En Sıcak Konular

DURSUN ÇİÇEK ''İNTERNET ANDICI BELGESİ''NİN GERÇEK OLDUĞUNU SÖYLEDİ

3 Ağustos 2011 12:10 tsi
DURSUN ÇİÇEK ''İNTERNET ANDICI BELGESİ''NİN GERÇEK OLDUĞUNU SÖYLEDİ Kamuoyunda 'AKP ve Gülen'i bitirme planı' olarak bilinen belgeyle ilgili açılan davada tutuklu yargılanan Albay Dursun Çiçek, İnternet andıcı belgesinin gerçek bir belge olduğunu söyledi.

Tutuklu yargılanan Albay Dursun Çiçek itiraf etti

Belge orjinal plân gerçek

Kamuoyunda 'AK Parti ve Gülen'i bitirme planı' olarak bilinen belgeyle ilgili açılan davada tutuklu yargılanan Albay Dursun Çiçek, İnternet andıcı belgesinin gerçek bir belge olduğunu söyledi.

Çiçek, "Bu (İrticayla Mücadele Eylem Planı) sahte plan da gerçek olsa bunu da söylerdim. Oysa bizimkisi belge değil, evrek değil, sadece bir kağıt parçası ama bizim tutuklanmamıza yetiyor." dedi.
 
Kamuoyunda 'AK Parti ve Gülen'i bitirme planı' olarak bilinen belgeyle ilgili açılan davada tutuklu yargılanan Albay Dursun Çiçek, İnternet andıcı belgesinin gerçek bir belge olduğunu söyledi. Bu (İrticayla Mücadele Eylem Planı) sahte plan da gerçek olsa bunu da söylerdim. Oysa bizimkisi belge değil, evrak değil, sadece bir kâğıt parçası ama bizim tutuklanmamıza yetiyor." dedi.
 
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 22. duruşmasında, tutuklu sanıklardan Kurmay Albay Dursun Çiçek, Avukat Serdar Öztürk ve eski Aydınlık Dergisi Genel Yayın Müdürü Deniz Yıldırım hazır bulundu. Kırmızı bültenle aranan ve hakkında yakalama kararı bulunan firari sanık Bedrettin Dalan ile diğer 3 tutuksuz sanık ise duruşmaya katılmadı.
 
Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, sanıklar ile avukatların taleplerinin alınacak olması nedeni ile tanık dinlenmesi işlemine ara verdiklerini açıkladı. Talepte bulunmak için ilk sözü tutuklu sanık Çiçek aldı. Sanık Çiçek, Ramazan ayının tüm insanlık alemi için hayırlara vesile olmasını dileyerek sözlerine başladı. Çiçek, mahkeme heyetine hitaben, "Akıl ve vicdanınıza göre karar verdiğinize inanıyoruz. Aksi halde geçen hafta aksaçlı Genelkurmay Başkanı örneğinde olduğu gibi verirsiniz istifanızı ve çeker gidersiniz." ifadesini kullandı. Asker sanıkların hukuksuzca tutuklandığını ve aileleri ile birlikte işkence çekmeye mahkûm edildiğini ileri süren Çiçek'in, "Bu saate kadar akıl ve vicdanınız ile kararlar verdiğinize inanarak sabrettik. Ancak her sabrın bir sonu vardır. 'Hukuki süreç işliyor' yalanına kimse inanmıyor artık." şeklindeki sözleri dikkat çekti.
 
Emekliliklerini isteyen komutanlara teşekkür
 
Genelkurmay Başkanı ve 3 kuvvet komutanının emekliliklerini istemesine de değinen Dursun Çiçek, "Sine-i Millete dönerek gösterdikleri fedakarlıklardan güç alan komutanlarımız, istifa ederek tarihe not düşmüşlerdir. Başta güven ve destekleri için teşekkür ederim. Bunu bir vicdan borcu olarak ifade etmek istedim. Ülkemizde huzur ve güveni sağlamak için canı ve kanı pahasına özveri ile görev yapmış olan TSK mensupları, ettikleri yeminin orduya ve millete sadakatin, demokrasi ve hukukun gereği olarak kendilerine reva görülen bütün haksızlıklara, hak ve adalet beklentisi ile sabır göstermektedir." dedi.
 
Bu davalarda hukuk ve yasanın uygulanmadığını iddia eden Çiçek, komutanların emekliliklerini istemelerine ilişkin "Devlet adamı kimlikleri ile insan odaklı yönetim anlayışını benimseyen bu tavır liderlik vasıflarını göstermektedir. Yıllardır omuz omuza görev yaptığımız komutanlarımızın istifa gerekçelerinde açıkladıkları güven ve desteklerine teşekkür ediyorum." değerlendirmesini yaptı.
 
Çiçek: Bu davanın benle ne ilgisi var?
 
Gizli tanık ifadelerini eleştiren Çiçek, Erzincan Ergenekonu davası sanıklarının 14 ay önce Yargıtay tarafından tahliye edildiğini, kendisini ise gariban olarak tanımlayarak gerçek dışı gizli tanık anlatımları ve sahte evraklarla 17 aydır tutuklu olduğunu ve bunun sorumlusunun da mahkeme olduğunu öne sürdü. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından İnternet andıcı davasının kabul edildiğini belirten Çiçek, "Bu davanın benle ne ilgisi var? Savcı, davaların birleştirileceğinden nasıl bu kadar emin olabilir? Bu dava için de birleştirme kararı var ama 16 aydır birleştirilmiyor. Mahkemenin yasal haklarına sahip çıkması gerektiğini düşünüyorum. 30 Ağustos'tan sonra emekli olacağım. Bu Ağustos, muvazzaf subay olarak son duruşmam. Şeref ve onurumla hizmet verdiğim mesleğimden, makamımı selefime teslim ederek ayrılmak istiyorum. Hasta anneme, Ağustos ayında elini öpeceğime ilişkin verdiğim bir söz var, eğer müsadeniz olursa." dedi.
 
İnternet andıcı belgesinin gerçek bir belge olduğunu ve bunu her yerde anlattığını belirten sanık Çiçek, "Bunu her yerde söyledim. Bu (İrticayla Mücadele Eylem Planı) sahte plan da gerçek olsa bunu da söylerdim. Oysa bizimkisi belge değil, evrak değil, sadece bir kağıt parçası ama bizim tutuklanmamıza yetiyor." dedi. İnternet andıcı belgesi ile ilgili olarak da Çiçek, "Bir internet sitesinde 5 ayrı haber yayınlanmış. O haberler de başka kaynaktan alınmış. Ayrıca 200 haber var deniliyor ama bu internet sitelerinin arşivleri yok edildiği için bu haberleri bulmak imkânsız." ifadesini kullandı.
 
Dursun Çiçek, Ziraat Bankasında Müdürlük yapan eşinin Ardahan Hanak'a tayin edilmesini ise, "Devlet kin güdüyor." olarak değerlendirdi.

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE {http://www.milligazete.com.tr/haber/belge-orjinal-plân-gercek-211667.htm}

 



Bu haber 725 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,900 µs