En Sıcak Konular

ABDULLAH GÜL: ''ŞIK'IN KİTABI HERHALDE YÜZ BİN SATAR''

30 Mart 2011 09:37 tsi
ABDULLAH GÜL: ''ŞIK'IN KİTABI HERHALDE YÜZ BİN SATAR'' Cumhurbaşkanı Gül, Ahmet Şık'ın kitabının toplatılmasının yersiz olduğunu söyledi ve bu gelişmenin satışlarını artıracağını dile getirdi.

Gül 'Şık'ın kitabı herhalde yüzbin satar'

Cumhurbaşkanı Gül, Ahmet Şık'ın kitabının toplatılmasının yersiz olduğunu söyledi ve bu gelişmenin satışlarını artıracağını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ahmet Şık'ın kitap taslağının toplatılmasını doğru bulmadığını dile getirdi. Tutuklama ve kitapların toplatılmasının gazeteciler ve bahsedilen kitaplar için 'en büyük PR (Promosyon) çalışmaları' olduğunu dile getiren Gül, "Ama savcılar bazen önlerinde ne yazıyorsa onunla hareket etme gibi bir durumları vardır. Siyasi değerlendirme yapma durumları savcıların bazen olmuyor herhalde" diye konuştu.  Gül kitapla değerlendirmesi ise "Herhalde 10 bin satacak kitabı şimdi yüzbinlerce sattıracaklar'' şeklinde oldu. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Finlandiya Cumhurbaşkanı Tarja Halonen soruları yanıtladı.
 
Ahmet Türk'e tepki: Yersiz benzetmeler yapmış
 
Cumhurbaşkanı Gül, bir soru üzerine, BDP'nin "sivil itaatsizlik eylemi" ve Demokratik Toplum Kongresi Genel Başkanı Ahmet Türk'ün sözlerini değerlendirdi.
 
Gül, kısaca şunları söyledi: "Yersiz benzetmeler. Vicdanı olan herkes bunu görür. Türkiye, Kopenhag Kriterleri'ne yerine getirmiştir. Temel insan hak ve özgürlükeleri AB saviyesine gelmiştir. Türkiye bunu yapmamış olsa müzakerelere başlanmazdı. İnsaflı olunması gerekir. Türkiye'nin halen reformlar yapması, çaba göstermesi gerekir. Her gün yeni ve güzel şeyler oluyor, olacaktır. Eleştiriler, gösteriler yapabilir, bunlar kanunlar nizamlar çerçevesinde olması gerekir. Bunun tersi olan eylemler hoş karşılanmayacaktır."
 
Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Genel Başkanı Ahmet Türk, şöyle demişti: "Adalet ve özgürlüğümüzü her gün kat be kat isteyeceğiz. Tunus, Libya ve Mısır'da özgürlük çığlıkları yükseliyor. İnanın ki bizim haykırışımız daha büyük olacak. Biz Mısır, Tunus, Libya'dan daha yüksek sesle özgürlüğümüzü isteyeceğiz."

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE {http://www.milligazete.com.tr/haber/gul-sik-in-kitabi-herhalde-yuzbin-satar--195701.htm}

 



Bu haber 720 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,392 µs