En Sıcak Konular

BDP'LİLER SAHİP ÇIKINCA ARDA ÇARKETTİ

5 Eylül 2011 11:45 tsi
BDP'LİLER SAHİP ÇIKINCA ARDA ÇARKETTİ BDP’liler, Kazakistan maçı sonrası ‘Golüm tüm halkların şehit olan evlatlarına’ diyen Arda Turan’ı alkışladı. Arda ‘Yanlış anlaşıldım, sözlerim farklı yöne çekiliyor’ açıklaması yaptı.

Arda BDP’lileri ofsayta düşürdü
 
BDP’liler, Kazakistan maçı sonrası ‘Golüm tüm halkların şehit olan evlatlarına’ diyen Arda Turan’ı alkışladı. Arda ‘Yanlış anlaşıldım, sözlerim farklı yöne çekiliyor’ açıklaması yaptı.

BDP’nin dünkü kongresinde en renkli görüntülerden biri, milli futbolcu Arda Turan için kopan alkış oldu. ÖDP Genel Başkanı Alper Taş konuk olarak yaptığı konuşmada, yeni bir barış dilinin oluşması gerektiğini belirterek, “Bu barış dilini oluşturanların başında Vanlı Barış Anneleri geliyor. Çukurca’da askerlerin öldürüldüğü yere gidip beyaz tülbentlerini atarak, ‘keşke biz ölseydik’ dediler. Operasyonların durması için sınırda eylem yaparken öldürülen Yıldırım Ayhan kardeşimiz de yeni barış dilini kullananlardan biriydi. Yeni barış dilinin işaretlerini verenlerden biri de Kazakistan’a attığı golü Türkiye Cumhuriyeti’ndeki bütün halkların şehit olan evlatlarına armağan eden futbolcu kardeşim Arda Turan oldu. Bu cesur çıkışından dolayı Arda kardeşime sağlık ve başarı diliyorum. Kendisine yolun açık olsun diyorum” dedi. Taş’ın, Arda Turan’a ilişkin bu sözleri kongre salonunda büyük alkış aldı.

‘Sözlerimin siyasette kullanılmasına karşıyım’

Milli Futbolcu Arda Turan, Kazakistan maçının ardından yaptığı açıklamaların, yanlış anlaşılmasından ve farklı yönlere çekilmesinden üzüntü duyduğunu bildirdi. Yazılı bir açıklama yapan Arda, “2 Eylül’de oynanan Türkiye-Kazakistan maçı sonrasında yaptığım açıklamaların yanlış anlaşılmasını ve konunun çarpıtılarak farklı yerlere çekilmesini üzüntüyle izliyorum” dedi ve şöyle devam etti: “Ülkemi ve milletimi ne kadar sevdiğim ve milli forma ile sergilediğim futbol ortada. Hatta milli takımda, takımımdan daha iyi oynadığım için eleştirilmiş bir oyuncuyum. Kazanma hırsımı, attığım golden sonra ay-yıldızlı formama aşkımı herkes gördü. Maç sonrası ortamın sıcaklığı ile ülkemde her gün yaşanan ölümlere, gelen şehit haberlerine olan üzüntümü dile getirmek istedim. Beni daha da çok üzen ise açıklamalarımdan kimsenin ölmemesi temennisinin alınmayıp, olayların başka yönlere çekilmesi oldu. Özellikle kendi ailesinden de şehit vermiş, ülkesini seven bir Türk vatandaşı olarak, konu hakkındaki hassasiyetimin doğru anlaşılması gerekir. Şu çok iyi bilinmelidir ki ben futbolcuyum ve işim sahada konuşmak. Temiz duygularla söylediğim şeylerin siyasette kullanılmasına şiddetle karşıyım. Lütfen kimse beni bu tartışmaların içine çekmesin.”

Ne demişti?

Arda 2-1 kazandığımız Kazakistan maçı sonrası, “Attığım golü Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm halklarının şehit olan evlatlarına armağan ediyorum” demişti. Daha sonra VATAN’a konuşan Arda, sözlerini şöyle açmıştı: “Türkiye’de birçok halk var. Türkiye’de yaşayan bu ülkenin birlik ve bütünlüğünü düşünen herkes için üzülüyorum. Artık bu ölümler bitsin, anneler ağlamasın istiyorum.”

 

Kaynak: GAZETEVATAN {http://haber.gazetevatan.com/arda-bdplileri-ofsayta-dusurdu/397833/9/Siyaset}


 



Bu haber 926 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,213 µs