En Sıcak Konular

FENER ADIM ADIM MUTLU SONA DOĞRU İLERLİYOR: 0-1

9 Mayıs 2011 09:14 tsi
FENER ADIM ADIM MUTLU SONA DOĞRU İLERLİYOR: 0-1 Sarı-lacivertli ekip, Karabük'ü yenerek deplasmanda 8 maçlık galibiyet serisi yakaladı.

SAAT AYARI!

Sarı-lacivertli takım, en önemli viraja tutuk başladı. Ev sahibi ekip, etkili oyunuyla rakibine oyun kurdurmadı, etkili ataklarla da boş durmadı. İkinci 45'te Fenerbahçe biraz toparlandı, Lugano'nun tek golü ile 3 puanı kaptı

Fenerbahçe şalter indirmiş gibiydi; ligin kalan maçlarının en kritiği olan bu deplasmanda, sezonun 2. yarısındaki çılgın performansından eser olmadan oynuyorlardı.
Karabükspor, dirençli, sakin, hırslı ve organizeydi. Maçın büyük bölümünde şampiyonluk adayı kendisiymişcesine daha istekli ve daha emin top koşturuyordu. Daha net ve daha fazla gol pozisyonu yakalayan Karabük oluyordu. Fenerbahçe ise nutku tutulmuş bir organizasyon ile çaresizlik içindeydi. Fenerbahçe adına bu kahır tablosu, 67 dakika sürdü. Bu umutsuz bekleyişi bitiren, maçı olmadık bir anda Fenerbahçe'nin lehine çeviren yine Alex'in bir hareketi oluyordu.
Sarı Lacivertliler için yaşamsal pası verip, Lugano'yu topla buluşturduğu ana kadar, bu maçın 1. dakikasından itibaren inancı erimeye başlayan her bir Fenerbahçelinin umudunu yineliyordu. Oynayamadan kazanmak diye ancak buna denilebilirdi.
Karabükspor, 3'te Fenerbahçe kalesinde Yasin, 6'da da Cernat'ın sert şutları ile tehlike yarattı. 12'de Stoch'un kale alanına gönderdiği topu Alex gol yapmak istedi, ama Tomiç kornere çeldi. 14'te Selçuk'un ceza alanı önünde yere indirdiği Angelov kırmızı ve faul beklerken, hakem devam ettirdi.
67'de Alex, korner kullanıp ceza alanına yakın pozisyon aldı. Top yine ona geldi, savunmanın arasına attığı topla Lugano'yu buluşturdu. Lugano vurup, golü attı; 0-1. 82'de Alex, Santos'u golle burun buruna getirdi. Santos vuruşunu yaptı, top Tomiç'i geçti, ama kornere çıktı. Kornerden gelen topu bu kez Alex boş kaleye gönderemedi.

Rekora adım adım
Sarı-lacivertli ekip, Karabük'ü yenerek deplasmanda 8 maçlık galibiyet serisi yakaladı. Fenerbahçe, 34. haftada Sivas deplasmanından da galibiyetle ayrılırsa, Galatasaray’a ait 9 maçlık üst üste deplasmanda kazanma rekoruna ortak olacak. Galatasaray 2002-03 sezonunda 15. hafta ile 30. hafta arasında üst üste 9 deplasman maçından galibiyetle ayrılmıştı. 2005-06 sezonunda Daum yönetiminde üst üste deplasmanda 8 maç galip gelen Fenerbahçe bu haftaki galibiyet ile kendi rekorunu da egale etti.

Siftah yaptı
Süper Lig'de bu sezon 7 gol atan Diego Lugano ilk kez ayakla fileleri havalandırdı. Sezonun ilk 31 haftasında attığı 6 golü de kafayla kaydeden Uruguaylı yıldız bu sezon ligin en çok gol atan defans oyuncusu konumunda bulunuyor.( ANALİZ - YUSUF KOBAL - Milliyet) [1]

KIRMIZIYI ATLADI
 
Bülent Yıldırım'ın motivasyonu üst düzeydeydi. Köşe vuruşu öncesi, birbirini iten ve tutan Muhammet-Lugano ikilisi ile verdiği kararlara sözle itiraz eden Emre Belözoğlu'nu herkesin göreceği şekilde uyararak otoritesini gösterdi. Lugano'nun, Angelov'a arkadan kayarak yaptığı faulde oyunu avantaja bırakması olumlu yönüydü. Ancak oyun durduğunda Lugano'ya sarı çıkarmalıydı.
İlk devrenin en kritik pozisyonunda ceza alanı dışında Angelov arkadan Selçuk'un sol kolunu çekmesiyle yerde kaldı. Yıldırım pozisyonu göremedi. İki oyuncunun yan yana olduğunu sandı, yanıldı. Faulu verip, bariz gol şansını engellediği için Selçuk'a kırmızı göstermeliydi.
Benzer hareketi ceza alanı dışında Stoch, Kerim'e yaptı. Sarı kartını doğru kullandı. Niang, Muhammet'in elini vücudunda hissettiği anda kendini yere bıraktı. Pozisyona yakındı. Devam kararında haklıydı. Aldatmadan sarı gösterebilirdi.
İkinci devrede Seriç-Niang ikili mücadelesindeki devam kararı yerindeydi. Muhammet'e Niang'a yaptığı faulden sonra sarı kartını kural gereği çıkardı. Cernat'ın kontrolsüz hareketi sonrası Stoch'un bileğine basmasında çıkardığı sarı kartta haklıydı.
Bülent Yıldırım maça tempo kazandıran yönetim tarzı ile faullerde iki takım için de tutarlı karar vererek iyi bir yönetim ortaya koydu. Selçuk'a göstermediği kırmızı kart tek ve en önemli hatasıydı.

Yıldırım hata yapmadı
Yunus Yıldırım, maçı devamlı kontrolünde tutarak, faullerde iki takım için de verdiği objektif kararlarla otoritesini oyunculara hissettirdi. Kartlarını da doğru bir şekilde kullanan Yıldırım, zorlu maçı skoru etkileyecek bir hata yapmadan tamamladı.(METİN TOKAT-Milliyet) [2]

 

Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ

[1] {http://spor.milliyet.com.tr/saat-ayari-/spor/spordetay/09.05.2011/1387813/default.htm}

[2] {http://spor.milliyet.com.tr/kirmiziyi-atladi/spor/sporyazardetay/09.05.2011/1387829/default.htm}

 



Bu haber 695 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,021 µs