En Sıcak Konular

NİSAN ORTASINDA KARAKIŞ

12 Nisan 2011 10:34 tsi
NİSAN ORTASINDA KARAKIŞ BOLU’da sabah saat 08.00 sıralarında başlayan ve aralıksız devam eden kar yağışı ulaşımı felç etti.Malatya’da sabaha karşı başlayan kar yağışı kenti esir aldı.

Nisan karı TEM'i kapattı

BOLU’da sabah saat 08.00 sıralarında başlayan ve aralıksız devam eden kar yağışı ulaşımı felç etti. TEM Otoyolu Paşaköy mevkiinde TIR'ların kayması nedeniyle Ankara istikameti ulaşıma bir süre kapanırken, Karayolları ekipleri çalışma başlattı. Araçlar, D-100 Karayolu Bolu geçişine yönlendirilirken, yoğun kar yağışı nedeniyle çok sayıda kaza meydana geldi.

MALATYA BEYAZA BÜRÜDÜ

Malatya’da sabaha karşı başlayan kar yağışı kenti esir aldı. Sabah uyanan Malatyalılar bu yıl kent merkezinde ilk defa kar görürken, bu gece kentte don olayının beklenmesi ise kayısı üreticilerini zora soktu.

Kış boyunca sadece ilçelerde yüzünü gösteren kar yağışı Nisan ayında il merkezinde yağmaya başladı. Sabaha karşı 05.00 sıralarında yağmaya başlayan kar kısa sürede kent merkezini beyaza bürüdü. Sabah uyanan Malatyalılar ise şaşkınlıklarını gizleyemedi. Bu yıl kent merkezine ilk defa kar yağarken kayısı üreticilerini ise don endişesi sardı.

Dün Malatya Bölgesel Tahmin ve Erken Uyakarı Merkezi tarafından çiftçilere yönelik yapılan açıklamada 11-14 Nisan 2011 tarihleri arasında Malatya merkezde hafif, yüksek kesimlerde ise orta kuvvette don hadisesi yaşanabileceğinden, bölgedeki çiçeklenme ve meyve bağlama dönemindeki kayısı, badem, erik, elma, kiraz vb. meyve ve fide üreticileri ile ilgililerin tedbirli olunması gerektiği uyarısı yapıldı.

Yoğun kar yağışı nedeniyle karla kaplanan kayısı ağaçlarındaki don tehlikesi artarken, üreticileri ise şimdiden korku saldı.

Halen kar yapışının devam ettiği Malatya’da kapalı köy yolları ile ilgili bir açıklama yapılmazken, bazı vatandaşlar ise geç gelen kar yağışını kar topu oynayarak çıkardı.

YENİ BİR YAĞIŞ DALGASI GELİYOR

Nisan yağışları hız kesmiyor, İstanbul'da çarşamba ve perşembe günleri kuvvetli yağmur var, sıcaklık 12 dereceye iniyor. İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da birçok ilde kar yağışı görülecek

DOĞU'DA KAR

Baharı bekleyen Iğdır'da etkili olan kar yağışı köy yollarını ulaşıma kapattı. Tuzluca ilçesine bağlı iki köy baharı beklerken aniden bastıran kar yağışının şaşkınlığını yaşadı. Yolları ulaşıma kapanan ve elektrikleri kesilen köylerden birisine ulaşan ekipler, diğer köye ulaşımın sağlanması için çalışmalarını sürdürüyor.

Iğdır'da Pazar günü başlayan ve etkili olan kar yağışı Tuzluca ilçesine bağlı Nahırkıran ve Canderviş köylerinin yollarını ulaşımı kapadı. Hafta sonu tatili için Tuzluca ilçesine giden öğretmenler yolların kapalı olması sebebiyle köylere gidemedi. Köydeki okulların zorunlu tatile girdiği köylerin yollarının ulaşıma açılması için özel idare ekipleri gün boyu çalıştı. Baharı beklerken kar yağışıyla yolları kapanan Nahırkıran köyü sakinleri, özel idare ekiplerinin köye ulaşmasıyla büyük sevinç yaşadı. Hafta sonu yaşanan kar yağışının sadece yolu kapatmadığını elektriklerinin de kesilmesine yolaçtığını belirten 55 yaşındaki Ferzende İraç, "İki günden beri dış dünya ile bağlantımız kesildi" dedi.

Öğretmenlerin köye dönememesi yüzünden okulların zorunlu olarak bir gün tatil edildiğini bildiren Abdulrezzak Baldız, baharı beklerken kışı yaşamanın şaşkınlığı içinde olduklarını ifade etti.

Bu arada Özel İdare Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, Canderviş köy yolunun yeniden ulaşıma açılması için çalışmalarını sürdürüyorlar. Yetkililer, kısa sürede bu köy yolunun da ulaşıma açılacağını kaydettiler.

 

Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ {http://gundem.milliyet.com.tr/nisan-kari-tem-i-kapatti/gundem/gundemdetay/12.04.2011/1376565/default.htm}

 



Bu haber 966 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,654 µs