En Sıcak Konular

DENKTAŞ'IN DURUMU KRİTİK!

27 Mayıs 2011 11:54 tsi
DENKTAŞ'IN DURUMU KRİTİK! KKTC'nin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denkaş'ın durumu kritik. Denktaş'ın doktorları, KKTC eski Cumhurbaşkanının nefes borusuna konan tüple tedavi etmeye başladıklarını söyledi.

Denktaş solunum cihazına bağlandı, durumu kritik

KKTC'nin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denkaş'ın durumu kritik. Denktaş'ın doktorları, KKTC eski Cumhurbaşkanının nefes borusuna konan tüple tedavi etmeye başladıklarını söyledi. Başhekim Yardımcısı Prof. Dr Erkan Kaptanoğlu, Denktaş'ın zatürree olduğunu ve akciğer komplikasyonunun ortaya çıkmasının hastanın iyileşmesinde sorun teşkil ettiğini ifade etti.

Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın doktorları Yakın Doğu Hastanesi'nde bugün saat 16:00'da Denktaş'ın son durumu hakkında açıklamalar yaptı. Yakın Doğu Hastanesi Başhekim Yardımcısı Prof.Dr Erkan Kaptanoğlu ,"Denktaş yoğun bakımda tutuluyor. Yoğun antibiyotik tedavisi uyguluyoruz. Bütün organları tek tek iyileştirmemiz gerekiyor. Düne oranla beyninde oksijenlenme ve akciğer komplikasyonunun ortaya çıkması olumsuz bir durum. Hastamızın zatürree olması ve diğer organlardaki bazı sorunlar iyileşme sürecini biraz daha etkilemektedir." dedi.
 
Denktaş'ın doktorlarından Akciğer Hastalıkları Uzmanı Finn Rasmussen de Denktaş'ın durumunun kritik olduğunu kaydetti. Rasmussen, "Hastamızın akciğer solunumunda bir kötüleşme oldu. Beyin kanamalarında böyle bir sıkıntıyla karşılaşabiliriz. Nefes borusuna konulan tüple tedavi ediyoruz. Durumunun kritik olduğunu söyleyebiliriz." ifadelerine yer verdi.
 
Akciğer yetmezliğinin kötü bir durum olduğunu aktaran Rasmussen, "Bu durumdan iyileşen pek çok hasta var. Akciğer yetmezliği çok önemli bir hastalıktır. Beyinde oksijenlenme durumu olunca vücuttaki diğer bölgelerde büyük oranda olumsuz yönde etkilenmektedir." şeklinde konuştu.
 
Nöroloji Bölümü Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Özmenoğlu ise, "Beyindeki stabilize durumu devam etmektedir. Hastamızın çok az miktarda ödem tutucu bir rahatsızlığı var. Kanama ve tıkanma yok. Bizim için solunumu ön plandadır." ifadelerini kullandı.
 
Denktaş'ın Türkiye'ye sevkinin şuan için söz konusu olmadığını bildiren Özmenoğlu, "Hasta çok çabuk hastaneye geldi. Beyin kısmına müdahale çok başarılı geçti. Yaş itibariyle bir takım sıkıntılar yaşıyoruz. Yani hastamızda birden fazla hastalığın olması iyileşme durumunu olumsuz yönde etkiliyor. Hastaya uygulanacak tedavi bellidir. Uygulanması gereken tedavinin aynı olmasında dolayı Denktaş'ın Türkiye'ye sevki söz konusu değildir. Bu anlamda bizim için zaman kavramı çok önemli." dedi.

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE {http://www.milligazete.com.tr/haber/denktas-solunum-cihazina-baglandi-durumu-kritik-203573.htm}



Bu haber 779 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,866 µs