En Sıcak Konular

TÜRKİYE CEP TELEFONU KULLANIMINDA AVRUPA REKORUNA KOŞUYOR

9 Ağustos 2011 11:15 tsi
TÜRKİYE CEP TELEFONU KULLANIMINDA AVRUPA REKORUNA KOŞUYOR Türkiye, 279 dakikayla Avrupa'da birinci sırada yer alan Fransa'yı 'şimdilik'12 dakika geriden izliyor.

'Cep'te Avrupa rekoruna koşuyoruz

BİLGİ Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun , 2011 yılı ikinci çeyrek raporuna göre Türkiye, 257 dakika olan ortalama aylık mobil kullanım süresinde İrlanda, Norveç, İngiltere, İspanya, İtalya, Portekiz ve Almanya'nın önünde yer aldı.. Türkiye, 279 dakikayla Avrupa'da birinci sırada yer alan Fransa'yı 'şimdilik'12 dakika geriden izliyor.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK), 2011 yılı ikinci çeyrek raporuna göre Türkiye, 257 dakika olan ortalama aylık mobil kullanım süresinde İrlanda, Norveç, İngiltere, İspanya, İtalya, Portekiz ve Almanya'nın önünde yer aldı.

Türkiye, 279 dakikayla Avrupa'da birinci sırada yer alan Fransa'yı 'şimdilik'12 dakika geriden izliyor. BTK yetkilileri, Türkiye'de ekonomik refaha paralel olarak konuşma sürelerinin düzenli artış gösterdiğini belirterek, bu trendin sürmesi halinde, yılın 3. çeyreğinde Türkiye'nin, Fransa'nın da önüne geçip, Avrupa'nın en çok konuşan ülkesi olabileceğine işaret etti. İşte, rapordan dikkat çekici başlıklar:

GELİRLER 6.82MİLYAR TL

Türk Telekom ve cep telefonu işletmecilerinin net satış gelirleri 5.67 milyar TL olarak gerçekleşti. Diğer işletmecilerin 1.16 milyar TL düzeyindeki net satış gelirleriyle birlikte toplamtelekomünikasyon hizmet gelirleri 6.82 milyar TL.

KONUŞMA SÜRESİ

Avrupa'da aboneler, ekonomik kriz nedeniyle konuşma sürelerini kıstı. Türkiye, ikinci çeyrekte 257 dakika olan ortalama aylıkmobil kullanım süresi ile ikinci oldu.

GENİŞ BANT İNTERNET

Avrupa Birliği'nde (AB) 2Mbit/sn ile 10Mbit/sn arasındaki sabit geniş bant aboneliğin ortalaması yüzde 58. Bu oran Türkiye'de yüzde 77'ye çıktı. 10Mbit/sn üzeri aboneliğin AB ortalaması yüzde 29 iken, Türkiye'de bu oran yüzde 5.

40.1 MİLYAR ADET KISA MESAJ ATILDI

Bu dönemde kısa mesaj sayısı 40.1 milyar, MMS sayısı 23milyon düzeyini buldu.

118 SERVİSLERİ 17.2 MİLYON TL GELİR ELDE ETTİ

118 olarak bilinen rehberlik hizmeti sunan işletmeciler 15 milyon 59 bin 681 çağrı aldı. İşletmelerin, üç aylık geliri 17.2 milyon TL.

 

Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ {http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?haber=-39cep-39te-avrupa-rekoruna-kosuyoruz&id=20996}

 



Bu haber 877 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,203 µs