En Sıcak Konular

ŞİKE İSPATLANSA BİLE CEZALAR GELECEK YILA ERTELENDİ

10 Eylül 2011 11:55 tsi
ŞİKE İSPATLANSA BİLE CEZALAR GELECEK YILA ERTELENDİ TFF şike soruşturmasıyla ilgili kararı 2011-12 sezonunun sonunda alacak. Lig, sonuna kadar 18 takım ile oynanacak

Cezalar ne zaman açıklanacak?

Merak edilen soruyu yanıtladı

Mehmet Ali Aydınlar, 2011-12 sezonu öncesi TFF’nin aldığı kararları açıkladı, ‘İddianame ve cezalar ne zaman çıkacak?’ soruları rafa kalktı:

Aydınlar, 2011-12 sezonu ile ilgili sezon açılış mesajı yayınlayarak, içinde bulunulan sorunlarla ilgili değerlendirmeler yaptı. Özellikle ülkemizde yaşanan şike soruşturmasıyla ilgili önemli cümleler kuran Aydınlar, gelecek sezon için alınan 3 kritik kararı şu ifadelerle anlattı:

1- TFF şike soruşturmasıyla ilgili kararı 2011-12 sezonunun sonunda alacak. Lig, sonuna kadar 18 takım ile oynanacak

2- Yeni bir projeyle kadınları ve 16 yaşından küçük çocuklarımızı statlara ücretsiz alacağız. Ekonomik yükü TFF karşılayacak

3- Fair-Play fonu oluşturacağız. Fair-Play sıralamasında öne çıkanlar, lig sonunda şampiyon takım kadar para ödülü kazanacak

BU ülkenin en değerli spor ürünü tartışmasız Spor Toto Süper Ligdir. Ligimiz 9 ay boyunca ülkenin gündeminde yer alan en önemli sosyal olgulardan biri, halkımızın en önemli eğlence kaynağıdır. Böylesi toplumsal bir olgunun üzerinde soru işaretleriyle sürdürülmesi mümkün değildir. Federasyonumuz sürmekte olan hukuki süreç ardından ortaya çıkacak sonuca ait kararı 2011-12 sezonunun sonunda almaya karar vermiştir. Dolayısıyla lig en ufak bir tartışmaya mahal vermeksizin en son etabına kadar tüm takımlarımızın katılımı ile oynanarak sonuçlandırılacaktır.

AYRICA kadınlarımızı ve 16 yaş altındaki çocuklarımızı statlarımıza davet ediyoruz. Kısa sürede tamamlayacağımız düzenlemeyle kadın ve çocuklarımızı statlara ücretsiz alacak, ekonomik yükü de TFF olarak karşılayıp kulüplerimizin gelir hanesine yazacağız.

‘ÖRNEK OLACAĞIZ’

SON olarak doğru yapanı, dürüst oynayanı, futbolun güzelliklerini öne çıkaranları ödüllendirmeyi amaçlıyoruz. Bu amaçla tüm dünyaya da örnek olacak şekilde büyük bir Fair-Play fonu oluşturacağız. Ülkemizde Fair-Play sıralamasında öne çıkanlar, puan sıralamasında şampiyon kadar para ödülü kazanacak.

‘En büyük görevim kâbusa döndü’

“FUTBOL, maalesef ülkem adına aldığım en büyük görevlerden birinin başladığı gün kâbusa dönüştü. İnanın son iki aydır ortada olan olumsuzlukları ilk kez yaşıyoruz. Bu süreçte tabii ki hatalarımız olmuştur. Kısa vadede eleştirilen kararlarımızın doğruluğunun orta vadede, toz duman bulutu dağıldığında anlaşılacağını düşünüyoruz.

BU noktada 3 Temmuz öncesinde yaşanan süreçlerde hiçbir şekilde yer almamış olmama rağmen yaşanan bu tabloyla ilgili Türk halkından özür diliyorum.

HATIRLATMAKTA yarar var. TFF, emniyet olmasa böyle bir olayı ortaya çıkartabilecek, teknik donanıma ve kadrolara sahip değildi.”

Aydınlar, YENİ SEZON ÖNCESİ FUTBOLUMUZU YÖNLENDİRENLERE SESLENEREK ÇAĞRIDA BULUNDU:

Yöneticilere

‘Yönettiğiniz güçler size ait değil’

“BUGÜN Türk sporunun en önemli görevlerini icra ediyorsunuz. Ülkenin en büyük sivil toplum örgütlerine liderlik ediyorsunuz. Aranızda bunun önemini unutup kendi kişisel egoları için bu büyük toplumsal güçleri kullananlar var. Tüm idarecilere hatırlatmak isterim ki, yönettiğiniz bu güçler size ait değil. Tarihi on yılı, yüz yılı bulan, büyük emekler sonucunda oluşmuş bu büyük güçleri kişisel hırslarınız ve egolarınız için kullandığınızda toplumsal şiddeti körüklüyor, huzuru bozuyor, insanları mutsuz ediyorsunuz.

BİZ bu ülke futbolunun çatı kuruluşu olarak rengi, konumu ve pozisyonu ne olursa olsun bu tip yaklaşımlara müsamaha göstermeyeceğiz. Kurallar çerçevesinde gerekli tüm önlemleri alacağız.”

Futbolculara

‘Futbolunuzla çatlak sesleri susturun’

“BU sürecin bize göstermiş olduğu en önemli şeylerin başında sizlerin alın terinizin önemi geliyor. Türk futbolunun bu süreçte kaybettiği değer, sizin yeteneklerinizle, hırsınızla, güzel oyununuzla, fair-play ile yerine gelecek. Yaptığımız tüm düzenlemelerle, sizlerin daha güvenli, şiddetten ve gereksiz baskıdan uzak bir ortamda işinizi yapabilmenizi sağlamaya çalışacağız.

SAHADA futbolunuzu konuşturun, çatlak sesleri susturup, yeniden futbolun ve ona ait güzelliklerin konuşulmasını sağlayın...

Teknik adamlara

‘LÜTFEN provoke etmeyin’

“BU sıkıntılı süreçte bizlere, köstek olmaya çalışmadıkları, bize olan güvenlerini dile getirdikleri için teknik direktör camiasına teşekkür ederken, aynı zamanda onlardan bir ricamız var. Taraftar ile iletişimi en yoğun olan insanlar olarak sizlere de büyük görevler düşüyor. Bu uzun maraton boyunca mutlaka bazı hatalar karşısında canınız yanacaktır.

SİZLERDEN ricamız, durumun hassasiyetini göz önünde bulundurarak, sükunetle demeçler vermeniz ve kışkırtıcı, provoke edici söylemlerden uzak durmanızdır.”

Hakemlere

‘Artık yöneticilerin kalkanı değilsiniz’

“TARTIŞMASIZ her sezon, yöneticilerin başarısızlıklarının kalkanı olarak görevinizi yapmaya çalışmanıza rağmen, bu kaosun içinde yer almayarak ne kadar haksızlığa uğradığınız bir kez daha ortaya çıktı. Yeni sezonda dilediğimiz sağduyulu ortamın da oluşmasıyla birlikte; bu sezon daha da başarılı olacağınıza inancım sonsuz. Gerilimden beslenen çevreler hatalarınızı çok daha ağır şekilde eleştirecekler.”


‘Tek adam’ devrini bitirin!

“Baskılar sonrası işin kolayına kaçan ve suça yeltenenler oldu. Maalesef bu kişileri bizler yarattık.

Başarıları bu ‘tek adamlara’ yükledik..

Fakat ‘tek adam’ devri dünyada bitti..

Bundan böyle şeffaf yönetimler olmalı.”

AYDINLAR konuşmasının bir kısmında, isim vermese de Aziz Yıldırım’ı ima etti.. İşte o cümleler: “En başta baskıları göğüsleyemeyip, işin kolayına kaçan ve suça yeltenenlerden bahsetmek lazım.. Maalesef bu kişileri hep beraber yarattık. Futbolun bir takım oyunu olduğunu unutup, özündeki yardımlaşma, paylaşma gibi değerleri hiçe sayıp, bütün başarı beklentilerimizi ‘tek adamların’ sırtına yükledik. Başarıyı ve üzüntüleri hep bu ‘tek adamlarla’ simgeleştirdik. Her kararı bu tek adamların almasını bekledik.

CAMİALARA sesleniyorum.. Renklere, takımınıza olan sevginizi, hangi takımı tutarsanız tutun, kişilere indirgemeyin. Başarı baskısı, beklentilerin büyüklüğü yöneticilerimizi saha dışında çözümler bulmaya itiyor. Tek adamların devri tüm dünyada sona erdi. Camialarımızın da bundan hızla uzaklaşması, kendi içlerinde muhalefete, farklı seslere, şeffaf yönetim anlayışlarına destek vermeliler.”

‘Şiddet yasasının tüm yaptırımları uygulanır’

“ŞUNU altını çizerek söylemek istiyorum.. Biz ülkemiz futbolunu bu noktalara getiren bu musibetin ve kirliliğin arkasında asla durmayacağız. Bu olayların bir daha yaşanmaması için yasanın bize tanıdığı tüm olanakları kullanacağız. Yeni çıkan yasa ve yaptırımlarının sonuna kadar arkasında durup, bu pisliğin ülke futbolundan temizlenmesini sağlamak adına var gücümüzle çalışmaya kararlıyız.

FAKAT futbolda sadece fiili olarak değil, zihinsel olarak da bir temizlik harekatı başlatmalıyız. TFF olarak önlemleri alsak da, zihinler değişmedikçe futbol ortamımızın normale dönmesine imkan yok.”

‘9 Eylül milat olacak’

“ŞİMDİ burada, bu günün tarihinin tüm kamuoyu tarafından özel olarak not düşülmesini istiyorum. 09 Eylül bu ülkenin futbol tarihindeki gerçek milat olacaktır. Bunu tüm Türk halkının huzurunda açıklıyor ve söz veriyorum. Almış olduğumuz yeni ve radikal kararlarla futbolun karanlık günlerini tüm toplumumuza unutturup ülke futbolunu parlak bir geleceğe hazırlayacağız.

HEDEFİMİZİ 2020 olarak koyduk.. 2020’de Avrupa’nın zirvesinde olacağız.”

 

Kaynak: GAZETVATAN {http://haber.gazetevatan.com/cezalar-ne-zaman-aciklanacak/398737/5/Spor}



Bu haber 672 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,509 µs