En Sıcak Konular

GAZETECİLERİN KİTABI ''ÖRGÜT DÖKÜMANI'' APO'NUN KİTAPLARI VİTRİNLİK

12 Nisan 2011 16:19 tsi
GAZETECİLERİN KİTABI ''ÖRGÜT DÖKÜMANI'' APO'NUN KİTAPLARI VİTRİNLİK AKP iktidarında, gazetecilerin basılmamış kitapları ‘terör örgütü yayını’ gerekçesiyle ve baskın yapılarak yasaklanırken, 40 bin kişinin katili teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın 10’dan fazla kitabı vitrinleri süslüyor!

Caninin kütüphanesi

AKP iktidarında, gazetecilerin basılmamış kitapları ‘terör örgütü yayını’ gerekçesiyle ve baskın yapılarak yasaklanırken, 40 bin kişinin katili teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın 10’dan fazla kitabı vitrinleri süslüyor!

Öcalan’a yasak yok
PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın yazdığı onlarca kitabı piyasada serbestçe satılırken, kitap yazan gazeteci ve profesörlerin ev ve işyerleri basılıyor, yazmakta oldukları kitapların taslakları bile toplatılıyor, bazıları da “varlığı-yokluğu” kanıtlanmamış, adı konmamış “iddia olunan örgüt” talimatıyla kitap yazdığı iddiasıyla  tutuklanıp cezaevlerine gönderiliyor. Oysa bebek katili Öcalan, suçu ve cezası mahkeme kararıyla kesinleşmiş bir hükümlü. 29 Haziran 1999’da Ankara 2 Numaralı Devlet Güvenlik Mahkemesi, Öcalan’ın idam edilmek suretiyle cezalandırılmasını kararlaştırmış, Yargıtay 9. Ceza Dairesi de Abdullah Öcalan’a verilen ölüm cezasını onaylamıştı. Öcalan’a verilen ceza, idam cezasının kaldırılmasına yönelik yapılan yasa değişikliği sonrası “ağırlaştırılmış müebbet hapis” cezasına dönüştürülmüştü.

Kitabı satılanın suçu sabit
İmralı’da, yeniden teşrif edilen özel ofisinde, psikolojisi bozulmasın diye yanına gönderilen örgüt arkadaşları ile cezasını çeken elebaşı Öcalan’ın avukatları aracılığıyla gönderdiği risaleler basın-yayın kuruluşlarında serbestçe yayınlanıyor. Bir taraftan devletle müzakere yapan Öcalan, bir taraftan da yeni kitaplar yazıyor. Mahkeme ve Yargıtay kararıyla tescilli teröristbaşı-yazar Öcalan’ın, İmralı ve öncesinde yazdığı kitaplar, kitapevlerinin vitrinlerini süslemeyi sürdürüyor. İnternet ortamından da istenilen kitabı satın alınabiliyor, kapıya kadar da getirilip teslim ediliyor. Yargıtay 9. Ceza Dairesi Öcalan’a verilen ölüm cezasının onanmasına ilişkin kararının gerekçesinde suça konu eylemlerini şöyle özetliyor:

40 bin ölümden sorumlu
“PKK terör örgütü 1978 yılından, sanığın yakalandığı 15 Şubat 1999 tarihine kadar toplam 6 bin 36 saldırı, 3 bin 71 bombalama, 388 gasp, 1046 adam kaçırma olayı gerçekleştirmiş ve bu olaylarda 4 bin 412 vatandaş, 3 bin 874 asker, 241 polis, 1225 geçici köy korucusu öldürülmüş ve şehit edilmiş, 5bin 620 vatandaş, 8 bin 118 asker, 909 polis, 1655 geçici köy korucusu yaralanmıştır.”
Gözaltına alınan, tutuklanan, yargılaması başlayan veya başlamayan gazeteci-profesör-yazarların ise henüz kesinleşmiş bir suçları bulunmuyor. Haklarında verilmiş bir yargı kararı yok. Ya yargılamaları devam ediyor ya da yargılama süreci bile başlamadı. Mahkumiyet sözkonusu değil.

Gazeteci terörist
Kitaplarını talimatıyla yazdığı iddia edilen örgütün olup, olmadığı da belli değil. Bugüne kadar yapılan yargılama sürecinde varlığı noktasında öne sürülen delillerin hepsi çürüdü. Ama kitapları yasaklanıyor.
Avukat Vural Ergül, konuyla ilgili şöyle konuşuyor: “Ümraniye soruşturması kapsamında tutuklanan gazeteci-yazarların birinin kitap taslağına el konulmasıyla ilgili itirazı reddeden mahkeme, kitap taslağını, bu tabiri kullanmak yasak olmasına rağmen ‘Ergenekon’ terör örgütü yayını olarak değerlendirdi. Ve Türk yayın tarihinin yayımlanmadan toplatılan ilk kitabı olan kitabın dağıtım ve satışını da yasakladı. Mahkeme kararı İçişleri Bakanlığı tarafından Türkiye genelindeki tüm kitabevi ve kırtasiyelere gönderildi. Buna karşın dileyen herhangi bir kişi bugün herhangi bir kitapçıdan teröristbaşının yazdığı kitaplarını satın alabiliyor. Ama basılmadığı için herhangi bir suç tespiti yapmanın dahi imkansız olduğu kitap taslaklarına yasak getiriliyor.”

Kaynak:


 



Bu haber 1,829 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,588 µs