En Sıcak Konular

BAHÇELİ'DEN 40 ÇÜRÜK YUMURTAYA 40 HARAMİLİ CEVAP

5 Mayıs 2011 10:45 tsi
BAHÇELİ'DEN 40 ÇÜRÜK YUMURTAYA 40 HARAMİLİ CEVAP Bahçeli, "Benzetme takıntısı olan Başbakan'a cevabımız şudur: Kırk çürük yumurtadan bir sağlam yumurta çıkmaz ama kırk haramiden bir AKP çıkar" dedi.

Kırk haramiden bir AKP çıkar 

Başbakan Erdoğan'ın İstanbul'da yaptığı bir konuşmada kendisini hedef alarak "Kırk çürük yumurta bir sağlam yumurta etmez" dediğini belirten MHP Lideri Bahçeli, "Benzetme takıntısı olan Başbakan'a cevabımız şudur: Kırk çürük yumurtadan bir sağlam yumurta çıkmaz ama kırk haramiden bir AKP çıkar" dedi.

PARTİSİNİN Ankara milletvekili adayları tanıtım toplantısına katılan ve coşkulu kalabalığa hitabeden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partilerini parçalamak, hatta yok etmek için her türlü iğrençliğe tevessül edildiğini belirterek "Okyanus ötesinden yönlendirilen internet sitelerinin kara çalmasıyla yüz yüzeyiz. Hedef Milliyetçi Hareket ve Ülkücülerdir" dedi.

MHP'nin tek başına iktidar olabilmek için tam yol ilerlediğini söyleyen Bahçeli, "Engelleri aşarak, bariyerleri yıkarak ilerliyoruz. Tuzakları bozarak, kuşatmayı yararak ilerliyoruz.. Birbirimize dayanarak, kendimize güvenerek,inançlarımızdan feyiz alarak ilerliyoruz. Geriye gitmenin adeta formülü olan 'ileri demokrasi'taraftarlarıyla hesaplaşmak için yola koyulduk" diye konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP Ankara İl Başkanlığı'nın Ankara Spor Salonu'nda düzenlediği aday tanıtım toplantısına katıldı. Burada yaptığı konuşmaya salondaki heyecandan övündüğünü söyleyerek başlayan Bahçeli, partililere "Marufun yanında oldunuz,

münkirin karşısına dikildiniz. Şirretin karşısında rahim olan Cenab-ı Allah'a sığındınız. Türk milletinin varlığına kendinizi adadınız. Soylu duruşunuzu, yiğit bakışınızı ve bozkurt edanızı hiç bozmadınız. İkballerle bezenmiş tuzaklara, menfaat düzenekleriyle ayakta tutulan kumpaslara aldanmadınız" diye seslendi.

"Şifrelerle bir milyon 700 bin gencimizin hakkını çiğneyenlere haddini bildirmek için burada toplandık" diyen Bahçeli, zalimin azı dişini sökmek için başkentten ses verdiklerini söyledi.

MHP'nin tek başına iktidar olabilmek için tam yol ilerlediğini söyleyen Bahçeli, "Engelleri aşarak, bariyerleri yıkarak ilerliyoruz. Tuzakları bozarak, kuşatmayı yararak ilerliyoruz. Dedikoduları bertaraf ederek, suçlamaları etkisizleştirerek ilerliyoruz. Birbirimize dayanarak, kendimize güvenerek, inançlarımızdan feyiz alarak ilerliyoruz. Geriye gitmenin adeta formülü olan ileri demokrasi taraftarlarıyla hesaplaşmak için yola koyulduk" diye konuştu. 

"Özel hayatı takip altına alan gözleri, telefonları dinleyen pis kulakları cezalandırmak için Ankara hazırım diyor" ifadelerini kullanan Bahçeli, "Pusuları yok etmek için destek istiyoruz. Türk milletinin değerlerine çemkirenleri alt etmek için sesimize kulak verilmesini bekliyoruz. Dik baş, tok karın ve açık alın için ses veriyoruz. Ses Ver Türkiye, Ses Ver Ankara" diye seslendi.

"PARTİMİZİ YOK ETMEK İÇİN HER İĞRENÇLİĞE TEVESSÜL EDİYORLAR"

Kendi milliyetçiliklerinin dağılmaya, ufalanmaya ve kardeş ihtilafına izin vermeyeceğini belirten Bahçeli, dört bir koldan kirli ve karanlık hesapların üzerlerine geldiğini söyledi.

Bahçeli şunları kaydetti: "Partimizi parçalamak, küçültmek, marjinalleştirmek ve hatta yok etmek için her iğrençliğe tevessül ediyorlar. Suratlarından pislik akanların derin ittifakı yine oklarını üzerimize çevirmiş durumda. Türk milletinin birlikte yaşamasından rahatsızlık duyanların hedefinde biz varız. Bin yıllık kardeşliği bozmak için fırsat kollayanların menzilinde biz yer alıyoruz. Federasyon özleminden yanıp kavrulan ihanet odaklarının kızgınlığı bize yöneliktir. 

Türkiye'yi bölmek, Cumhuriyet'i tasfiye etmek, milleti ayrıştırmak isteyenlerin hevesleri Milliyetçi Hareket düşmanlığıyla bileniyor. İleri demokrasi yalandır, daha fazla özgürlük iddiaları boştur, hukukun üstünlüğü sözleri aldatmadır dedikçe, AKP bize hayasızca çamur atıyor. AKP hükümeti, bir tarafta Okyanus ötesiyle kol kola Türkiye'nin temellerine dinamit yerleştiriyor, diğer tarafta ise buna karşı çıkan Türkiye sevdalılarına hakaretler yağdırıyor. 

Tıpkı bugünkü gibi, besin kaynakları haram olan ve dışarıdan yönlendirilen yandaş basının üzerimize attığı pisliklere şahit olduk."

Bahçeli, AKP'den milletvekili adayı gösterilmeyenlerin saflarını ve konumlarını yeniden belirlemeleri gerektiğini anlatarak, "Tercih ve seçim ortadadır: Ya PKK açılımının ve Habur rezaletinin peşinden gideceklerdir, ya da Türkiye'nin milli birliği, milli kimliği ve kardeşliğinin yanında saf tutacaklardır" diye konuştu.

"USTALIK DÖNEMİ, TÜRK MİLLETİNİN AYRIŞMASINI ÖNGÖRMEKTEDİR"

Seçimden sonra Türkiye'nin başkanlık sistemi formülüyle eyaletlere bölünebilmesi için kendilerinin siyasi yapıda etkisiz bir aktör olmalarının planlandığını ileri süren Bahçeli, "Başbakan'ın ustalık dönemi, Türk milletinin etnik temelde ayrışmasını öngörmektedir. Çıraklıkta hazırlık yapan ve iç muhalefeti dış destekle etkisizleştiren, kalfalık döneminde yıkımın ihalesini alan Başbakan, şimdi Türkiye'yi uçurumdan aşağı atmak için destek istemektedir.

Sonu ve sonucu ne olursa olsun; Türkiye'nin bölünmesini hızlandıracak ve milletimizin dağılmasını sağlayacak PKK açılımına dün nasıl karşı durmuşsak, artan bir şekilde bundan sonra da buna devam edeceğiz" şeklinde konuştu. 

PKK'yı muhatap kabul etmeyeceklerini, iki dilli hayat taleplerini geri çevireceklerini bildiren Bahçeli, şöyle devam etti: "Demokratik özerklik zırvasını reddeceğiz. Yeni anayasada etnik kimliklerin tanınmasına müsaade etmeyeceğiz. Bölücülüğün meşrulaşmasına, terörün masumlaşmasına rıza göstermeyeceğiz. Milletimizin 36 parçaya ayrılmasına izin vermeyeceğiz. Yolsuzluğa ve yoksulluğa prim verdirmeyeceğiz. Biz, bebek katiliyle kurulan pazarlık masalarını, mutabakat arayışlarını deşifre ettik. Kimin şerefli, kimin şerefsiz olduğunu öfke nöbetlerine girenlerin yüzüne tuttuğumuz aynayla gösterdik.

Ermeni açılımıyla ecdadımızı sorgulamaya çalışanlara meydan vermedik. 

Türk milletinin aleyhine olacak her girişimin karşısında dimdik durduk. Onay vermedik, eyvallah etmedik, görmezden gelmedik.

İşte sırf bunlardan dolayı Başbakan ve partisinin iftiralarının odağındayız. Bu yüzden okyanus ötesinden yönlendirilen internet sitelerinin kara çalmasıyla yüz yüzeyiz. Hedef Milliyetçi Hareket ve Ülkücülerdir." 

"TÜRKİYE'NİN ÇEVRESİ ATEŞ TOPU GİBİ"

Bahçeli, Türkiye'nin çevresinin ateş topuna döndüğünü belirterek, "Sıfır sorun siyaseti, Ortadoğu'da duvara toslamış, one minute sahteliğinin foyası dökülmüştür" diye konuştu.

Suriye ile vizelerin kaldırıldığını hatırlatan Bahçeli, Suriye'den gelecek mültecilere karşı bir ön hazırlığın yapılıp yapılmadığını ve mültecilerle birlikte terör örgütü üyelerinin sınırdan girme ihtimaline karşı bir tedbirin alınıp alınmadığını sordu.

Yakın coğrafyalarda yaşanan halk hareketlerinin Türk milletine aba altından sopa göstermek anlamına geldiğini ileri süren Bahçeli, "Bu hadiselerin bulaşıcı etkisi yavaş yavaş kendisini göstermeye de başlamıştır. AKP küresel güçlerin planlarına mihmandarlık yaparak arkasındaki desteğin çekilmemesine uğraşmaktadır. Okyanus ötesinden gelen istihbarat şefleri, AKP'yi kendi amaçları doğrultusunda daha da kemikleştirmek için harekete geçmişlerdir. Özellikle Türkiye'nin 12 Haziran'dan sonraki manzarası, sosyal ve siyasal yapısı için hummalı bir faaliyet söz konusudur" dedi.

HAŞİM KILIÇ'A ELEŞTİRİ

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın Anayasa Mahkemesinin 49. kuruluş yıl dönümünde söylediği "Tüm toplumsal farklılıkların talep ve beklentileri Anayasa yapımında temel meşruiyet dayanağı olarak kabul edilmesi şarttır" sözlerini eleştiren Bahçeli, "Hukuk adamları ne zamandan beridir üniter yapıyı sulandıracak, farklılıkları anayasaya taşıyacak tekliflere açık ve sıcaktır?

Anayasa Mahkemesi Başkanının anayasayı rencide edecek söz ve tavırları bizatihi anayasanın ruhu ve lafzıyla çelişmektedir" şeklinde konuştu. 

Şartlar olgunlaştığında, ana dilde eğitim ve iki dilli hayat taleplerinin yerine önce özerk, sonra bağımsız Kürdistan taleplerinin alacağını savunan Bahçeli, şunları kaydetti:

"Bu karanlık gidişe son verilemez ise Türkiye önce iki dilli ve iki ortaklı can çekişen tek devlete, sonra çok dilli ve çok ortaklı bir federal devlet yapılanmasına doğru yol alacaktır. Hızı teslimiyetin dozuna ve hızına bağlı olarak değişecek bu aşamadan sonra ise Türkiye iki ayrı seçenekte sıkıştırılacaktır. Bunlardan bir tanesi, ayrı ayrı kimlik oluşturmuş ve milletten ayrılmış kardeşlerin ve coğrafyaların da birbirinden uzaklaştığı parçalanma ve küçülme sürecidir. Diğeri ise, küresel gücün öncelik vererek dayatacağı model olan Irak'ın kuzeyini içine alacak ve aşiret reislerini kucaklayacak şekilde çok devletli ve milletli konfederal devlet yapılanmasıdır."

Okullarda okutulan andın kaldırılması için "adice" çaba gösterildiğini savunan Bahçeli, "Türküm, doğruyum, çalışkanım diyen yavrularımızın sesini hiç kimse kesemeyecektir. Türk milleti üzerinde cerrahlık yapmaya cüret edenler, bölmeyi akıllarından geçirenler yanılıp yok olmaya eninde sonunda mahkum olacaklardır" dedi.

"TÜRKİYE'NİN TOPLUM SÖZLEŞMESİ BELGESİNE İHTİYACI VAR"

Türkiye'nin gerçek anlamda bir "Toplum Sözleşmesi Belgesi" niteliğinde yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğunu vurgulayan Bahçeli, anayasanın mümkün olabilecek en geniş siyasi ve toplumsal uzlaşı temelinde ve demokratik bir tartışma zemininde hazırlanmasının zorunlu olduğunu söyledi. 

Bahçeli, yeni bir anayasa yapımında, "Etnik kimliklere siyasi ve hukuki statü tanınarak çok parçalı millet yapısı oluşturulmasına, kişi hak ve özgürlüklerinin etnik temelli kolektif haklara dönüştürülmesine, Türkçe dışındaki dillere ve farklı kültürlere resmi statü kazandırılarak yapay azınlık yaratılmasına, milli kimlik tanımının değiştirilerek 'Türkiyelilik'kavramının esas alınmasına ve Türk milleti kavramı yerine ikame edilmeye çalışılmasına, Türkçe'den başka dillerde 'anadil'olarak eğitim yapılmasına, Türkiye'nin idari yapısının değiştirilerek yerel yönetimlerin mahalli parlamento olarak çalışacağı özerk bölgeler sisteminin hayata geçirilmesine imkan ve zemin hazırlayacak hususlara" karşı çıkacaklarını da söyledi.

40 ÇÜRÜK YUMURTAYA 40 HARAMİLİ CEVAP

MHP'nin açıkladığı seçim beyannamesiyle milleti refaha ulaştırmayı hedeflediğini dile getiren Bahçeli, programlarının temel amaçlarını şöyle sıraladı:

"İstihdam dostu, sürdürülebilir bir büyüme ortamını tesis etmek, işsizlik ve yoksulluğu azaltmak ve gelir dağılımını daha adil hale getirmek, rekabetçi bir kur politikası uygulamak, üretim ve ihracatın ithalata bağımlılığını azaltarak rekabet gücü yüksek bir üretim ekonomisi tesis etmek, ekonominin dış kaynak bağımlılığını azaltarak şoklara dayanıklı hale getirmek ve kırılganlığı azaltmak, kamu ve özel sektör borç stokunu sürdürülebilir bir seviyeye indirmek vardır."

Bahçeli, 4 yıllık ekonomi programlarında yıllık ortalama yüzde 7 büyümeyi hedeflediklerini, her yıl yaklaşık 700 bin kişiye iş kapısı açmayı amaçladıklarını, enflasyonu yüzde 5'in altına çekmeyi planladıklarını söyledi. 

Vergileri azaltacaklarını da kaydeden Bahçeli, muhtaç ailelere "Hilal Kart" vereceklerini, işsizlere işe girene kadar asgari ücretin yarısını ödeyeceklerini ifade etti. 

"Hiç kimse bugün aldığı devlet yardımlarından mahrum kalmayacak" diyen Bahçeli, konuşmasına şöyle devam etti:

"Sobası tütmeyen hiçbir ocak bulunmayacak. Elleri titreyen yavrular Allah'ın izniyle asla olmayacak. Yuvalar sıcak, sofralar zengin, yüzler sevinçle dolacak. Konutu olmayan yoksul kardeşlerimize konut yapacağız. 

Şehit yakınlarımıza ve gazilerimize oturacakları konut temin edeceğiz. 

Artık dar gelirlilere kira yardımı yapmaya başlayacağız. Yaşlılarımıza tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz. Sözleşmeli, 4/B'li, 4/C'li kim varsa kadroya alacağız. Sözleşmeli öğretmenlerimizi kadrolu yapacağız. Emekli kardeşlerimiz bizimle bir maaş fazla alacaklar. Torunlarına harçlığı rahatlıkla verecekler. 

Tarımsal desteklemeleri milli gelirin yüzde 1,5'ine çıkaracağız. Besi hayvancılığı desteğini yüzde 50 artıracağız. Mazottaki KDV'yi ve ÖTV'yi kaldıracağız."

Ankara Büyükşehir Belediyesinin çocuk oyunlarının simgesi olarak seğmen kıyafeti giymiş kediyi kullanmasını da eleştiren Bahçeli, "Kediye seğmen kıyafeti giydiren, seğmenleri kedi kılığına sokan bu zihniyete şamarı indirmek için harekete geç Ankara" diye konuştu.

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'da yaptığı bir konuşmada kendisini hedef alarak "Kırk çürük yumurta bir sağlam yumurta etmez" dediğini belirten Bahçeli, "Benzetme takıntısı olan Başbakana cevabımız şudur: Kırk çürük yumurtadan bir sağlam yumurta çıkmaz ama kırk haramiden bir AKP çıkar" dedi.

 

Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ {http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=19937}

 



Bu haber 932 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,003 µs