En Sıcak Konular

HAŞIM KILIÇ HAKKINDA ÇIKAN O İDDİA MECLİSE TAŞINDI

27 Eylül 2011 22:37 tsi
HAŞIM KILIÇ HAKKINDA ÇIKAN O İDDİA MECLİSE TAŞINDI CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın, AKP’nin kapatılması davası sırasında, ABD’nin Ankara eski Büyükelçisi James Jeffrey’e bilgi verdiği iddialarını Meclis’e taşıdı.

CHP o iddiayı meclise taşıdı

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın, AKP’nin kapatılması davası sırasında, ABD’nin Ankara eski Büyükelçisi James Jeffrey’e bilgi verdiği iddialarını Meclis’e taşıdı. Kart, Anayasa Mahkemesi Başkanı’ndan söz konusu iddialara yanıt vermesini istedi.

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, TBMM’de, "Dolmabahçe mutabakatında gözden kaçanlar, gözden kaçırılanlar ve Başbakan’ın demokratlığı" konulu basın toplantısı düzenledi.

KART’TAN ERDOĞAN İLE BÜYÜKANIT’A AĞIR SUÇLAMA

27 Nisan 2007’de Genelkurmay’ın internet sitesinde doğrudan hükümetin icraatlarını hedef alan bir bildiri yayımlandığını ve 4 Mayıs 2007 tarihinde Başbakan ile dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt’ın Dolmabahçe’de görüştüğünü ifade eden Kart, "Büyükanıt ile Erdoğan arasında muhtıradan sonra müzakerelerin yapıldığı, tarafların siyasi ve kişisel çıkar işbirliği içinde, anayasal sistemi iğfal ve ihlâl ettikleri, yargıyı ve TBMM’yi devre dışı bıraktıkları, siyaseti anayasal sistemin dışında tasarladıkları ve planladıkları, halkın iradesini iğfal ettikleri anlaşılmaktadır" dedi.

BAŞBAKAN’IN SÖYLEMİNİ ELEŞTİRDİ

Başbakan’ın söylemini de eleştiren Kart, "Bu muhtıraya önce sözde bir bildiriyle karşı çıkan, muhtıranın tesiriyle erken seçim kararı alan, daha sonra Dolmabahçe toplantısını düzenleyen, siyaseti, bu toplantıdaki mutabakat üzerine tasarlayan ve şekillendiren ve mafya söylemiyle ‘mezara taşınacak sırlar’ olduğunu ifade eden bir Başbakan" dedi.

SAVCILARA ÇAĞRI

Savcıları da göreve çağıran Kart, "Görev yapma sorumluluğunu, cumhurun-Cumhuriyet’in ve hukuk devletinin savcısı olma sorumluluğunu müdrik olan Cumhuriyet savcılarını da, 6 Ağustos 2010 tarihli suç duyurusu dilekçemizdeki unsurları göz önüne alarak, görevlerini yapmaya bir kez daha davet ettiğimizi vurguluyoruz" dedi.

ANAYASA MAHKEMESİ BAŞKANI’NA ÇAĞRIDA BULUNDU

Anayasa Mahkemesi Başkanı’nın hukukçu olmamasını zafiyet olarak niteleyen Kart, "Ama bu zafiyetini, bu eksikliğini Anayasa Mahkemesi Başkanı bertaraf edebilir. Nasıl indirebilir. Demokrat olarak indirebilir. Hukuku siyasetin emrine sokmayarak bu zafiyetini giderebilir, hükümetin sözcüsü olmayarak bunu yapabilir, Anayasa Mahkemesi başkanları hukukçu olmasa da gelip kendisinde mevcut olan dosyaların içeriği hakkında gidip başka ülkelerin elçiliklerine o dosyaların içeriği hakkında istihbari açıklamalar yapmaz" dedi.

Anayasa Mahkemesi Başkanı hakkındaki iddiaları hatırlatan Kart, "Bu iddiaların bu bulguların bu doğru ise ki doğru olduğunu gösteriyor bulgular bir Anayasa Mahkemesi Başkanı için utanç" dedi.

Kart, Anayasa Mahkemesi Başkanı’ndan, iddialara yanıt vermesini ve kamuoyuna tutarlı, samimi açıklamalar yapmasını istedi.

 

Kaynak: MİLLİYET GAZETE {http://siyaset.milliyet.com.tr/chp-o-iddiayi-meclise-tasidi/siyaset/siyasetdetay/27.09.2011/1443797/default.htm}


 



Bu haber 700 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,100 µs