En Sıcak Konular

KILIÇDAROĞLU: ''DANA GİTTİ ANGUS'A KALDIK''

5 Mayıs 2011 10:37 tsi
KILIÇDAROĞLU: ''DANA GİTTİ ANGUS'A KALDIK'' CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Kars Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitinginde halka hitap etti.

Kılıçdaroğlu: Dana gitti Angus'a kaldık.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Kars Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitinginde halka hitap etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kars'taki hayvan pazarını gezdiğini anımsatarak, ''Bir Allah'ın kulu bile çıkıp 'benim şikayetim yoktur' demedi. Herkes şikayet ediyor. Ve orada güzel bir laf duydum. Diyor ki: Mazot bitti beygire kaldık. Dana gitti Angus'a kaldık. İşte zamcı Recep'in ülkeye getirdiği tablo bu'' dedi.

Kars'a pek çok kez geldiğini, ancak ilk kez bu kadar mağdur edildiğini gördüğünü ileri süren Kılıçdaroğlu, aydınların, çiftçilerin, üreticilerin, alın teri döken, emeğiyle geçinen, barışı, kardeşliği içselleştirmiş kişilerin kenti Kars'ın AK Parti iktidarı döneminde zor günler geçirdiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, 1937 yılında Canlı Hayvan İhracatçıları Birliğinin kurulduğu Kars'ta, bugün hayvancılığın bittiğini, tarımın yapılamadığını, esnafın zor günler geçirdiğini, üretimin durduğunu, turizmin öldüğünü iddia eden Kılıçdaroğlu, halkın iktidarında Kars'ı yeniden eski günlerine kavuşturacaklarını kaydetti.

Kars, Ardahan ve Iğdır'da 1 milyon 200 bin olan canlı hayvan sayısının 300 bine düştüğünü ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle dedi:

''Size sözüm var, yetki verin halkın iktidarında Kars'ı eski görkemli günlerine tekrar kavuşturacağız. Karslı üzerine düşeni yaptı. Geldiler vaat ettiler, 'şunu yapacağız, bunu yapacağız' dediler. Karslı da dedi ki: Madem yapacaksın söz sana milletvekili veriyorum. Verdi de. Onlar ne verdi Kars'a? Açlık ve yoksulluk verdiler. Karslıdan bir isteğim var. Benim söylediklerim doğru değil ise AKP'ye oy vermeye devam. Benim söylediklerim doğru ise AKP'yi sandığa gömmeye hazır mısın? Beraber mücadelesini vereceğiz. Beraber kavgasını vereceğiz.''

Kars'ta şeker fabrikasının özelleştirilmesini eleştiren Kılıçdaroğlu, ''Size sözüm var. 13 Haziran'da halkın iktidarını kuralım, sadece Kars'ta değil, Doğu ve Güneydoğu'daki hiçbir şeker fabrikasını özelleştirmeyeceğiz. Orada çalışacaklar, orada üretecekler'' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a bir televizyon kanalında tartışma teklifini yineleyen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

''Ben AKP'nin ve yöneticilerinin gövdesini silkeliyorum, dallarını da siz silkeleyeceksiniz. Hep beraber yapacağız biz bunu. İki de bir zamcı Recep diyor ki: Efendim Kemal Kılıçdaroğlu, şunu yaptı, bunu yaptı. Eyvallah diye bilirsin. Ben ona bir çağrıda bulunuyorum. Sen yürekli adamsan gel, televizyona beraber konuşalım. Kim doğruyu söylüyor, kim halkı kandırıyor? Karşıma çıkabilir mi? Ben de biliyorum çıkamaz. Çıkması için iki şart lazım. Bir; temiz olması lazım, verilmeyecek hesabının olmaması lazım. İki; mangal gibi yürek lazım. Ben ne söylüyorsam, neyi ifade ediyorsam bilin ki doğrudur. Yanlışsa gelir karşıma der ki: Sen yanlış söylüyorsun, bak belgesi buradadır. Ben doğruyu söylüyorsam, gelsin karşıma ona neleri yapacağımı o çok daha iyi bilir. Korkuyor zaten.

Niye diyorum zamcı Recep? En son benzine bir zam daha gelmiş. İnsaf, insaf artık. Çiftçi dünyanın en pahalı mazotunu, gübresini, ilacını, elektriğini, yemini kullanır. Yetmiyor bir zam daha. Ne söyleyeyim ben şimdi buna? Allah aşkına zamcı Recep dediğim zaman haksızlık mı yapıyorum? Sabah zam, akşam zam. Olmaz, olmaz. Benim çiftçiye sözüm var, mazotu 1,5 lira yapacağım. Ne derlerse desinler, ne söylerlerse söylesinler. 'Efendim kaynağını nereden bulacaksın?'. Bu memlekette kaynak var. Biz biliriz kaynağı nereden bulacağımızı. Hortumları keseceğiz. Hiçbir evde çocuklar yatağa aç girmeyecek. Hiçbir aile 'benim gelirim yok çocuklarıma kahvaltı veremiyorum' diyemeyecek.''

''PARLAMENTOYA GÖNDERDİĞİNİZ VEKİLLERİNİZ İYİ UYUDULAR''

CHP'nin ''önce insan'', insanı düşüncesiyle, etnik kimliğiyle, inançlarıyla Allah'ın yarattığı en değerli varlık olarak gördüğünü ifade eden Kılıçdaroğlu, hiç kimseyi ötekileştirmediklerini savundu.

Türkiye'deki yoksulluğu bitirmek için aile sigortasını getireceklerini belirten Kılıçdaroğlu, 1971'de Türkiye Cumhuriyeti Parlamentosundan bir yasa geçtiğini, uluslararası çalışma örgütünün 102 sayılı sözlemesinin bir kanunla kabul edildiğini anlattı. Bu sözleşmeye göre, Türkiye'nin 9 sigorta dalından biri olan aile sigortasını getireceğini ifade eden Kılıçdaroğlu, ''Yıl kaç 1971. Şimdi 2011. Allah'ın izniyle 40 yıllık hayali gerçekleştireceğim. Bu ülkede çocuklar yatağa aç girmeyecek'' diye konuştu.

Kars'taki hayvan pazarını ziyaret ettiğini anlatan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

''Bir Allah'ın kulu bile çıkıp 'benim şikayetim yoktur' demedi. Herkes şikayet ediyor. Ve orada güzel bir laf duydum. Diyor ki: Mazot bitti beygire kaldık. Dana gitti Angus'a kaldık. İşte zamcı Recep'in ülkeye getirdiği tablo bu. Bu tabloyu Karslılar içine sindirmiyorsa 12 Haziran'da sandığa gidecekler ve yeniden, ama yeniden düşünsünler. İki dönemdir Kars AKP'ye güzel davrandı. Ben güzel davrandılar diyorum, arkadaşımız diyor ki: Evet Mecliste güzel uyudular. Sizin seçip Parlamentoya gönderdiğiniz vekilleriniz iyi uyudular. Ben de biliyorum. Aslında ben bu kadar konuşuyorum, ama acaba hata mı yapıyorum diye de düşünüyorum. Neden biliyor musunuz? İki dönemdir parlamentodayım. Çıkıp da bir AKP milletvekilinin 'ya Kars'ın böyle bir derdi var, sorunu var. Kars'ın sorunu çözülsün' dediğini duymadım.''

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kadınlara seçme ve seçilme hakkını veren partinin CHP olduğunu belirterek, ''Şimdi inşallah 13 Haziran'dan sonra size ekonomik güvence hakkını getirecek olan parti de yine Cumhuriyet Halk Partisi olacaktır'' dedi.

Kılıçdaroğlu, partisinin Kars Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlediği mitingde halka hitap etti.

Geliri olmayan veya geliri asgari ücretin altında olan her yoksul hanede kadının banka hesabına her ay 600 lira para yatıracaklarını belirten Kılıçdaroğlu, kadınların memur, işçi, emekli gibi parasını çekeceğini, çoluk çocuğunun rızkını çıkaracağını dile getirdi. Kılıçdaroğlu, kadının kimseye minnet duygusu olmayacağını, kimseye muhtaç etmeyeceklerini belirterek, sağ elin verdiğini sol elin bile görmeyeceğini anlattı.

Aile sigortası projelerini anlattıktan sonra kaynağı nereden bulacakları yönünde eleştiriler geldiğini anımsatan Kılıçdaroğlu, ilk etapta devlette yardım yapılan kuruluşları belirlediklerini söyledi. Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

''14 kuruluş yardım yapıyor. Bunların bütçelerini topladık. Kaç lira? Onları alt alta getirdik. Açığımız kaldı; 7 milyar lira. 7 milyar lira bütçede bütün kamu harcamalarının yüzde 1,7'si. Yani 100 liradan bir lirayı, hadi bilemedin 2 lirayı yoksul insanların için ayırmak ne zamandan beri 'kaynağı nereden bulacaksın' diye bir soru haline geliyor? Bunu sormayacak mısınız? Sen bütçenin yüzde birini bile bu millete fazla görüyorsun. Ama ben ayıracağım. Bu ülkede yoksulluk tarihe gömülecek. Hiç kimse yoksul kalmayacak bu ülkede.''

Miting meydanında toplananlara 3 kez ''Kars'ta işsizlik var mı?'' diye soran Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

''Üçüncü kez soruyorum ki birileri belki duyar. Çünkü onlar telefonları dinliyorlar, vatandaşı dinlemiyorlar. Toplu söylerseniz olur da sizi de dinlerler. Bu ülkede işsizlik var. Kars'ta da işsizlik var. Genç çocuklarımız işsiz. Umutlarını yitiriyorlar. Fabrikaları kapat, hayvancılığı öldür, çiftçiyi üretemez duruma getir, ondan sonra da işsizliğe gelince de hiç ses çıkarma. İşsizliğin uzun sürmesi bir toplum için felakettir. İnsan hayata küser, çevresine küser, insanlara küser. Yazık, günah değil mi? Hele hele üniversiteyi bitirip işsiz kalmışsa çok daha kötüdür. Bizim derdimiz iş ve aş.''

Kadınlara seslenen Kılıçdaroğlu, kadınlara seçme ve seçilme hakkını veren partinin CHP olduğunu hatırlattı. Kılıçdaroğlu, ''Şimdi inşallah 13 Haziran'dan sonra size ekonomik güvence hakkını getirecek olan parti de yine CHP olacaktır'' dedi.

Bir evde işsizlik varsa, çalışan yoksa, akşam evde tencere kaynamıyorsa o ailede dramı kadının çektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, ''Çocuğunu doyuramıyorsa kadın en büyük acıyı çeker. Onun derdini biz anlayamayız. O hayatı kimseye yaşatmamak gerekiyor. Onun için aile sigortası diyoruz. Aile mutlu olsun ki toplum da mutlu olsun'' diye konuştu.

''VALİLİĞİNİ DEVLET VALİSİ GİBİ YAP, İKTİDAR VALİSİ GİBİ DEĞİL''

Kars'taki Akyaka Treni'nin kaldırıldığını belirten Kılıçdaroğlu, ''Niye kaldırıyorlar? Ben size söyleyeyim. Büyük bir ihtimalle yeni bir kanal açacaklar, su getirecekler gemilerle Kars'a geleceksiniz artık. Demiryolu var. Tren de var. Binecek insan da var. Niye kaldırıyorsunuz?'' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kars'ta 54, Mardin'de 78 tesisi hizmete açtığını söylediğini aktaran Kılıçdaroğlu, açılan tesislerin listesini istediğini, bunların arasında okul çatısının tamiri, park açılışı, okulun badana boyası gibi işlerin de bulunduğunu savundu. Kılıçdaroğlu, ''Milleti kandırmak o kadar kolay değil. Nereye gidip tesis açarsa izleyin hangi fabrikayı açmış diye. Size sözüm var; onun maskesini indireceğim gerçek yüzünü halka göstereceğim'' diye konuştu.

Kars da dahil Doğu ve Güneydoğu bölgeleri için hiçbir özelleştirme yapılmayacağını, özel sektöre de ayrı bir teşvik verileceğini dile getiren Kılıçdaroğlu, bu bölgede Havyancılık Et ve Süt Ürünleri Kurumu oluşturacaklarını söyledi. Kurumun bu bölgeyi, Ortadoğu'nun en büyük et üretim merkezi, canlı hayvan üretim merkezi haline getireceğini kaydeden Kılıçdaroğlu, ''Her şey var. Meralarımız, çalışkan insanımız var mı? Eksiğimiz ne? Eksiğimiz şu; insanı seven bir iktidar olması lazım. Alın terine değer veren bir iktidar olması lazım. 'Herkesin ürettiğini, tükettiğini önce bu memlekette bizim üretmemiz lazım' diyen bir düşüncenin olması lazım. Ben niye gideyim dışarıdan canlı hayvan ithal edeyim bu memlekette zaten her şey var'' diye konuştu.

''Aile sigortasıyla yeşil kartın iptal edileceği'' değerlendirmelerine de yanıt veren Kılıçdaroğlu, aile sigortasının ayrı, sağlık sigortasının ayrı dallar olduğunu, aile sigortasından yararlananların yeşil kartlarının iptal edilmeyeceğini belirtti.

Kılıçdaroğlu, valilerin makam araçlarında Türk Bayrağı olan 3 yetkiliden biri olduğunu dile getirerek, valilere, 'Valiysen valiliğini devlet valisi gibi yap, iktidar valisi gibi değil'' şeklinde seslendi.

''18 MİLYON EMEKLİ ARZU EDERSE TEK BİR PARTİYİ İKTİDARA GETİRİR''

YGS'deki şifre olayına da değinen Kılıçdaroğlu, çocukların umutlarıyla oynandığını söyledi.

''Önce şifre yok dediler, sonra sehven dediler, sonra var dediler'' diyen Kılıçdaroğlu, ''Bir milyon 700 bin çocuğun umudunu umutsuzluğa dönüştüren düzenin'' değiştirilmesi gerektiğini söyledi. ''Değiştireceğiz, ama güç sizde'' diye seslenen Kılıçdaroğlu, şifre olduğunu ama kopya çekilmediğinin söylendiğini belirterek, ''Kopya çekilmediyse niye var şifre'' diye sordu.

Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Sandığa gideceksiniz. Sandığa giderken ayın 12'sinde elinizi vicdanınıza koyup bir şeyi düşünmenizi istiyorum. Diyeceksiniz ki 80 küsur yıllık cumhuriyet tarihinde, hangi iktidar yurt dışından canlı hayvan ithal etti? Bu sorunun cevabını vicdanınıza sorun, bu sorunun cevabı sizi rahatsız etmiyorsa AKP'ye oy verin. Bu sorunun cevabı sizi rahatsız ediyorsa elinizi vicdanınıza koyun ve AKP'ye oy vermeyin. Peki kime oy vereceksiniz? Ben size söyleyeyim. Sırtınızı AKP'ye döndüğünüzde, kırmızı, alı, beyazı olan, halkı, oku olan halkçı olan bir parti göreceksiniz. Mührünüzü, evet mührünüzü o bayrağın altına vurduğunuz zaman Türkiye'de halkın iktidarını hep beraber kuracağız diyorum.

Bir arkadaşımız not göndermiş, 'emekliler olarak sürünüyoruz' diyor. Ama başbakan diyor ki 'emeklilerin durumu çok iyi.' Ben demiyorum. Eğer arzu ediyorsanız TBMM'nin internet sitesine girip emeklilerle ilgili yapılan konuşmalara bakabilirsiniz. 'Emeklinin durumu iyidir' diyor. Biz biliyoruz emeklinin durumu kötü. 9 milyon emekli var. Eşleriyle beraber 18 milyon. 18 milyon emekli arzu ederse tek bir partiyi iktidara getirir. Eğer sizler, yani emekli kardeşlerim, milli gelir artışından pay almak istiyorsanız, intibak yasanızın çıkmasını istiyorsanız adres belli. İnsana değer veren, hiç kimseyi ötekileştirmeden herkesi kucaklayan Cumhuriyet Halk Partisi, adresiniz bu. Arkadaşlar diyorlar ki 'arkada bir hastane var boş, hastalarımız Erzurum yollarında ölüyor.' Her şeyin çözümü var. Her sorunu biliyoruz. Çözmenin yolu temiz siyaseti getirmektir. Çözmenin yolu halka hesap vermeyi, namusu görev kabul eden bir siyaseti iktidara getirmektir. Size bunun sözünü veriyorum. Gelin beraber halkın iktidarını kuralım. Göreceksiniz bu ülke şaha kalkacaktır. Bizim milletvekili adaylarımızı biliyorsunuz. Onları tanıyorsunuz, onlar sizin çocuklarınız, size hizmet ettiler. Atanamayan öğretmenlerin sorununu biliyorum. Atanamayan öğretmen diye bir kavramı halkın iktidarında kabul etmiyoruz. Öğretmen olan herkesi okuluyla ve öğrencisiyle buluşturacağız ve okullarımızda öğretmen de olacak.''

Kılıçdaroğlu, konuşmasının sonunda beyaz ''barış güvercini'' uçurup vatandaşlara çiçek attı.

Miting sonrası Selim ilçesini de gezen Kılıçdaroğlu, bir kahvehanede çay içip vatandaşlarla sohbet etti.

 

Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ {http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=19932}



Bu haber 827 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,550 µs