En Sıcak Konular

CIA İŞİNİ BİLİR: ''ÇAKMA'' BİN LADİN

9 Mayıs 2011 13:27 tsi
CIA İŞİNİ BİLİR: ''ÇAKMA'' BİN LADİN Görüntülerdeki altı çelişki. Sağ eliyle kanal değiştiren bir solak gördünüz mü hiç?

'Çakma Ladin' iddiası!

Görüntülerdeki altı çelişki. Sağ eliyle kanal değiştiren bir solak gördünüz mü hiç? 

ABD komandolarının düzenlediği baskınla öldürülen Bin Ladin’in Pakistan’daki villasında ele geçirildiği açıklanan video tartışma yarattı. TV seyrettiği görülen El Kaide lideri ile ilgili görüntülerde birçok çelişki bulunuyor

ABD yönetiminin, Pakistan’ın Abbotabat bölgesinde düzenlenen baskınla öldürülen Usame Bin Ladin ile ilgili çelişkileri sürüyor. Ladin’in öldürüldükten sonra çekilmiş fotoğrafını ve cenaze videosunu yayınlamayı reddeden Beyaz Saray, onun yerine 54 yaşında ölen dünyanın 1 numaralı teröristinin, evinde bulunduğu iddia edilen 5 videoyu dünya basınına dağıttı. Ancak dağıtılan bu videolar, tartışmayı dindirmekten çok daha da alevlendirdi. Videoların 4’ü Ladin’i dünyaya yayınladığı video kayıtları için prova yaparken gösteriyor. Sonuncu videoda ise bir battaniyeye sarınmış bir görüntü içerisindeki El Kaide lideri televizyon seyrediyor. Bulunduğu oda izbe bir görüntüde. Televizyon 37 ekran ve hemen yanında bir uydu alıcısı görünüyor. Ekrandaki menüde ise “Favoriler” yazısı tepede görünüyor ve altında da Ladin’in favori listesindeki kanallar listeleniyor. 1’inci sırada El Cezire bulunuyor, onu BBC Arapça, El Arabiye ve Deustche Welle Arapça gibi kanallar izliyor. Uydu hizmetinin Pakistanlı bir şirketten alındığı anlaşılıyor. Bu görüntülerle ilgili internet forumlarında ateşli tartışmalara sebep olan çelişkilere gelince;

Videodaki 6 çelişki

1 FBI’in resmi sayfasında Usame Bin Ladin için hazırlanan profil bilgilerinde El Kaide liderinin solak olduğu belirtiliyor. Ancak Ladin olduğu iddia edilen kişi görüntülerde televizyon kumandasını sağ eliyle tutarak kanal değiştiriyor. Hangi solak insan kumandayı sağ eliyle kullanır?

2 Ladin, her kanal değiştirdiğinde ekranda kendisiyle ilgili bir görüntü beliriyor. Bu nasıl oluyor?

3 Görüntüler önceden kaydedilmiş video dosyaları olsa, ekranda neden bir televizyon menüsü var?

4 Menü çelişkisi gözardı edilse bile odada zaten video oynatıcı bulunmuyor, sadece uydu alıcısı var.

5 Ladin, hep sol arkasından çekilmiş halde görünüyor. Yüzünü özellikle gizliyor gibi bir hali var.

6 Parmak izi gibi hayat boyunca hiç değişmeyen kulakları daha önce görülen Ladin videolarıyla hiçbir benzerlik göstermiyor.

‘Gay Ladin’, içki içerken

Tüm bu çelişkiler ışığında videonun El Kaide liderini zavallı ve kendi görüntülerini izlemekten hoşlanan yüksek egolu bir kişi gibi göstermek isteyen CIA’nın üretimi olduğu iddia ediliyor. Komplo teorisyenlerinin bu alandaki en önemli kozu ise geçtiğimiz yıl Washington Post gazetesinde çıkan bir haber. Gazete, CIA’nın Ladin’i Müslüman dünyasında rezil etmek için bilgisayar teknolojisiyle bir video ürettiğini, görüntülerde El Kaide liderinin eşcinsel “dostlarıyla” bir ateşin etrafında oturup içki içerken görüldüğünü yazmıştı. Washington Post’a göre, bu video CIA çalışanları arasında dağıtılmasının ardından “dünya basınına servis edilmesi durumunda ABD’nin başının belaya gireceği endişesiyle” rafa kaldırıldı. Böyle bir videoyu bilgisayar ortamında hazırlama yeteneğine sahip olan CIA’nın benzer bir tekniği son görüntüler için de yapmış olabileceği belirtiliyor.

Kulak parmak izi gibidir değişmez

Ladin’in gerçek fotoğrafıyla videodaki görüntüsünde kulaklar birbirinden çok farklı. Oysa kulak parmak izi gibi, hayat boyunca değişmiyor.

Bir çelişki de TV’deki görüntüde. TV’de favori kanalların listesi var. Ancak her kanal değiştirdiğinde ekrana kendisi geliyor.

CIA’DEN LADİN OLMAMA OLASILIĞI: ‘11.8 katrilyonda bir ihtimal’

Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) uzmanları, El Kaide lideri Usame bin Ladin’den alınan DNA örneklerinde ve kimlik tespitinde kullanılan diğer testlerde yanılma riskinin 11,8 katrilyonda bir olduğunu açıkladı. Uzmanlar, önce cesedin fotoğraflarının Bin Ladin canlıyken çekilen fotoğraflarla karşılaştırıldığını ve daha sonra DNA örneği alındığını ve bunun Bin Ladin’in ailesinden alınanlarla karşılaştırıldığını belirtti. Bu temellerde yapılan testlerde yanılma riskinin 11,8 katrilyonda bir olduğu ifade edilerek Seals komandoları tarafından öldürülen kişinin Bin Ladin olduğundan şüphe duyulmadığı kaydedildi. (VATAN)


 

Kaynak: GAZETEVATAN {http://haber.gazetevatan.com/cakma-ladin-iddiasi/376084/30/Dunya}

 



Bu haber 882 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,579 µs