En Sıcak Konular

TRABZONSPOR BİR ''UMUT'' DEDİ:1-2

9 Mayıs 2011 09:40 tsi
TRABZONSPOR BİR ''UMUT'' DEDİ:1-2 Bordo-mavili ekip, İzmir’de Burak ile rahatladı, ancak ardından durakladı. 87. dakikada Abdülkadir rakibi şoka uğrattı. Umut Bulut bu golün santrasından 16 saniye sonra takımını yeniden ayağa kaldırdı.

BU AŞK BİTMEZ

Bordo-mavili ekip, İzmir’de Burak ile rahatladı, ancak ardından durakladı. 87. dakikada Abdülkadir rakibi şoka uğrattı. Umut Bulut bu golün santrasından 16 saniye sonra takımını yeniden ayağa kaldırdı. Bucaspor bu skorla ligden düşen Kasımpaşa ve Konyaspor’a katıldı

Trabzonspor’un iki hücum silahı Burak Yılmaz ile Umut Bulut dün yine kurtarıcı olarak sahnedeydi. İlk golün sahibi Burak, bu sezon 18. sayısına imza attı.
Trabzonspor, İzmir deplasmanında Bucaspor’a şans tanımadı, şampiyonluk yarışında Fenerbahçe ile girdiği amansız yarışa devam etti: 1-2.
17. dakikada Pawel’in pasıyla ceza sahasında topla buluşan Burak şutunu attı. Kaleci Ömer’in uzaklaştıramadığı meşin yuvarlağı ağlara göndermek isteyen Umut çok kötü vurunca Trabzonspor mutlak bir golden oldu.
19. dakikada Jebrin’in sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta ceza alanı içindeki Leko topa istediği gibi vuramadı, meşin yuvarlak yandan auta çıktı.
21. dakikada Trabzonspor aradığı üstünlük sayısına ulaştı. Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunu Selçuk kullandı, kaleci Ömer boşa çıktı, savunmanın arasından iyi yükselen Burak sert bir kafa vuruşuyla topu ağlara yolladı: 0-1
36. dakikada Selçuk’un pasıyla sol çaprazda buluşan Pawel kaleyi denedi, Ömer topu kornere gönderdi.
42. dakikada Burak’ın ceza alanına gönderdiği topa Jaja ile birlikte hareketlenen uygun durumdaki Umut’un vuruşunda, kaleci Ömer gole izin vermedi.
51. dakikada Jaja sol çaprazdan sert vurdu, Ömer uçarak topu kornere
çeldi.
57’te Umut’un ceza sahasının solunda, son anda çizgiden çevirdiği topa cepheden Burak bekletmeden vurdu, Ömer sağına gelen topa mükemmel uzanarak golü önledi.
79. dakikada Musa Aydın’ın sağdan ortasında Abdülkadir bomboş durumda kafayı yere vurdurdu, zeminden seken top üstten auta çıktı.
87’de Jebrin mükemmel hareketlerle ceza sahasına taşıdığı topu Abdülkadir’in önüne bıraktı. Bu oyuncu sol ayağıyla nefis bir vuruşla topu ağlara yolladı: 1-1.
88. dakikada Trabzonspor hemen golü bularak şoktan çıktı. Santranın hemen ardından rakip sahaya gönderilen topta defansın hatasından yararlanan Umut, ceza sahası çizgisi üzerinden sert bir vuruşla Trabzonsporluları sevindirdi: 1-2.

Bir atıyor, pir atıyor
Dört maçlık aranın ardından takımının dünkü galibiyet golünü atan Umut Bulut, bu sezon Süper Lig’deki gol sayısını 11’e çıkardı. Umut Bulut bu 11 golü 9 farklı maçta atarken, Trabzonspor, Umut’un gol attığı bu 9 karşılaşmadan da galibiyetle ayrıldı. Bordo-mavili takım, Umut Bulut’un 2 gol attığı maçlarda Kasımpaşa’yı 7-0 ve Galatasaray’ı 2-0 yenerken, golcünün 1’er gol attığı maçlarda ise Gençlerbirliği ve B.Belediyespor’u 3-1, Manisaspor’u 2-1, Konyaspor’u 2-1 ve 1-0, Bucaspor’u 2-0 ve 2-1 mağlup etti. Süper Lig’de 4 hafta aradan sonra gol bulan Umut Bulut, ayrıca bu sezon Bucaspor’a karşı çıktığı 2 maçta da gol atmış oldu.

Deplasman fatihi!
Bucaspor’u deplasmanda 2-1 mağlup eden Trabzonspor, bu sezon dış sahada oynadığı 16. maçta 39 puana ulaştı. Deplasmanda başarılı olan bordo-mavililer, 32. haftada da Bucaspor’u yenerek deplasmandaki galibiyet sayısını 12’ye çıkardı. Bu sezon dışarıda sadece Fenerbahçe’ye mağlup olan Trabzonspor, son haftada deplasmanda oynayacağı Kardemir Karabükspor maçı öncesinde dış sahadaki 16 maçta 12 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 yenilgi aldı.

Kadere bak
Bank Asya 1. Lig’de geçen yıl 8 Mayıs 2010 tarihinde, Kayseri Erciyesspor’u 4-0 yenerek Süper Lig’e yükselen Bucaspor için 8 Mayıs bu kez kara bir gün oldu. İzmir ekibinin, tam bir yıl sonda ligden düşmesi kesinleşti.

 

Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ {http://spor.milliyet.com.tr/bu-ask-bitmez/spor/spordetay/09.05.2011/1387817/default.htm}
 



Bu haber 740 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,838 µs