En Sıcak Konular

KOMŞUSU KÖTÜLÜKLERİNDEN EMİN OLMAYAN KİMSE CENNETE GİREMEZ''

27 Temmuz 2011 22:44 tsi
KOMŞUSU KÖTÜLÜKLERİNDEN EMİN OLMAYAN KİMSE CENNETE GİREMEZ'' Diyanet İşleri Başkanlığı bu yıl Ramazan Ayı’nda “Komşuluk” konusunu ana tema olarak belirledi.

''Komşusu, kötülüklerinden emin olmayan kimse cennete giremez”

Diyanet İşleri Başkanlığı bu yıl Ramazan Ayı’nda “Komşuluk” konusunu ana tema olarak belirledi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, konuya ilişkin 28 Temmuz 2011 Perşembe günü saat 09.30’da Ankara Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda “Ramazan ve Komşuluk temasını içeren bir basın toplantısı düzenleyecek.

Her yıl yeni bir konuyla toplumsal dikkatleri çekmeye çalışan Diyanet İşleri Başkanlığı önceki yıllarda “Paylaşmak Güzeldir” ve “Merhamet Eğitimi” gibi konular ile farkındalık bilinci yaratırken bu yıl modern hayatın örselediği “Komşuluk” konusunu ele aldı.

İyi bir komşunun huzur ve güven veren varlığını hatırlamaya ve iyi bir komşu olabilmek için bir bilinç tazelenmesine ihtiyaç olduğu gerçeğinden hareketle “Komşuluk” konusunu bu yılın ana teması olarak belirleyen Diyanet İşleri Başkanlığı, bu kapsamda bir dizi etkinlikle kampanyayı ülke sathına yaymayı hedefliyor.

Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Yaşar Yiğit konuya ilişkin yaptığı açıklamada “Modern zamanlarda insanların gün geçtikçe yalnızlaştığını görüyoruz. Yanı başımızdaki komşumuzdan habersiz bir hayat sürmeye başladık. Modern zamanın hayatına adapte olmamızdan dolayı örselenmiş olan komşuluk olgusu bizim geleneğimizde öteden beri önemli bir yer tutmuştur” diye konuştu.

“Biz, komşumuzdan haberdar olmayı sıkıntısında ya da sevincinde yanında olmayı kendimize ilke edinmiş bir milletin çocuklarıyız” diyen Yiğit, küreselleşen dünyada mesafelerin kısalmasına karşılık komşularımızla olan kısa mesafelerin ne denli uzadığını görmenin düşündürücü olduğunu söyledi.

Komşusu açken tok yatan kimsenin gerçek anlamda iman etmediğini söyleyen bir dinin inananları olarak bu bilincin asla yitirilmemesi gerektiği hatırlatmasında bulunan Yiğit, “Komşularımızla aradaki mesafeleri kısaltmanın, onlardan haberdar olmanın ve bu hassasiyeti diri tutmanın gayreti içinde olacağız” diye konuştu.

 

Kaynak: diyanet.gov.tr {http://www.diyanet.gov.tr/turkish/dy/Diyanet-Isleri-Baskanligi-Duyuru-11701.aspx}

 



Bu haber 697 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,545 µs