En Sıcak Konular

''YIKIM ÖRGÜTÜ'' İLE ADIM ADIM HEDEFE

24 Mart 2011 12:50 tsi
''YIKIM ÖRGÜTÜ'' İLE ADIM ADIM HEDEFE Türkiye’nin milli birlik ve bütünlüğünü hedef alanların safı, sözde anayasa çalışmasını açıklayan TÜSİAD’ın katılımıyla daha da netleşti.

YIKIM ÖRGÜTÜ!

İşte Türkiye’nin üniter yapısına dinamit koyanlar

KENAN EVREN - DARBE YAPARAK ZEMİN HAZIRLADI

Yönetim zorlaşınca ülke eyaletlere bölünüyor. Federasyon güzel bir şey. Türkiye’de de mutlaka olmalı

A. ÖCALAN - BÖLÜCÜLÜĞÜN SİLAHLI KANADI

Kürtler demokratik bir ulus olarak varlık kazanacak. Kendi sporunu eğitimini, meclisini kendi kuracak

ÜMİT BOYNER -TEŞKİLATIN FİNANS KAYNAĞI

Anayasada Türk milleti ve Türklük kavramı yer almamalı. Ana dilde eğitim olmalı, üniter yapı esnemeli

Tüm hayalleri, parçalamak!
Türkiye’nin milli birlik ve bütünlüğünü hedef alanların safı, sözde anayasa çalışmasını açıklayan TÜSİAD’ın katılımıyla daha da netleşti. 12 Eylül 1980 darbesinin lideri Kenan Evren’in hazırladığı ortamda filizlenen terör ve uzantıları, cumhuriyeti ve değerlerini yıkmak için aralıksız çalışıyor.
Adım adım hedefe doğru
Darbeci Kenan Evren’in “Türkiye’de de neden federasyon olmasın!” diyerek açtığı yoldan ilerleyen terörün son destekçisi, TÜSİAD oldu. Patronlar Kulübü’nün sözde anayasa taslağına tepki yağarken, TÜSİAD’a da  “Türkiye’yi bölmek isteyen çetenin finans temsilciliği” yakıştırmaları yapılıyor.
Cumhuriyeti yıkım ekibi
Darbeci Evren 1983’te Türkiye’yi 8 eyalete bölen kararnameyle bölücülük kapısını araladı. Ardından Türkiye’yi kana bulayan terör örgütü PKK’nın elebaşısı Öcalan devreye girdi. En son da bölücü çeteye TÜSİAD dahil oldu.

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nin (TÜSİAD) yeni anayasa çalışması ve bu çalışmaya destek veren AKP’li Ahmet İyimaya, Türkiye’yi bölmek isteyen terör örgütü PKK’nın elebaşısı Öcalan’la aynı çizgide buluştu. Türkiye’nin milli birliğini hedef alan teklif, PKK’nın ve yandaşlarının dillendirdiği özerklik talebiyle örtüşüyor. Darbeci Kenan Evren de, “Türkiye’de de neden federasyon olmasın” sözleriyle Türkiye’nin bütünlüğünü parçalamak isteyenlere kapıyı açmıştı. TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi’nin (YİK) İstanbul’da önceki gün düzenlenen toplantısının açılışında konuşan TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner’in açıkladığı TÜSİAD’ın anayasa çalışmasında yeni anayasada milliyetçiliğe yer verilmemesi, din hanesinin olmaması gibi taleplerin yanı sıra, anadilinde eğitim ve anadilin öğrenimi konularında adım atılması gibi talepler de yer aldı. Bölücü talepleri sıralayan TÜSİAD. “Türkiye’yi bölmek isteyen çetenin finans temsilciliği” olarak değerlendirildi.

Bölünme önemli değilmiş
TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner’in eşi Boyner Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner de, en az anayasa çalışması kadar kızdıracak konuşmasıyla bölücülerle aynı safta olduğunu gösterdi. Cem Boyner, çalışmanın güzel hazırlandığını ifade ederek şöyle söylemişti: “İnsanlarımızın özgürlüğü, onuru, hakları ülkenin bölünmesinden daha önemlidir, devletin kendisinden daha önemlidir.”

AKP’lilerden destek gecikmedi
Açılım politikalarıyla bölücüleri cesaretlendiren AKP, TÜSİAD’ın çalışmasını da vakit kaybetmeden ayakta alkışladı. TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, sivil toplum kuruluşlarından herhangi birinin, anayasa konusunda proje, taslak üretmesinin takdir edilecek bir olay olduğunu belirterek, “Sil baştan, sıfır anayasa” önerisinin doğru olduğunu ifade etti. AKP Grup Başkanvekili Suat Kılıç da, “AKP, bu işin başını çekecek ama toplumsal zeminde mutabakat arayışı içinde olacağız. O nedenle TÜSİAD’ın devreye girmiş olması, deyim yerindeyse topa girmiş olması önemli bir adımdır, devamını dilerim ama seslendirdikleri başlıklar, yeni anayasayı gölgede bırakacak başlıklar” diyerek TÜSİAD’a desteğini gösterdi.

Ulus olma hakkı istemişti
Devlet de Kürtlerin ulus olma hakkını kabul edecek. Kürtlerin önü açılacak
Açılım politikalarının ardından İmralı’da AKP’yle müzakere masasına oturan bebek katili Öcalan da, hükümete sunduğu Kürt sorununun çözümüyle ilgili önerilerinde  Demokratik ulus, dil, etnisite, sınıf ve devlete dayanmayan, çok dilli, çok etnisiteli, sınıf ayrımına ve devlet ayrıcalığına yer vermeyen, özgür ve eşit bireylere dayanan demokratik toplum isteklerini dile getirmişti. Hükümete süre vermekten ve tehditten çekinmeyen Öcalan, Türkiye’yi bölünmeye götürecek projeleri avukatları aracılığıyla açıkladı. Öcalan istediği yeni model için de şu ifadeleri kullandı: “Kürtler devletin varlığını tanıyacak, kabul edecek. Devlet de Kürtlerin demokratik ulus olma hakkını kabul edecek. Kürtlerin önü açılacak, Kürtlerin her alanda örgütlenmesinin önü açılacak, Kürtler demokratik bir ulus olarak varlık kazanacak. Kendi sporunu, eğitimini, dini örgütlenmelerini, meclisini, belediyelerini yapabilirse kendisi yapacak, kuracak.”

Darbecinin de hayali...
Bavyera’da gördüm, Alman ve Türk  bayrağı, yanında da eyalet bayrağı. Bizde niye olmasın?
12 Eylül darbesinin mimarı Kenan Evren, eyalet sisteminin savunucularının başında yer alıyor. Ülkenin bütünlüğü için mücadele ettiğini ve bunun içn darbe yaptıklarını söyleyen Evren’in talimatıyla 1983 yılında ülkenin 8 eyalete bölünmesiyle ilgili bir kararname hazırlanmıştı. 1 Mart 2007’de Hürriyet gazetesine konuşan darbeci general Kenan Evren, eyalet sistemine geçilmesi gerektiğini tekrarlamıştı. Türkiye’nin 8 eyalete bölünebileceğini ifade eden Evren, bu eyaletleri “Ankara, İstanbul, İzmir, Adana, Erzurum, Diyarbakır, Eskişehir, Trabzon” olarak sıralamıştı. Evren, şunları kaydetmişti: “Cumhurbaşkanı iken Bavyera’yı ziyarete gitmiştim. Baktım üç bayrak çekmişler. Bir Türk, öteki Alman bayrağıydı. Bu üçüncüsü ne bayrağı diye sordum. ’Burası Bavyera Eyaleti, onun bayrağı’dediler. Birçok ülkede bu var. Amerika da böyle yönetiliyor. Pakistan da. Yönetim zorlaşınca ülkeler eyaletlere bölünüyor. Türkiye de mutlaka eyalet sistemine geçecek.” (Haber : Salim YAVAŞOĞLU-Yeniçağ)

Kaynak:



Bu haber 936 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,523 µs