En Sıcak Konular

BAHÇELİ ERDOĞAN'IN KARŞISINA ENGİN ALAN'I ADAY KOYDU

12 Nisan 2011 10:11 tsi
BAHÇELİ ERDOĞAN'IN KARŞISINA ENGİN ALAN'I ADAY KOYDU İstanbul birinci bölge birinci sıradan aday olan Engin Alan, burada Başbakan Erdoğan’la yarışacak.

Başbakan’ın MHP’li rakibi tutuklu komutan

Bahçeli 20 vekilin üzerini çizdi

MHP’nin listesinde de sürprizler vardı. Toplam 27 milletvekili tekrar aday gösterilmedi. Başesgioğlu, Adan, Akşener, Oral, Şeker gibi isimleri aday gösteren Bahçeli, merkez sağa ışık yaktı. Seçilebilecek yerlere konulan kadın sayısı da arttı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve kurmaylarının önceki gün sabah 08.30’da tamamladıkları listeden 20 üzeri çizilen milletvekili çıkarken, başvuru yapmayanlarla birlikte toplam 27 milletvekili, 24.dönem parlamentosunda yer alamayacak. Bahçeli’nin aday göstermediği isimler arasında Alparslan Türkeş’in damadı Hamit Homriş eski Başbakanlardan Ferit Melen’in oğlu Mithat Melen ve eski Emniyet Müdürü Hasan Özdemir dikkat çekti.

Bahçeli’nin yeni dönem için aday göstermediği milletvekilleri şöyle:

Afyon milletvekili eski Bakan Abdülkadir Akcan, Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, Aksaray Milletvekili Osman Ertuğrul, Buras Milletvekili Hamit Homriş, bir süre önce trafik kazası geçiren Çanakkale Milletvekili M. Kemal Cengiz, Eskişehir Milletvekili Beytullah Asil, Gaziantep Milletvekili Hasan Özdemir, Hatay Milletvekili İzzettin Yılmaz, İstanbul Milletvekili Mithat Melen, Kahramanmaraş miletvekili M. akif Paksoy, Kastamonu milletvekili Mehmet Serdaroğlu, Kocaeli Milletvekili Cumali Durmuş, Manisa Milletvekilleri Ahmet Enöz ve Ahmet Orhan, Muğla Milletvekili Metin Ergun, Niğde Milletvekili Mümin İnan, Ordu Milletvekili Rıdvan Yalçın, Osmaniye Milletvekili Hakan Coşkun, Tekirdağ Milletvekili Kemalettin Nalcı, Trabzon Milletvekili Süleyman Latif Yunusoğlu.

MHP’ye adaylık başvurusu yapmayan toplam 7 milletvekili de şöyleydi:

Çankırı Milletvekili Ahmet Bukan, Erzurum Milletvekili Zeki Ertugay, Hatay Milletvekili Turan Çirkin, Ankara Milletvekili, eski Bakan Bekir Aksoy, Kars Milletvekili, eski Bakan Gürcan Dağdaş, Kayseri Milletvekili eski Bakan Sabahattin Çakmakoğlu, Aydın Milletvekili Ertuğrul Kumcuoğlu.

Balyoz tutuklusu ilk sırada

Bahçeli, “Bize emanet” dediği MHP’nin en sürpriz adayı, Apo’yu yakalayan komutan olarak tanınan ve halen Balyoz davası nedeniyle içerde bulunan Emekli Korgeneral Engin Alan’a ise sürpriz bir yer verdi. İstanbul birinci bölge birinci sıradan aday olan Engin Alan, burada Başbakan Erdoğan’la yarışacak.

Bahçeli, AKP’den partiye katılan Murat Başesgioğlu’nu ikinci bölge birinci sıradan aday gösterdi. MHP, 2007 seçimlerinde İstanbul’dan milletvekili olan Gündüz Aktan ve Cihat Özönder’in hayatlarını kaybetmesi nedeniyle 2 koltuğunu kaybetmişti. Bahçeli’ye yakın isimlerden Bülent Didinmez, Engin Alan’ın hemen arkasından bu defa ikinci sıraya otururken, halen milletvekili olan Ali Torlak da üçünçü sıraya geçti.

2. bölgeden Celal Adan

İkinci bölge ikinci sırada ise İstanbul Milletvekili Ümit Şafak’ın hemen ardından eski DYP’li Celal Adan üçüncü sıraya oturdu. Küskün isimlerden Ümit Özdağ da ikinci bölge dördüncü sıradaki isim oldu.

İstanbul üçüncü bölgede de eski DYP’li Bakan Meral Akşener koltuğunu korudu. Merkez sağ isimlerin listedeki ağırlığı dikkat çekerken yine Bahçeli’ye çok yakın isimlerden biri olan Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Taytak üçüncü sırada yer aldı. Adnan Kahveci’nin oğlu Baybora Cihan Kahveci’de İstanbul birinci bölge 9. sıradan aday gösterildi.

Bahçeli’nin çağrısıyla tekrar partiye dönen Azmi Karamahmutoğlu ise ikinci bölge 16.sıradan aday gösterildi.

En az 5 kadın geliyor

MHP’den 62 kadın Türkiye’nin çeşitli illerinden milletvekili olarak aday gösterilirken en az 5 kadın milletvekili TBMM’deki yerini garantiledi. İstanbul üçüncü bölge birinci sıradan aday gösterilen TBMM Başkanvekili Meral Akşener, Eskişehir birinci sıradan adayı Ruhsar Demirel, Çanakkale birinci sıra adayı, eski Başbakanlık Müsteşarı Füsun Koroğlu, Ankara birinci bölge ikinci sıra adayı Prof. Zühal Topçu, İzmir birinci bölge ikinci sıra adayı Şenol Bal’ın TBMM’ye girmesine kesin gözüyle bakılıyor. Aydın’dan 3. sırada yer alan Gülnur Er ile İzmir ikinci bölge üçüncü sırada yer alan Neslihan Çelik’in de MHP’nin bu illerde oyunu biraz yükseltmesi durumunda TBMM’ye girmesi büyük olasılık gibi görünüyor.
MHP’nin Diyarbakır, Ağrı, Siirt, Urfa Gaziantep, Malatya, Kahramanmaraş gibi Doğu ve güneydoğu illerinden de kadın adaylar göstermesi dikkat çekici bulundu.

ANAP’lı da var DYP’li de

MHP’de en dikkat çekici merkez sağdan isimler ise Manisa’dan birinci sıradan aday gösterilen eski ANAP’lı Maliye Bakanı Sümer Oral ile Bilecik’ten aday gösterilen eski DYP’li Bakan Bahattin Şeker oldu. MHP bu isimlerle Manisa’da vekil sayısını artırmayı Bilecik’te ise iki olan vekilliklerden birini kesinleştirmeyi planlıyor. Eski küskün Bakanlardan Koray Aydın’da beklendiği gibi Trabzon’dan aday gösterildi. MHP’nin Trabzon listelerinde ise Gülen raporunu yazan, eski emniyetçi Cevdet Saral yer almadı. (Deniz GÜÇER / VATAN)

 

Kaynak: GAZETEVATAN {http://haber.gazetevatan.com/basbakanin-mhpli-rakibi-tutuklu-komutan/370569/9/Siyaset}



Bu haber 785 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,775 µs