En Sıcak Konular

MHP'DEN ''BURKAY'IN DÖNÜŞÜ'' YORUMU

5 Ağustos 2011 12:59 tsi
MHP'DEN ''BURKAY'IN DÖNÜŞÜ'' YORUMU MHP Genel Sekreter Yardımcısı Abbas Bozyel,"AKP İktidarının malum şahıs üzerinden götürmeye çalışacağı yeni bir açılım paketinin de, yarınlarda Türk milletine ikinci bir Habur travması yaşatacağı asla göz ardı edilmemelidir'' dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Abbas Bozyel,"Yasadışı Kürdistan Sosyalist Partisi lideri Kemal Burkay'ın Türkiye'ye dönüşüyle ilgili" yazılı basın açıklaması yaptı.

İşte o açıklama;

''Yasadışı Kürdistan Sosyalist Partisi lideri Kemal Burkay'ın Türkiye’ye dönüşüyle ilgili görüşlerini kamuoyuyla paylaşan AKP’li bazı bakanların sözleri; ibretlik olduğu kadar, ne yazık ki, ülkemizin başına bela olan etnik bölücü çevrelerin amaçlarına adeta meşruiyet kazandıracak bir yönlendirmeye matuftur.

Zira başta Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın; Burkay'ı yurt dışında yaşamaya mahkûm eden yoksayma, reddetme, inkâr ve baskı politikaları, düşünce önündeki yasaklar artık geçmişte kaldı” şeklindeki sözleri, gerek içeride gerekse uluslar arası platformlarda, ülkemizi etnik bölücülük yoluyla parçalamak isteyenlerin siyasi tezleridir.

Keza Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın; “çoğulculuğu geliştirmek, çok kültürlülüğü gerçekleştirmek, gönüllü yurttaşlık temeli” gibi, nereye çeksen oraya kadar uzanacak olan sözleri, doğrudan Türklüğü ve Türk milleti olgusunu ortadan kaldırmak isteyenlerin, milli çözülmeyi sağlamaya çalışanların hedefidir. Bu açıklamalar ortadan kaldırmaya çalıştıkları bu değerlerin yerine, ikame etmeye çalıştıkları Türkiye Vatandaşlığı kavramının, üstü örtülü bir diğer şeklidir.

Özellikle etnik ve kültürel kimlikleri kaşıyarak, iç çatışma ortamı yaratmak isteyenlerin eylemleriyle eş zamanlı cereyan eden bu açıklamaların hedefinde, şüphesiz ki; Türk milli kimliğinin parçalanması ve üniter yapıdan, çokluğa taşınmak istenen milli devlet yapısı vardır. 

Diğer taraftan, 9 yıldır İmralı’daki caniyle kapalı kapılar ardında sürdürülen pazarlıklarda alışkın olduğumuz sözde “barış, silah bırakma, ateşkes süreci” gibi önerilerin hala hükümet yetkililerince dillendirilmesinin sonunda neler olacağı ortadadır. İmralı’daki bölücübaşının dâhil olduğu geniş kapsamlı bir af yasasının çıkarılması, İmralı canisi dâhil hepsinin serbest bırakılması ve de tüm örgüt mensuplarının siyasal haklardan yararlanmasını sağlamak gibi maliyeti ağır bir faturanın önümüze çıkarılması, belli bir zaman aralığından sonra da PKK’nın uluslar arası terör örgütü listesinden çıkarılması ve aklanması mukadderdir.

Böyle bir ihanet fotoğrafına rağmen, gülümseyen bir Türkiye perspektifinden dem vuran Bakanların her gün artan terörist saldırılarla şehit olanların evlerinden yükselen seslerin kahkahalar değil, ağıtlar olduğundan galiba haberleri olmasa gerek. 

Artık, hem AB yolundaki tükenmiş ümitlerine çare olmasında, hem de “açılım” denilen safsatanın ısıtılarak milletinin önüne yeniden konmasında buldukları yeni “mihmandar”dan medet umacak kadar tükendiklerini ve tüm politikalarının iflas ettiklerini herkes görmektedir.

Kürdistan Sosyalist Partisi lideri Kemal Burkay Başbakan Erdoğan ile birlikte danışıklı dövüşün “rol” gereğini yerine getirmektedir

Lakin hatırlatmak isteriz ki; AKP İktidarının malum şahıs üzerinden götürmeye çalışacağı yeni bir açılım paketinin de, yarınlarda Türk milletine ikinci bir Habur travması yaşatacağı asla göz ardı edilmemelidir.''

Kaynak: mhp.org.tr {http://www.mhp.org.tr/haber.php?id=3068}


 



Bu haber 627 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,155 µs