En Sıcak Konular

MERAM BELEDİYESİ İLE BEM-BİR-SEN SOSYAL DENGE SÖZLEŞMESİ İMZALADI

9 Ağustos 2011 10:55 tsi
MERAM BELEDİYESİ İLE BEM-BİR-SEN SOSYAL DENGE SÖZLEŞMESİ İMZALADI Meram Belediyesi ile BEM-BİR-SEN arasında sosyal denge sözleşmesi imzalandı.Sözleşme ile Meram Belediyesi’nde çalışan memur ve sözleşmeli personele aylık yüzde 30 zam yapılırken sosyal haklarında da iyileştirmeler yapıldı.

Konya’da ilk Sosyal Denge sözleşmesi Meram’da imzalandı

Konya’da ilk sosyal denge sözleşmesini Meram Belediyesi imzaladı

Meram Belediyesi ile BEM-BİR-SEN (Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası) arasında sosyal denge sözleşmesi imzalandı. Sözleşme ile Meram Belediyesi’nde çalışan memur ve sözleşmeli personele aylık yüzde 30 zam yapılırken sosyal haklarında da iyileştirmeler yapıldı.

Meram Belediyesi Meclis Salonu’nda yapılan sözleşme imza törenine Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, BEM-BİR-SEN Konya Şube Başkanı Sait Közoğlu ve belediye çalışanları katıldı.

Halka en güzel şekilde hizmet etmeye çalıştıklarını ve görev süreleri içinde pek çok ilke imza attıklarını vurgulayan Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, “Bu hizmetleri yaparken elbette çalışanlarımızın çok önemli katkıları bulunmaktadır. 12 Eylül 2010’da yapılan referandumla memurlara da toplu sözleşme yapma hakkı verildi. Bu kapsamda memur ve sözleşmeli personelimizin çalışma şartlarını iyileştirmek için Konya merkezde ilk kez ‘Sosyal Denge Sözleşmesi’ni imzalıyoruz. Çalışanlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Yapılan sözleşme ile memur ve sözleşmeleri personelin maaşlarına aylık ortalama yüzde 30’luk zam yapılacağını belirten Kalaycı, “Çalışanlarımız Mayıs ayı itibariyle maaş farklarını toplu olarak alacaklar. Ayrıca memurlarımıza Ramazan ve Kurban bayramlarında ek ödeme yapılması, cenaze ve evlenme yardımı gibi sosyal haklarında da iyileştirmeler yapılacaktır. Sözleşmenin imzalanmasından sonra 2 ay içerisinde emekli olacak memurlarımız da, mevcut durumda alacakları emekli ikramiyesinin 1,5 katı ikramiye alacaktır.” diye konuştu.

Başkan Kalaycı’nın konuşması, çalışan personel tarafından sık sık alkışlarla kesildi.

EN İYİ HİZMETİ HALKA VERMEK ADINA ATILAN BİR ADIM

Renklihaber.net'e konuşan Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, imzalanan sözleşmenin hayırlı olması temennisinde bulunarak, şunları söyledi: " Çalışanlardan üst düzeyde verim almak;  onların daha iyi fiziki koşullarda, daha iyi ekonomik şartlarda çalışmasına ve daha iyi haklar edinmesine bağlı. İmzalanan bu sözleşmenin ardından umuyorum ki daha iyi imkanlara sahip olan çalışanlarımız da daha iyi ve daha verimli çalışacaklar. Bu kurumla ilişkisi olan vatandaşlarımızın da memnuniyeti artacak ve daha iyi hizmet alacaklardır diye düşünüyorum ve bu sözleşmenin hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

KONYA’DA BİR İLK GERÇEKLEŞİYOR

BEM-BİR-SEN Konya Şube Başkanı Sait Közoğlu ise, “Meram Belediyesi, sürekli olarak kendini yenileyen bir belediye. Eskiden Meram Belediyesi denilince, parası olmayan ve kasası boş bir belediye akla gelirdi. Fakat başkanımız göreve geldikten sonra hem kasası dolan hem de sizlere destek veren bir belediye haline geldi. Bugün Konya’da bir ilki gerçekleştiriyoruz. Bu sözleşme ile Meram Belediyesi’nde çalışan 154 arkadaşımız, aylık yüzde 30 oranında maaşlarına bir zam alacaklar. Sosyal haklarında da önemli kazanımlar sağlandı. Memur arkadaşlarımız da bu katkıya layık olmaya çalışacak” diye konuştu. 

Kanun maddesi şöyle:
Anayasamızın 23.09.2010 tarihinde değişen 53. maddesi doğrultusunda kamu görevlilerine toplu sözleşme yapma hakkı tanınmıştır.  Bu çerçevede yapılacak sözleşme ile; sözleşmenin tarafı olan çalışanların ekonomik durumunu işverenin mali gücünün elverdiği ölçüde; insanca yaşamı sağlamak , bilgi ve becerisini geliştirmek,aynı işi yapan kişiler arasındaki ücret dengesini sağlamak, emeğin karşılığını almak,adaletli ücret dağılımını sağlamak, çalışanların sosyal ve kültürel düzeylerini yükseltmek,geleceğe güvenle bakmasını temin etmek böylelikle ekonomik ve sosyal barışı sağlamak ve çalışma performansını artırarak demokratik ve katılımcı çalışma düzenini oluşturmak amaç edinilir.

Kaynak: Renklihaber.net {http://www.renklihaber.net/haber/11169/konyada-ilk-sosyal-denge-sozlesmesi-meramda-imzalandi.html}



Bu haber 1,372 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,309 µs