En Sıcak Konular

DP-SP-TP İTTİFAKI SEÇİME YETİŞEMEYECEK GİBİ

9 Nisan 2011 01:00 tsi
DP-SP-TP İTTİFAKI SEÇİME YETİŞEMEYECEK GİBİ Milletvekili aday listelerinin YSK’ya teslim edilmesine 3 gün kala partiler arasında henüz bir uzlaşma sağlanamadı.

İttfakta çatı restleşmesi

Saadet Partisi(SP), Demokrat Parti(DP) ile Türkiye Partisi(TP) arasında kurulması planlanan seçim ittifakında çatı restleşmesi yaşanıyor. Milletvekili aday listelerinin YSK’ya teslim edilmesine 3 gün kala partiler arasında henüz bir uzlaşma sağlanamadı.

Sağda ittifak çalışmaları çatı konusunda kilitlendi. SP ve DP çatının kendi partilerinde olması konusunda ısrarını sürdürürken, TP ise taraflar arasında köprü kurmaya çalışıyor.

SP Genel Başkan Yardımcısı Şevket Kazan’ın geçtiğimiz günlerde "ittifak tamam, çatı SP olacak" yönündeki açıklaması, DP’de ipleri kopardı. Başta Genel Başkan Namık Kemal Zeybek olmak üzere, parti yetkilileri SP’den gelen bu açıklamayı yalanlarken, ittifak görüşmeleri de kesintiye uğradı.

ANKA’ya konuşan, DP Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Osman Çilsal ipleri koparan açıklamanın ardından SP ile karşılıklı olarak bir araya gelinmediğini belirtirken, ittifak olacaksa çatının DP olması konusundaki ısrarlarını da bir kez daha dile getirdi. Çilsal, "Saadet Partisi’nin ortak bir karar alınmadan yaptığı bu açıklama, bizi geri dönülmez bir noktaya taşıdı. Genel Başkanımız Namık Bey de zaten, ittifakın DP çatısı olması konusunda kararlı; ‘Bize gelirlerse olur’ diyor. Bizim Saadet Partisi çatısı altına girme ihtimalimiz yüzde sıfır. Bize geliyorlarsa yaparız, yoksa olmaz" diye konuştu.

-TÜRKİYE PARTİSİ’NİN BARIŞ ÇABASI

İttifakın ılımlı tarafı olan TP ise, tarafların uzlaştırma arayışında. Dün geç saatlere kadar DP’lilerle görüşen parti yetkilileri, ittifakın kurulması yönünde çaba sarf etmeye devam ediyor.

TP’de, ittifak kurulmaması durumunda ise Genel Başkan Abdüllatif Şener’in bağımsız milletvekili adayı olarak seçime girmesi gündemde.

 

Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ {http://www.milliyet.com.tr/ittfakta-cati-restlesmesi/siyaset/sondakika/08.04.2011/1375181/default.htm}



Bu haber 944 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,249 µs