En Sıcak Konular

HAKKARİ'DE 7 ŞEHİT 11 YARALI: NE YAPACAKSANIZ YAPIN ARTIK!

17 Ağustos 2011 15:19 tsi
HAKKARİ'DE 7 ŞEHİT 11 YARALI: NE YAPACAKSANIZ YAPIN ARTIK! Hakkari-Çukurca karayolunda askeri konvoyun geçişi sırasında meydana gelen patlamada 7 askerin şehit olduğu, 11 askerin de yaralandığı bildirildi.

Hakkari'de mayınlı saldırı 7 asker şehit

Hakkari-Çukurca karayolunda meydana gelen mayınlı saldırıda şehit olan askerlerin sayısı 7 olarak açıklandı.

Hakkari Valisi Muammer Türker, Elimizdeki bilgiliere göre, saldırı sırasında 4 ayrı parlama meydana geldi, 7 asker şehit oldu, 11 asker de yaralandı dedi.

Olayın hemen ardından yapılan çelişkili açıklamalarda Şehit sayısı önce 1 olarak açıklanmış, daha sonra 7'ye ardından da 8'e çıkarılmıştı. Valinin yaptığı resmi açıklamaya göre ise şehit sayısı 7.

Alınan bilgiye göre, patlama, Hakkari-Çukurca karayolunun 15'inci kilometresindeki Vali Erdoğan Gürbüz Çeşmesi yakınlarında bu sabah saat 09.00'da meydana geldi.

Askeri konvoyun geçişi sırasında meydana gelen patlamada 7 askerin şehit olduğu, 11 askerin de yaralandığı bildirildi.

BİRİ BİNBAŞI

Hakkari-Çukurca karayolunda meydana gelen mayınlı saldırıda biri binbaşı, 8 asker şehit düştü. Olayda 9 asker de yaralandı. Hayatını kaybeden binbaşının tabur komutanı olduğu belirtiliyor.

Alınan bilgiye göre, patlama, Hakkari-Çukurca karayolunun 15'inci kilometresindeki Vali Erdoğan Gürbüz Çeşmesi yakınlarında bu sabah saat 09.00'da meydana geldi. C-4 ve amonyum nitratla güçlendirilmiş mayın, askeri konvoyun geçişi sırasında patlatıldı. Terör örgütü mensupları, uzaktan kumandalı mayını patlattıktan sonra askeri konvoyu yoğun ateş altına aldı. Olayda 1'i binbaşı, 8 asker şehit düştü, 9 asker de yaralandı. Olaydan sonra Hakkari-Çukurca karayolu trafiğe kapatılırken, bölgede geniş çağlı operasyon başlatıldı.

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

Hakkari Valiliği, Hakkari-Çukurca karayolunda meydana gelen 4 ayrı patlamada 7 askerin şehit olduğunu, 11 askerin yaralandığını bildirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, sabah saatlerinde, Hakkari-Çukurca karayolunun 12. kilometresinde, askeri konvoyun geçişi sırasında, PKK terör örgütü mensuplarınca yola döşenen 4 ayrı patlayıcının infilak etmesi neticesinde, 7 askerin şehit olduğu, 11 askerin de yaralandığı belirtildi.

Açıklamada, bölgede başlatılan operasyonların devam ettiği kaydedildi.

BAKAN DA AÇIKLADI

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, ''Onlar hayalle uğraşıyorlar. Terörle Türkiye Cumhuriyeti'nden alabilecekleri hiçbir şey yoktur. Türkiye Cumhuriyeti herkesin düşünemediği kadar bölgesinde lider, her bakımdan, hem ekonomik bakımdan, hem askeri bakımından. Peki bunlar ne yapacaklar? Bunlar sadece bizim sabrımızı taşırmaya çalışıyorlar. İstiyorlar ki kendileri hukuk tanımazlar, kural tanımazlar, bizim de kendilerine benzememizi istiyorlar. İşte devletle çete arasındaki fark budur. Biz hukuk ve demokrasi içerisinde bunları alt edeceğiz. Alt ettiğimizi de herkes görecek inşallah. Ama bunlar misliyle karşılığını bulacaktır'' dedi.[1]

Hükümet şimdi ne yapacak?

Hakkâri-Çukurca karayolunda meydana gelen mayınlı saldırıda biri binbaşı 7 askerimiz şehit oldu. Son 45 gün içinde 41 şehit verdik.

 "Ramazandan sonra hesaplaşacağız"
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, "Bizim medeniyetimizin geçmişinde o cehalet döneminde bile kimse kimseye kurşun atmaz kan dökmezdi. İşte bu bölücü terör örgütü ve onların siyasi uzantıları bakınız neler yapıyorlar. Şurada daha dün de yine 3 tane yavrumuzu şehit ettiler. Bakınız unutmayın artık yine açık söylüyorum. Bıçak kemiğe dayanmıştır diyorum...Ne derlerse desinler neyi söylerse söylesinler bunun faturası ağır olacaktır...." şeklinde konuşmuş ve operasyonları Ramazan ayından sonraya ertelediklerini belirtmişti.

Bedir Savaşı Ramazan ayında yapıldı
Başbakan Erdoğan, Ramazan ayı ile ilgili geleneklerimizde kan dökülmemesi olduğunun altını çizdiği konuşmasında, operasyonların bayramdan sonra yapılacağı sinyalini vermişti. Ancak terör örgütünün ardı arkası kesilmeyen saldırıları ve her gün gencecik bedenleri kaybetmenin acısı kamuoyunda büyük tepkilere yol açtı. Ayrıca Başbakan'ın cahiliye dönemini örnek vererek "geleneklerimiz" demesiyle tam olarak kast ettiği şey anlaşılamadı. Haram aylar olarak bilinen 4 ay Zilkade, Zilhicce, Muharrem ve Receb aylarıdır. Eğer Başbakan'ın geleneklerimizden kastı bu haram aylar ise Ramazan bu aylar içerisinde yoktur. Daha da önemlisi Peygamber Efendimiz Bedir Savaşı'nı Ramazan ayında yapmıştır. (Milli Gazete online) [2]

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE

[1] {http://www.milligazete.com.tr/haber/hakkari-de-mayinli-saldiri-7-asker-sehit-213428.htm}

[2] {http://www.milligazete.com.tr/haber/hukumet-simdi-ne-yapacak-213475.htm}



Bu haber 741 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,692 µs