En Sıcak Konular

EROĞLU: ''BİZ KENDİMİZİ AYRI GÖRMÜYORUZ''

16 Mayıs 2011 10:49 tsi
EROĞLU: ''BİZ KENDİMİZİ AYRI GÖRMÜYORUZ'' KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, "Biz kendimizi ayrı görmüyoruz. Türkiye'de yaşayan Türklerle Kıbrıs'ta yaşayan Türkler arasında hiçbir fark yoktur'' dedi.

'Biz kendimizi ayrı görmüyoruz'

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, "Biz kendimizi ayrı görmüyoruz. Türkiye'de yaşayan Türklerle Kıbrıs'ta yaşayan Türkler arasında hiçbir fark yoktur. Zaman zaman bu benzerlikten rahatsız gibi olup, değişik sesler çıkaranlar olabilir ama Kıbrıs Türk halkı, Türkiye'de yaşayan Türkler'i aynı milletin unsurları olarak görmektedir" dedi.

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Türkiye'de yaşayan Türklerle Kıbrıs'ta yaşayan Türkler arasında hiçbir fark olmadığını belirterek, "Zaman zaman bu benzerlikten rahatsız gibi olup, değişik sesler çıkaranlar olabilir ama Kıbrıs Türk halkı, Türkiye'de yaşayan Türkleri aynı milletin unsurları olarak görmektedir" dedi.
 
Eroğlu, Türkiye'de 2011'in "Kuzey Kıbrıs Yılı" ilan edilmesi dolayısıyla Kıbrıs Türk Kültür Derneği İstanbul Şubesince, Maltepe Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, Kıbrıs halkının 1974'e kadar yokluklar içerisinde mücadele ettiğini ama en zor günlerinde birlik ve beraberliği sağlayarak, Türkiye'nin Ada'ya geleceği umutlarını yitirmeden dayanmasını bildiğini dile getirdi.
 
Eroğlu, 15 Kasım 1983'te KKTC'yi kurduklarını anımsatarak, "Şimdi bu devleti yaşatmak gayreti içerisindeyiz. Ambargolar altındayız ve bu ambargo altında bile ekonomimizi düzeltmek, ülkenin sorunlarını halletmek ve eksik olan altyapıyı tamamlamak gibi gayretler içerisinde olduk" diye konuştu.

Bu süreçte dışa açılmalarının sınırlı olduğunu ve KKTC'nin üzerindeki ambargoların devam ettiğini vurgulayan Eroğlu, "Bu şekilde biz anavatan Türkiye'nin verdiği yardımlarla, sağladığı katkılarla varlığımızı sürdürüyoruz ve bir devlet yaşatıyoruz" şeklinde konuştu.
 
SIKINTILAR AŞILABİLİR
 
Eroğlu, bu devleti yaşatmak için büyük gayret sarf etmeleri gerektiğini belirterek, şunları söyledi:
 
"Sıkıntılarımız var mı, var ama bu sıkıntılar aşılabilir. Bu sıkıntılar, anavatan Türkiye'nin desteğiyle zaten asgariye indirilmiştir. Bundan sonraki gayretlerimizle de bu sıkıntıları sıfırlayacağız ama dünyanın bu adaletsiz davranışı karşısında da tavrımızı kararlılıkla sürdürmek mecburiyetindeyiz. Bugün AB, medeni devletlerin buluştuğu bir topluluk ama bize ambargo uygulayan, bu 'medeni'dediğimiz insanlar. Anavatan Türkiye'nin ısrarla üyesi olmaya çalıştığı, bu medeni ortaklığa katılmak istediği topluluk ambargo uyguluyor. 
 
Bugün gazeteye baktım, AB'nin genişlemeden sorumlu komiseri Sayın Füle, 'Türkiye sözlerini yerine getirsin', yani 'ek protokolü uygulasın'diyor. Halbuki Türkiye ek protokolü uygulamak için bir şart koymuştur ortaya. Biliyorsunuz 24 Nisan 2004'te Annan Planı referandumu olmuştur, Türk tarafı 'evet', Rum tarafı 'hayır'demiştir ve 26 Nisan'da AB bir karar almıştır, 'KKTC üzerinde uygulanan ambargo kaldırılacak'diye. O karar yerine getirilmemiştir. 27 AB ülkesinin vermiş olduğu karar yerine getirilmiyor ama 'Türkiye ek protokolü uygulasın'diye talimatlar verilebiliyor. İşte bu, çifte standart."

Türkiye'nin, KKTC üzerindeki ambargoların kaldırılmasını istediğini ve ek protokolü bu şekilde uygulayacağını söylediğini dile getiren Eroğlu, "Ek protokol nedir? Türkiye'nin limanlarını ve hava sahasını Rum gemi ve uçaklarına açması. Dolayısıyla her şey karşılıklı. AB taahhüt ettiği sözünü yerine getirecek, Türkiye ondan sonra uygulayacak" diye konuştu. 
 
Eroğlu, şimdi artık "Türkiye Kıbrıs konusunu çözsün, gelsin AB'ye alalım" dendiğini anımsatarak, "Çözülse de alınmayacak. O tehlike bir kere var" görüşünü ifade etti.
 
Kıbrıs müzakerelerine de değinen Eroğlu, "İki dönem üçlü zirve yapıldı. 
 
Temmuz'un başında üçüncüsü yapılacaktır ama bugüne kadar yapılan müzakerelerde fazla mesafe katetmedik. Onların istediklerini vermek demek, Kıbrıs Türk halkına o topraklarda yaşama hakkı bırakmamak demektir" dedi. 

"BAYRAMLARIMIZ DA BİR, ACIMIZ DA BİR OLUYOR"

Birlik ve beraberlik içinde, Anavatan'la da dayanışma içerisinde davalarını sürdürmeye devam edeceklerini dile getiren Derviş Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Biz kendimizi ayrı görmüyoruz. Türkiye'de yaşayan Türklerle Kıbrıs'ta yaşayan Türkler arasında hiçbir fark yoktur. Zaman zaman bu benzerlikten rahatsız gibi olup, değişik sesler çıkaranlar olabilir ama Kıbrıs Türk halkı burayı Anavatan bilir. Kıbrıs Türk halkı, Türkiye'de yaşayan Türkleri kendi gibi aynı kanı taşıyan, aynı milletin unsurları olarak görmektedir. Bayramlarımız da bir, acımız da bir oluyor, tatlı günlerimiz de bir oluyor. Dolayısıyla Kıbrıs Türk halkıyla Anavatan'daki kardeşlerimizi ayırmak isteyenler ve 'Türkiyeliler Kıbrıslıları sevmez, Kıbrıslılar Türkiyelileri sevmez'gibi yorumlar yapmaya çalışanlar için daima art niyet düşünmek lazım. Kıbrıs Türk halkı, Anavatan'ından gelecek insanları, önce ordusunu, sonra kardeşlerini yıllarca hasretle beklemiştir. Kavuştuktan ve aradan yıllar geçtikten sonra bizi birbirimize ters düşürecek davranışlar içerisine sokmaya çalışanlara gülüp geçeceğiz."

Etkinlikte ayrıca, Derviş Eroğlu, eşi Meral Eroğlu, Maltepe Belediye Başkanı Mustafa Zengin ve Kıbrıs Türk Kültür Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Zehra Bilge Eray, Kıbrıs'a özgü el yapımı eserlerden oluşan serginin açılışını yaptı. 
 
Eski kuvvet komutanlarından emekli Orgeneral Necati Özgen'in Eroğlu'na şilt takdim ettiği etkinlikte, Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Halk Dansları Topluluğu da bir gösteri sundu.

 

Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ {http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=20082}



Bu haber 811 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,244 µs