En Sıcak Konular

KUVVET KOMUTANLARI BİRİ HARİÇ BELİRLENDİ

3 Ağustos 2011 23:13 tsi
KUVVET KOMUTANLARI BİRİ HARİÇ BELİRLENDİ YAŞ'ta Hayri Kıvrıkoğlu'nun Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na, Murat Bilgel'in Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na, 2. Ordu Komutanı Servet Yörük'ün de Jandarma Genel Komutanlığı'na getirilmesi kesinleşti. Hava'daki sorun aşılmaya çalışılıyor.

İşte yeni Kara, Deniz ve Jandarma komutanları!

YAŞ'ta Hayri Kıvrıkoğlu'nun Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na, Murat Bilgel'in Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na, 2. Ordu Komutanı Servet Yörük'ün de Jandarma Genel Komutanlığı'na getirilmesi kesinleşti. Hava'daki sorun aşılmaya çalışılıyor.

Başbakan’ın 5 saat kaldığı toplantının ardından komutanlar, Karargah’ta iki saat kendi aralarında durum değerlendirmesi yaptı. Kararlar yarın Çankaya Köşkü’ne sunulacak...

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner ve kuvvet komutanlarının istifa depreminin gölgesinde toplanan YAŞ’ın, ikinci gün toplantısı dün yapıldı. Şura, 1 saat süren ilk gün toplantısının aksine ikinci gün toplantısı daha uzun sürdü. Başbakan’ın 5 saat 10 dakika başkanlık ettiği toplantının ardından Şura’nın asker üyeleri kendi aralarında 2 saat daha çalıştı.

İstifalar nedeniyle boşalan kuvvet komutanlarına kimlerin getirileceğine Başbakan Erdoğan ve Genelkurmay Başkan Vekili ve Kara Kuvvetleri Komutanı olan Org. Necdet Özel tarafından son noktanın konulduğu iddia edildi. Ayrıca orgeneralliğe terfi edecek isimlerin de Şura’da ele alındığı öğrenildi. Balyoz’dan tutuklu terfi sırasındaki 14 askerin durumu için Hükümet ve TSK formül arayışlarını sürdürdü.

Basına kapalı olarak yapılan YAŞ toplantısı sürerken, Genelkurmay Karargahındaki Çakmak Salonu’nda geçen diyaloglar ve alınan kararlar büyük merak yarattı. YAŞ’ta alınan kararlar, yarın Cumhurbaşkanı’nın onayına sunulduktan sonra kamuoyuna da açıklanacak. Ancak pazartesi günü başlayan ve dün ikinci günü tamamlanan YAŞ’ta alınan kararlarla ilgili kulislere şu iddialar yayıldı:

* Genelkurmay Başkan vekilliğine getirilen Jandarma Genel Komutanı Org. Necdet Özel, Genelkurmay Başkanlığı koltuğuna oturacak. Org. Özel, 2015 yılına kadar bu makamda görev yapacak.

* Org. Özel’den sonra kıdemlerine bakıldığında EDOK Komutanı Org. Saldıray Berk, ardından da Genelkurmay 2. Başkanı Org. Aslan Güner ve 1. Ordu Komutanı Org. Hayri Kıvrıkoğlu geliyor. Hükümetin Orgeneraller Berk ve Güner’e sıcak bakmadığı bu nedenle komutanlığa en yakın isim olarak Org. Kıvrıkoğlu’nun adı ağır basıyor.

* Son iddialara göre Jandarma Genel Komutanlığı için 2. Ordu Komutanı Servet Yörük ile 3. Ordu Komutanı Org. Yalçın Ataman’ın adı ağır basıyor. Org. Yörük ve Org. Ataman geçen yıl orgeneralliğe terfi etti.

* Org. Hasan Aksay’ın istifasının ardından Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na Hava Lojistik Komutanı Korgeneral Mehmet Erten’in getirilmesi bekleniyordu. İddialara göre Hükümet’in Korg. Erten’e sıcak bakmadığı ve Korg. Erten’i emekli etme eğiliminde olduğu dillendiriliyor. Bu drumda, Hava Kuvvetleri Komutanı’nın bir korgeneral olma olasılığı beliriyor. Bu isim de teammüllere göre 2008 yılında birinci sırada korgeneralliğe terfi eden Hava Kuvvetleri Kurmay Başkanı Abidin Ünal olacak.

* Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit’in yerine ise Donanma Komutanı Oramiral Emin Murat Bilgel’in atanmasına kesin gözüyle bakılıyor.

* 1. Ordu Komutanı Org. Hayri Kıvrıkoğlu’nun yerine Genelkurmay 2. Başkanı Org. Aslan Güner’in atamasının yapılacağı iddia ediliyor. Mevcut görevinde devam etme ihtimali de bulunan Güner’in, Or rütbesinde 1 yılı daha bulunuyor. (Levent İÇGEN / VATAN)

 

Kaynak: GAZETEVATAN {http://haber.gazetevatan.com/iste-yeni-kara-deniz-ve-jandarma-komutanlari/392097/1/Gundem}



Bu haber 713 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,273 µs