En Sıcak Konular

ZEYBEK: ''BAŞIMIZI BELAYA SOKMAYA HAKKIN YOK RTE!''

12 Ağustos 2011 20:44 tsi
ZEYBEK: ''BAŞIMIZI BELAYA SOKMAYA HAKKIN YOK RTE!'' Zeybek, Eskişehir İl Başkanlığı’nın düzenlediği iftar yemeğinde konuştu: ''Türkiye'nin Suriye'ye askeri müdahalesinin konuşulması bile bir felakettir''

DP Genel BaşkanI Namık Kemal Zeybek, Eskişehir İl Başkanlığı’nın düzenlediği iftar yemeğinde konuştu:

“Başbakan, Suriye konusunda tezgaha gelmesin”

“Başımızı belaya sokmaya hakkın yok RTE”

''Suriye’ye askeri müdahalenin konuşulması  bile bir felakettir.”

“Milletim adına korkuyorum, endişe içindeyim”


“Başbakan Ortadoğu’nun jandarması mı, polisi midir?”


DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, Eskişehir İl Başkanlığı’nın düzenlediği iftar yemeğinde konuştu: ''Türkiye'nin Suriye'ye askeri müdahalesinin konuşulması bile bir felakettir''

Zeybek, iftardan sonra yaptığı konuşmada, DP'nin genel seçim öncesinde vatandaşlardan yoğun ilgi gördüğünü, ancak bu ilginin oya dönüşemediğini belirtti ve şunları söyledi:

“Başbakan Ortadoğu’nun jandarması, polisi midir?

''Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanının başka bir ülkede olan işlerle ilgili olarak 'bu işler bizim iç meselemizdir. Süre veriyoruz. Sabrımız taşıyor. Yoksa biliriz ha. Bizi kızdırmayın' tarzında bir konuşma yaptığını duydunuz mu? Hayır, böyle bir şey olamaz.Suriye'de bir tanzim var. Suriye'yi de, Büyük Ortadoğu projesi kapsamında denetim altına almak isteyen güçler, dünyanın bütün kaynaklarını ele geçirmek ve dünyayı kendi çıkarları doğrultusunda pazar haline dönüştürmek için seferberlik halinde. Suriye'de bir devrim gerçekleştirmek üzere kitleler harekete geçirildi. Kitlelerin haklı olup, olmaması, Suriye iktidarının yanlış olup, olmaması başka bir konu.

Suriye hükümeti, kendi devletinin yasalarına uygun davranmayan insanlara karşı büyük yanlışlar da yapmış olsa bile Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı, Ortadoğu'nun jandarması mıdır, polisi midir? Peki, öyleyse... Görevi, Müslümanlara yapılan yanlışları, zulümleri önlemekse, Irak'ta yüz binlerce insan öldürülürken, bu Başbakan nerelerdeydi? Türkiye'nin Suriye'ye askeri müdahalesinin konuşulması bile bir felakettir. Böyle bir saçmalık olur mu? Böyle bir şeye izin vermeyeceğiz.

“Başımızı belaya sokmaya hakkın yok RTE”

Türkiye'nin Suriye'ye askeri müdahalesinin konuşulması bile bir felakettir. Bu büyük Ortadoğu projesinin bir parçasıdır. Başımızı belayı sokmaya hakkın yok senin Recep Tayyip Erdoğan. Büyük yanlışlar yapmış olsa bile Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Ortadoğu’nun jandarması, polisi midir?Peki Ortadoğu’nun polisi, jandarması ise, görevi Müslümanlara yapılan yanlışları önlemek ise Irak’ta yüz binlerce insan öldürülürken, kadınlar hapishanelere doldurulup ırzlarına geçilirken bu başbakan nerede idi? Yaptığı iş başkalarının tezgahına gelmek. Şu seksen milyona varan, Atatürk’ün kurduğu bu büyük cumhuriyeti de arkasından sürüklüyor. Bu bir tehlikedir, halkımızı uyandırmamız lazım. Başımızı belaya sokmaya hakkın yok senin Recep Tayyip Erdoğan. Başımız belaya girer.

“Başbakan Suriye konusunda tezgaha gelme”

Böyle bir saçmalık olur mu? Türkiye’yi, ordusunu, halkını böyle bir bataklığa sokmaya senin ne hakkın var. Açık söylüyorum muhalefette olabiliriz. Ama biz bu ülkenin vatandaşlarıyız. Böyle bir şeye Türkiye Cumhuriyeti izin vermemeli. Böyle sözlerden de bir an önce vazgeçilmelidir. Bu büyük bir projedir. Çok açık ve özet olarak söylüyorum. Büyük Ortadoğu Projesi'nin unsurlarından birisi de İslam dünyasını sünni ve şii diye bölerek, birbirleriyle savaştırmaktır. Üstelik Müslüman olmasa da birbirimizin komşusudur. Biz başkalarının planları için niye savaşa girmeliyiz ki. Ne işimiz var bizim böyle bir savaşta.

“Milletim adına korkuyorum, endişe içindeyim”

Eğer Türkiye bir yanlış yapar, Suriye’ye müdahale ederse İran’ın boş durmayacağını herkes bilir. İşte bu bütün İslam dünyasına yayılacak. Türkiye içinde çok feci sonuçları olacak. Bir çatışmanın başlaması demektir. Suriye küçük bir devlet olsa ve iktidardan düşürülse bile böyle bir iktidardan düşme ile muhalefete geçecek ve gayri nizami bir harp taktikleri ile teröre kadar varan işlerle Türkiye’nin başına bir bela saracak olan böyle bir işe girme hakkını nereden alıyorsun. Bu olmaz inşallah. Çünkü istenen de bu. Dışişleri Bakanı da bunu böyle yapmadan çözmenin yollarını ayırıyor. İnşallah bulunur. Ama Erdoğan’ın söylemlerine bakınca ondaki tehditkar tonu görünce milletim adına korkmaktan kendimi alamıyorum. Endişe içindeyim. Asla buna izin verilmemeli.”

“İttifak lafını duymak istemiyorum.”

DP'nin köklerinin çok güçlü olduğunu vurgulayan Zeybek, şöyle devam etti:

''Artık, 'ittifak' gibi lafları duymak istemiyorum. Bizim bunlara ihtiyacımız yok. Sonunda yanlış bir ittifak yaptık ve sıkıntısını çektik. Müttefiklerimiz bize oy vermedi. Bursa hariç. Böyle bir karar aldılar ve uyguladılar. Bizim halimize, ciddiyetimize, durumumuza zarar verdiler. Ben onları eleştirmiyorum. Onların yolu onlar, bizim yolumuz bize. Bu yanlışı yaptık ve anladık. Teşkilatımıza müdahale yetmedi, fikriyatımıza müdahaleye başladılar. Ondan sonra durdurduk biz işi. Bizim onların talebini yerine getirmemiz mümkün değildi.” ‘Hocamıza 81 il başkanı kurban olsun’ diyen bir anlayışla hareket etmemiz mümkün değil.

Biz teşkilat üzerine dayalı Demokrat bir Partiyiz. Ben genel başkanım, sizin gibi değiliz, olamayız da, siz başkasınız. Hem şeyh, hem genel başkan, hem patron oluşumu. Bizim ayak uydurmamız mümkün değil. Onları yolu onlara, bizim yolumuz bizlere. 10 gün sonra bu yanlışımızı anladık. Teşkilatımıza ve fikriyatımıza müdahaleye başladılar. Kimseyle ittifak yapmadan öz gücümüzle millete ulaşacağız. Bizim durumumuza, halimize, ciddiyetimize zarar verdiler. Artık bana kimse ittifaklardan bahsetmesin.”

Eskişehir İl Başkanı Emre Demir’in de kısa bir konuşma yaptığı iftar yemeğine, Genel Başkan Yardımcıları Füsun Yaşar, Mecit Hazır ve Ahmet Uyanık’la, eski milletvekilleri, çevre illerin il ve ilçe başkanlarıyla Demokrat Parti teşkilatı katıldı.
 

Kaynak: DP Basın Merkezi {http://www.dp.org.tr/HaberDetay.asp?id=132816}



Bu haber 808 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,515 µs