En Sıcak Konular

BAŞBAKAN'DAN ''MÜZAKEREYE DEVAM'' MESAJI

27 Eylül 2011 18:11 tsi
BAŞBAKAN'DAN ''MÜZAKEREYE DEVAM'' MESAJI Başbakan Erdoğan dünyayı kurtarmaya uğraşırken, Türkiye resmen teröre teslim edildi. Şehirleri bombalarla dolduran PKK, her gün karakolları basarken, Başbakan, "Siyasi müzakereye devam" açıklamaları yapıyor.

MÜZAKERE İTİRAFI... 

Başbakan Erdoğan dünyayı kurtarmaya uğraşırken, Türkiye resmen teröre teslim edildi. Şehirleri bombalarla dolduran PKK, her gün karakolları basarken, Başbakan, "Siyasi müzakereye devam" açıklamaları yapıyor.

Başbakan Erdoğan, boş ve sonuçsuz gezilerle vakit kaybederken, terörün kontrolden çıkacak noktaya ulaşması ve her gün gelen şehit haberleri, milletin sabrını zorlamaya başladı. Yapılan açıklamalar terörle mücadelede yeni ve ciddi hiçbir tedbirin alınmayacağını ve sıfır terörü ülkenin başına bela eden müzakereci zihniyetin aynen devam edeceğini gösteriyor.

Başbakan Erdoğan, ABD dönüşü sırasında uçakta bulunan gazetecilere yaptığı değerlendirmede, "biz terörle mücadele, siyasetle müzakere ederiz" sözleriyle, terör ve teröriste tavizin bundan sonra da aynen devam edeceğini ortaya koydu. Habur rezaletleri ve dinleme kayıtları, olay ve şehit sayısının PKK ile müzakerelerden sonra patlama yaptığını belgeliyor.

'Terörle mücadele siyasetle müzakere ederiz'

Başbakan Erdoğan, terörle mücadelede kararlı olduklarını vurgularken, "Biz terörle mücadele, siyasetle müzekere ederiz" dedi. Erdoğan, sınırötesi operesyonu protesto için tülbent bırakan Kürt annelere, "Şimdi o tülbentleri nereye bırakacaksınız" diye seslendi.

Erdoğan, New York dönüşü terör konusunda önemli açıklamalarda bulundu. İran ile atılacak müşterek adımlar ve Siirt'teki saldırıya ilişkin sorular üzerine Erdoğan özetle şunları söyledi: "İran ile Türkiye ortak terör örgütüyle mücadele ediyor. İran ile müşterek yapabileceğimiz bundan sonra operasyonlar var, yaptıklarımız var. Çalışmalar karşılıklı yürütülüyor. Herhangi bir erteleme söz konusu değil. Bunu üzülerek söylüyorum ama bedeli olacaktır."

'Tülbenti nereye sereceksiniz'

"Son gelişmeler, sınır ötesi operasyonların çok önemli bir netice doğurmasından kaynaklandı. Ama yapmak durumundayız ve yapacağız da. Bu içeride de olacak sınır ötesinde de. Buradan öncelikle Kürt kökenli annelere, ardından tüm annelere seslenmek istiyorum; Siirt'te olan hadise sıradan bir hadise değildir ve gerçek yüzlerini ortaya koyması bakımından çok önemlidir.

PKK, kendi içindeki kadına kıza da böyledir. 4 tane kızımızı şehit ettiler. İfade edilen mermi rakamı ne, 200'e yakın mermi, kurşun. Böyle bir vahşet olur mu? Başındaki tülbenti ortaya koyan Kürt annelere sesleniyorum; peki şimdi bu tülbentlerinizi nereye sereceksiniz, bu 4 kızımız kimin kızları. Buyurun işte Siirt. Benim damadı olduğum şehir.

Orada Kürt kardeşlerim var. Biz onları polis zannettik'diyor. Bu size haklılık mı kazandırıyor? İçlerinde 5 tane kadını da infaz ettiler, kendi içlerinde. 'Gaz zehirlenmesi'dediler. Bunlar acımasızdır. Temenni ederim ki bunlar son çırpınışlarıdır. Geri adım atmamız, beklememiz mümkün değil. Çok açık net söylüyoruz, biz terörle mücadele ederiz, siyasi iradeyle de müzakere ederiz. Siyasete gelen bizimle konuşabilir, ama gelmeyen bizimle konuşamaz."

 

Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ  {http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?haber=muzakere-itirafi&id=21409}



Bu haber 656 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,451 µs