En Sıcak Konular

ODATV İDDİANAMESİ KABUL EDİLDİ

10 Eylül 2011 11:51 tsi
ODATV İDDİANAMESİ KABUL EDİLDİ OdaTV iddianamesinde bir numaralı sanık olarak Yalçın Küçük yer aldı. Şık ve Şener, ‘Silahlı terör örgütüne yardım etmek’ten suçlandı. Şık’ın yayınlanmayan İmamın Ordusu adlı kitabından bazı bölümler de iddianameye girdi.

İddianame kabul edildi

Nazlı Ilıcak şikayetçi oldu

OdaTV iddianamesinde bir numaralı sanık olarak Yalçın Küçük yer aldı. Şık ve Şener, ‘Silahlı terör örgütüne yardım etmek’ten suçlandı. Şık’ın yayınlanmayan İmamın Ordusu adlı kitabından bazı bölümler de iddianameye girdi. Gazeteci Nazlı Ilıcak şikayetçi olarak yer aldı.

ERGENEKON soruşturması kapsamında OdaTV’de yapılan aramalara ilişkin eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı ile gazeteciler Ahmet Şık, Nedim Şener ve Soner Yalçın’ın da aralarında bulunduğu 12’si tutuklu 14 şüpheli hakkında düzenlenen iddianame, İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Cihan Kansız’ın hazırladığı 134 sayfalık iddianamede, bir numaralı sanık olarak Yalçın Küçük yer aldı. Tutuklu şüpheliler, Soner Yalçın, Ahmet Şık, Hanefi Avcı, Nedim Şener, Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan, Doğan Yurdakul, Müesser Uğur, Coşkun Musluk, Sait Çakır ve Kaşif Kozinoğlu ile tutuksuz şüpheliler Ahmet Mümtaz İdil ve İklim Ayfer Kaleli sanık oldu. İddianame şikayetçi olarak ise gazeteci yazar Nazlı Ilıcak yer aldı. Heyet dava için duruşma tarihini Pazartesi günü belirleyecek.

Küçük’e aynı suçtan iki mahkemede yargılama

İddianame kapsamında sanıklar, silahlı örgüt kurma ve yönetme, örgüte üye olmak, örgüte yardım etme, halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme, kişisel verileri kaydetme, özel hayatın gizliliğini ihlal, devlete ait gizli kalması gereken belgelerin açıklanması ve adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs ile suçlandı. İddianamede Gazeteciler Ahmet Şık ve Nedim Şener hakkında “silahlı terör örgütüne yardım etmek” suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istenirken, Yalçın Küçük ise örgüt yöneticisi olmakla suçlandı. Küçük, İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 3. Ergenekon davasında da ‘Ergenekon terör örgütü yöneticisi’ olmak suçuyla yargılandığı için, aynı suçtan iki farklı mahkemede yargılanmış oldu.

Bir kısım medyayı kontrol altına aldılar

İddianamede, “Ergenekon-Analiz Yeni Yapılanma Yönetim Ve Strateji Geliştirme Projesi” isimli belgeye dayanarak, örgütün medya kuruluşlarını da kontrol altına almaya çalıştığı öne sürüldü. Örgütün, Ulusal Kanal, Avrasya TV, Aydınlık Dergisi, Cumhuriyet Gazetesi, Strateji Dergisi, Kanal B, Vatanseverinfo ve Acikistihbarat isimli medya organlarının bir kısmını kurdurduğu, bir kısmını da kontrol altına alarak yönlendirdiği iddianamede yer aldı.

‘İmamın Ordusu’ örgütsel doküman

Odatv’de yapılan baskınlarda ele geçirilen “Ulusal Medya 2010” isimli belgeden alıntılar yapılan iddianamede, Şık tarafından yazılan ve operasyonlar sırasında basımına izin verilmeyen İmamın Ordusu isimli kitaptan “örgütsel döküman” olarak bahsedilirken, “Ahmet Şık’a ‘İmamın Ordusu’ isimli örgütsel dokümanın hazırlatıldığı, ancak elde edilen delillerden Ahmet Şık’a hazırlatılan örgütsel dokümanın kitap olarak ‘Emniyet Müdürü Sabri Uzun’ ismi ile yayınlatılmasının planlandığı anlaşılmıştır” denildi.
İddinamede Odatv baskınında bulunan İmamın Ordusu kitabın taslağı ile Şık’ın evindeki baskında ele geçirilen taslak da ayrıntılı olarak karşılaştırıldı. Taslağa Odatv’de ekleme ve çıkarmalar yapılarak Şık’a yeniden gönderildiği belirtilerek, şu ifadeler yer aldı: “Şık’ın ifadesinde her ne kadar örgütsel dokümanı kendi başına hazırladığını beyan etmişse de; gerek OdTV’den ele geçirilen örgütsel notlar, gerek Şık’tan ele geçirilen taslaklardaki notlar ve soruşturma kapsamında elde edilen diğer deliller, ‘İmamın Ordusu’ başlıklı örgütsel dokümanın sadece Şık tarafından oluşturulmadığını, Ergenekon Silahlı Terör Örgütü’nün talimatları doğrultusunda diğer şüphelilerle birlikte hazırlanan bir kitap çalışması olduğunu ortaya koymaktadır.”

Şener kitapların yazımında görev aldı

İddianamede, soruşturma kapsamında tutuklanan gazeteci Nedim Şener’e ait “Ergenekon belgelerinde F ethullah Gülen ve Cemaat” isimli kitabın taslak halinin, Odatv’de yapılan baskında ele geçirildiği anlatıldı. Soner Yalçın’ın Ergenekon Terör Örgütü’nün faaliyetleri kapsamında Nedim Şener’e görevler verdiği öne sürülen iddianamede, Şener’in Yalçın talimatları doğrultusunda ‘Haliçte Yaşayan Simonlar’ ve ‘İmamın ordusu’ isimli kitapların hazırlanmasında görev aldığı iddia edildi.

Polis şiddet kullanmaya zorlanmalı

İddianamede, Odatv’den ele geçirilen “Hocadan Notlar” başlıklı bir belgede, şu ifadeler yer aldı: “Örgütün Öcalan’ın kontrolünde olduğu sürekli vurgula. Örgütü zayıf gösterecek yayınlardan uzak dur. PKK’yla ilgili sıkıntı çıkaracak haber yapılmaması konusu. Örgütü tek bir yapı olarak lanse etmeli. Örgüt Kürt hareketinin tek temsilcisi. Pehlivan’a söyleyelim şehit cenazelerini öne çekelim, hükümete karşı kullanalım. (..)”

‘Yalçın Hoca ile görüşüldü’ başlıklı belgede de, üniversite gençliğinin sokağa çıkarılması konusu üzerinde durulduğu anlatıldı. Belgede, şöyle deniliyor: “Altyapı eksik ama manipüle edilirse AKP’yi çok zorlar. Sivil görünüm şart. Kesinlikle açık verilmemeli. Kitleyi yönlendirecek çocuklar iyi belirlenmeli. Dernekler öncülük edebilir ama en önde bizzat üniversiteliler olmalı. Devrim şehitlerinin fotoğrafları kullanılmasın. (...) İlk gösteriler ideolojik bir olaya dönüştürülmemeli. Bir hak arayışı olarak verilmeli. Vurgu öğrencilerin maddi imkansızlıklarına yapılmalı. Sol kendiliğinden destek verir ama uyarılmalılar. ADD’nin genel talimat vermemesi doğru. En güvenilir çocuklar derneklerin politikası değilmiş izlenimi vererek sokağı organize edebilirler. CHP Halkevlerinin bize yakın şubelerini harekete geçirmekte geç bile kaldı. Bunlar neden bu kadar atıl. TGB olaylara katılmasın. Olayları Ergenekon organize ediyor diyecekler. Bu algı oluşmamalı. Ama irtibatları sağlayabilir. Polisi şiddet kullanmaya zorlamalı, tahrik edilmeli. Yakalanan her kare basında kullanılmalı (..)”

 

Kaynak: GAZETEVATAN {http://haber.gazetevatan.com/iddianame-kabul-edildi/398726/1/Gundem}



Bu haber 700 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,328 µs