat 16.00 itibariyle Van'da meydana gelen depremde ölenlerin sayısının 432'ye, yaralı çıkarılanların ise 1352 olduğunu açıkladı.

AFAD Başkanlığı tarafından Van Valiliği emrine acil ihtiyaçların karşılanması için ilk etapta 3 milyon TL acil yardım ödeneği gönderildiği, Başbakanlık tarafından başlatılan yardım kampanyasında toplanan ilk günde 1.1 milyon TL toplandığı, 48 il ve 39 kurumdan arama kurtarma, sağlık ve ilk yardım personeli ile ekipmanları, 17 THY, 21 askeri ve 2 özel kargo uçağı olmak üzere toplam 41 uçak ve araçlarla bölgeye sevk edilduği belirtildi. AFAD Başkanlığı'ndan 20 kişilik bir teknik heyetin Van'a ulaştırıldığı kaydedilen açıklamada şöyle devam edildi:

"Ayrıca, çeşitli illerden 200 teknik personel görevlendirilmiştir. Arama-kurtarma faaliyetlerinden sonra, hasar tespitine hemen başlanacak olup, kısa sürede tamamlanacaktır. Çadır ve battaniye ihtiyacının karşılanması için 5 sivil, 3 askeri olmak üzere toplam 8 uçakla ulaşım zinciri oluşturulmuş olup, sevkiyat devam etmektedir. Karayolu ile de ihtiyaç malzemelerinin nakli sürmektedir. Kalıcı konutların inşası için TOKİ'ye talimat verilmiş olup, afetzede konutları en kısa sürede tamamlanacaktır. Geçici barınma amacıyla da yeteri kadar konteynırın üretimi için çalışmalara başlanmıştır ve en kısa zamanda bölgede kurulması planlanmıştır. Toplam 3.651 arama-kurtarma, 836 sağlık personeli, 16 arama köpeği, 593 iş makinesi ve araç, 7'si hava ambulansı olmak üzere 140 ambulans, 33 jeneratör, 95 seyyar tuvalet, 14.387 çadır, 60 prefabrik ev, 49.433 battaniye, 1.120 gıda paketi, 10.064 gıda kolisi, 36 seyyar mutfak, 3.051 mutfak seti, 5.139 katalitik soba, 425 uyku tulumu, 1 mobil fırın ve 13 ton kumanya gönderilmiştir. 3 öğün sıcak yemek dağıtımına başlanmış olup, gıda, kumanya ve diğer tüketim malzemelerinin sevki devam etmektedir.

Bölgeye gönderilen arama-kurtarma, ilkyardım ve sağlık personeli ile ayni yardımların organizasyonunu yapmak üzere Başkanlığımızca; Ankara Esenboğa, İstanbul Atatürk ve İzmir Adnan Menderes Havalimanlarına birer koordinatör ve yeterli sayıda personel görevlendirilmiştir. İçişleri Bakanlığı'nca bölgede yürütülen çalışmaları koordine etmek amacıyla 5 Mülki İdare Amiri Van Valiliği emrine görevlendirilmiştir. İlgili bakanlıklar; arama-kurtarma, geçici barınma, enkaz kaldırma, sağlık, psikososyal destek çalışmalarının kesintisiz olarak yürütülmesi amacıyla, afet ve acil durum merkezleri ikinci bir bildirime kadar 7 gün 24 saat çalışma esasına göre faaliyete geçirilmiştir. Van Valiliği emrine; psikolojik ve sosyal destek hizmetlerinin verilebilmesi için uygun nitelikte ve yeterli sayıda personel görevlendirilmiştir. Arama-kurtarma ve ilk yardım çalışmaları kesintisiz olarak devam etmektedir."


Kaynak: GAZETEVATAN http://haber.gazetevatan.com/olu-sayisi-432ye-ulasti/406985/1/Gundem


Bu haber 652 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,896 µs