En Sıcak Konular

SİLVAN SALDIRISI KAPSAMINDA İKİ ASKERİN GÖREV YERİ DEĞİŞTİ

27 Temmuz 2011 20:19 tsi
SİLVAN SALDIRISI KAPSAMINDA İKİ ASKERİN GÖREV YERİ DEĞİŞTİ Silvan’da 13 askerin şehit olmasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında operasyonu yöneten tabur ve bölük komutanlarının görev yerleri değiştirildi.

'Komutanlar görevden alındı!'

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Silvan’daki terörist saldırıyla ilgili olarak Jandarma Genel Komutanlığı’nın idari olarak görevden alma ya da yer değiştirme şeklinde bir uygulaması olduğunu bildirdi.

Şahin, Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Dairesi Başkanlığı’nca Polis Akademisi Gölbaşı Kampüsü’nde düzenlenen 40. Dönem temel Özel Harekat Kursu mezuniyet töreninin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Silvan’daki terörist saldırıyla ilgili görevden alınan ya da görev yeri değiştirilen jandarma komutanı olup olmadığının sorulması üzerine Şahin, "Ayrıca idari olarak Jandarma Genel Komutanlığımız’ın bu yönde bir uygulaması oldu" dedi. Şahin, "Kimler ve kaç kişi" sorusunu da, "Sayısı önemli değil" diye yanıtladı.

Şahin, "Rütbe olarak nedir? Jandarma Bölge Komutanı var mı?" ve "Alay komutanı var mı" sorularına "Şu anda yok" yanıtını verdi. Tabur komutanı ya da bölük komutanı olup olmadığı sorusu üzerine Şahin, "Olabilir" dedi.

İdris Naim Şahin, görevden alınan ya da yeri değiştirilen tabur ya da bölük komutanı sayısının kaç olduğuna ilişkin soruyu yanıtlarken, "Sayısı önemli değil. Jandarma Genel Komutanlığımız tarafından değerlendirilerek, soruşturmaya paralel bir şekilde idari tedbirler alınıyor. Bunun devamı da olabilir, olmayabilir. Bundan sonrası artık o kurumun kendi çalışma anlayışı ve prensipleri çerçevesinde yürüyecek bir husustur. Bu, günübirlik basınla ve kamuoyuyla
paylaşılması gereken bir konu olmaktan çıkmıştır artık" diye konuştu.

KARADENİZ İÇİN ÖZEL BİRİM

Şahin, "Karadeniz Bölgesi’nde görev yapacak özel bir birim oluşturulduğu yönünde bazı bilgiler var. Bu yönde açıklamanız olacak mı?" sorusu üzerine, "O yönde çalışmamız var" dedi. Bakan Şahin, ayrıntı isteyen gazetecilere, "Veremeyiz, çalışmamız var, sonuçlanınca zaten görülecektir" karşılığını verdi.

İKİ ASKERİN GÖREV YERİ DEĞİŞTİ

Silvan’da 13 askerin şehit olmasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında operasyonu yöneten tabur ve bölük komutanlarının görev yerleri değiştirildi.

Alınan bilgiye göre, Silvan’ın Bayrambaşı beldesinin Dolapdere kırsal kesiminde, 14 Temmuz’da terör örgütü PKK’nın hain saldırısı sonucu 13 askerin şehit düşmesiyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında Silvan 4. Taktik Jandarma Komando Alayı Komutanlığı emrindeki taburun başında bulunan ve operasyonu yönettiği belirtilen Binbaşı Milbay Şahin ve aynı taburun emrinde olan ancak ismi açıklanmayan bölük komutanı teğmenin Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığında görevlendirildiği öğrenildi.

 

Kaynak: GAZETEVATAN {http://haber.gazetevatan.com/komutanlar-gorevden-alindi/391001/1/Gundem}



Bu haber 753 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,364 µs