En Sıcak Konular

4/C KADROLU PERSONELE AİLE YARDIMI YOK

12 Ağustos 2011 14:13 tsi
4/C KADROLU PERSONELE AİLE YARDIMI YOK Genel seçimlerinden önce 4/C kadrolu personele de "aile yardımı" ödenmesi için Devlet Personel Başkanlığı'nca hazırlanan kararnamenin Maliye Bakanlığı'na takıldığı bildirildi.

4/C kadrolu personele aile yardımı yok 

Haksen Genel Başkanı Ayhan Çivi, kamuoyunda meydana gelen yoğun baskılar sonucu, genel seçimlerinden önce 4/C kadrolu personele de "aile yardımı" ödenmesi için Devlet Personel Başkanlığı'nca hazırlanan kararnamenin Maliye Bakanlığı'na takıldığını söyledi. 657 sayılı Yasanın 4/C maddesine göre çalışan personele aile yardımı ödenmesine ilişkin herhangi bir düzenlemenin olmadığını vurgulayan Çivi, "verilen sözler unutuldu" dedi.

Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu (HAKSEN) Genel Başkanı Ayhan Çivi, kamuoyunda meydana gelen yoğun baskılar sonucu, genel seçimlerinden önce 4/C kadrolu personele de "aile yardımı" ödenmesi için Devlet Personel Başkanlığı'nca hazırlanan kararnamenin, Maliye Bakanlığı'na takıldığını ileri sürdü. 657 sayılı Yasanın 4/C maddesine göre çalışan personele aile yardımı ödenmesine ilişkin herhangi bir düzenleme yapılmadığını vurgulayan Çivi, "verilen sözler unutuldu" eleştirisi getirdi.

Kamuoyunda Torba Yasa olarak bilinen 6111 sayılı Yasada yapılan düzenleme ile kamuda çalışan sözleşmeli personele 2011 yılının Ocak ayından itibaren aile yardımı ödenmeye başlandığını hatırlatan Haksen Genel Başkanı Ayhan Çivi, Maliye Bakanlığınca yayımlanan uygulama tebliği ile 4/C maddesine göre çalışan personelin kapsam dışında tutulduğunu belirtti.

ANKA'ya açıklamaya yapan Çivi, her yıl yeniden sözleşme imzalayarak Damga Vergisi ödeyen 4/C kadrosunda çalışan personelin sözleşmeli personel sayılmamasının hukuka aykırı bir düzenleme olduğunu dile getirdi. Çivi, yasayla ayrımcılık yapıldığını vurguladı. Çivi, söz konusu düzenlemenin iptali için Danıştay'a dava açtıklarını anımsattı.

-KARARNAME KADÜK OLDU-

Haksen Genel Başkanı Ayhan Çivi, Kamuoyunda meydana gelen yoğun baskılar sonucu, 12 Haziran genel seçimlerinden önce 4/C kadrolu personele de "aile yardımı" ödenmesi için Devlet Personel Başkanlığı'nca hazırlanan kararnamenin Maliye Bakanlığı'na takıldığını ifade etti. Çivi, "Seçimlerin sonunda yeni hükümetin kurulması nedeniyle kararname kadük olduğu için geri çekilmiştir" dedi.

-AİLE YARDIMIYLA İLGİLİ BAYAT HABERLER-

Son günlerde gerek 4/C kadrolu personele aile yardımı ödenmesi için Devlet Personel Başkanlığı'nın kararname hazırladığı şeklindeki haberlerin seçim öncesine ait bayatlamış haberler olduğunu belirten Çivi, yeni hükümetin kurulmasından sonra hazırlanmış herhangi bir düzenleme olmadığının altını çizdi.

-4/C KADROLU PERSONEL BEKLENTİYE SOKULDU-

Seçim öncesinde bizzat Devlet Bakanı Hayati Yazıcı'nın 4/C'li personele de "aile yardımı" ödenmesi için çalışma başlattıklarını açıkladığını hatırlatan Çivi, bu açıklamayla birlikte 4/C kadrolu personelin beklentiye girdiğini ifade etti. Daha sonra ise hiçbir hükümet yetkilisinin bu konuda bir açıklama yapmadığına dikkat çeken Çivi, "Verilen sözler maalesef unutulmuştur" ifadesini kullandı.

 

Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ {http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=21029&haber=4-c-kadrolu-personele-aile-yardimi-yok}

 



Bu haber 816 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,101 µs