En Sıcak Konular

UEFA AVRUPA LİGİ'NDE ÇEYREK FİNAL BOL GOLLÜ GEÇTİ

8 Nisan 2011 12:38 tsi
UEFA AVRUPA LİGİ'NDE ÇEYREK FİNAL BOL GOLLÜ GEÇTİ Porto, Benfica ve Villerreal rakiplerini farklı mağlup ederken Kiev ile Braga yenişemedi

Çeyrek final bol gollü geçti

Porto, Benfica ve Villerreal rakiplerini farklı mağlup ederken Kiev ile Braga yenişemedi

Portekiz Ligi'nde şampiyonluğu Porto'ya kaptıran Benfica, UEFA Avrupa Ligi çeyrek final maçında PSV Eindhoven'i'yi farklı geçti.

UEFA Avrupa Ligi çeyrek final ilk maçında Portekiz temsilcisi Benfica evinde, PSV Eindhoven'i 4-1 mağlup etti ve Hollanda'da oynanacak maç öncesinde büyük bir avantaj yakaladı. Estadio da Luz'da oynanan ve ilk yarısı da Benfica'nın üstünlüğü ile sona eren maçta Portekiz ekibine farkı getiren goller 37. dakikada Pablo Aimar, 45 ve 52. dakikalarda Salvio ile 90. dakikada Saviola'dan gelirken, PSV'nin tek golü 80. dakikada Labyad'dan geldi.

Benfica'nın 7. dakikada Aimar ile bir şutu da yan direkten döndü.

Bu karşılaşmanın rövanşı 14 Nisan günü Hollanda'da oynanacak.

PORTO FALCAO İLE COŞTU UEFA Avrupa Ligi'nin en güçlü şampiyonluk adaylarından olan Porto evinde, Spartak Moskova'yı 5-1 mağlup etti.

UEFA Avrupa Ligi çeyrek final ilk maçında Portekiz Ligi'ni şampiyon olarak bitirmeyi garantileyen Porto evinde, Rus ekibi Spartak Moskova'yı 5-1 mağlup etti ve rövanş öncesinde çok büyük avantaj yakaladı. Estadio do Dragao'da oynanan ve ilk yarısı da ev sahibi takımın 1-0'lık üstünlüğü ile sona eren mücadelede Porto'ya galibiyeti getiren goller 38, 84 ve 90. dakikalarda Falcao, 65. dakikada Varela ve 70. dakikada Maicon'un kafa vuruşuyla geldi. Spartak ağlarını iki kez sallayan Falcao, Avrupa Ligi'ndeki 10. golüne ulaşmış oldu.

Porto'nun Brezilyalı yıldızı Hulk ile de 60. dakikada bir şutu üst direkten döndü.

Bu karşılaşmanın rövanşı 14 Nisan'da Rusya'da oynanacak.

BRAGA'NIN BERABERLİK UMUDU UEFA Avrupa Ligi çeyrek final ilk maçında Dinamo Kiev ile Braga 1-1 berabere kaldı ve Portekiz temsilcisi evine avantajlı bir skorla döndü.

UEFA Avrupa Ligi çeyrek final ilk maçında Ukrayna ekibi Dinamo Kiev ile Portekiz temsilcisi Braga karşı karşıya geldi. Valeri Lobanovskiy Stadı'nda oynanan karşılaşma 1-1'lik beraberlikle sona erdi.

Dinamo Kiev'in golünü 6. dakikada ANdrey Yarmelenko kaydetti. Braga'nın golü ise 13. dakikada Oleh Husyev'in ters vuruşuyla geldi.

Bu arada karşılaşmanın 61. dakikasında Dinamo Kiev'de Andriy Shevchenko ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı ve rövanş maçında oynama şansını kaybetti.

Karşılaşmanın rövanşı 14 Nisan tarihinde oynanacak.

VİLLAREAL SAHASINDA İŞİ BİTİRDİ UEFA Avrupa Ligi çeyrek final ilk maçında Villarreal kendi sahasında Twente'yi 5-1 mağlup ederek yarı final yolunda işi neredeyse bitirdi.

UEFA Avrupa Ligi çeyrek final ilk maçında İspanyol ekibi Villarreal ile Hollanda temsilcisi Twente karşı karşıya geldi. El Madrigal'de oynanan karşılaşmada Villarreal, Twente'yi 5-1 gibi oldukça farklı bir skorla mağlup ederek işi ilk maçta bitirdi.

Villarreal'e kendi sahasında galibyeti getiren golleri 22. dakikada Carlos Marchena, 43. dakikada Borja Valero, 45 ve 80. dakikada Nilmar, 55. dakikada Giuseppe Rossi kaydetti. Twente'nin golü 92. dakikada Marc Janko'dan geldi.

Karşılaşmanın ilk yarısında Villarreal'in bir topu direkten dönerken, Twente'de ise Luuk de Jong 32. dakikada sakatlanarak yerini Marc Janko'ya bıraktı. Villarreal'de Santi Cazorla ve Nilmar maçın son bölümünde gördükleri sarı kartlarla cezalı duruma düştüler.

Çeyrek finalde rövanşlar 14 Nisan tarihinde oynanacak. Twente'nin yarı finale yükselmesi için kendi sahasında Villarreal'i 4-0 mağlup etmesi gerekecek.

 

Kaynak: GAZETEVATAN {http://haber.gazetevatan.com/ceyrek-final-bol-gollu-gecti/369862/5/Spor}



Bu haber 1,010 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,352 µs